Velg den beste VPN-en for dine behov

Surfshark vs. ExpressVPN? Bli med meg i denne detaljerte analysen hvis dette spørsmålet gir deg søvnløse netter 😀.

Markedsførere viser ofte ExpressVPN som den beste VPN-en i hele bransjen! Jeg har anmeldt ExpressVPN, og resultatene var faktisk flotte. Men jeg har også testet Surfshark, som også kom ut utmerket.

Så kjøp dem begge hvis du planlegger å ha to VPN-er. Eller fortsett å lese hvis du er her for å velge vinneren.

Surfshark vs ExpressVPN

Surfshark er medlem av NordSecurity-familien, som også eier NordVPN, NordPass, NordLayer, NordLocker og det kjøpte AtlasVPN i 2021.

ExpressVPN, derimot, tilhører Kape Technologies, som kontrollerer noen få andre merker, som Private Internet Access, CyberGhost VPN, Zenmate VPN, Intego Antivirus og Webselenese.

Følgelig er begge ikke uavhengige, med en slags deling som foregår bak kulissene.

Selv om det ikke er dårlig for en gjennomsnittlig forbruker, prøver brukere med høy innsats ofte å velge et VPN-merke som er fullstendig stasjonert på ett enkelt sted og 100 % isolert fra andre enheter.

Dette hjelper evaluatorer med å måle risikoen nøyaktig fra et sikkerhetssynspunkt dersom en juridisk kamp skulle oppstå.

Men igjen, en standardbruker har ingenting med det å gjøre. Og disse anmeldelsene over hele internett, inkludert vår, retter seg stort sett mot dem. Spesifikt er målet å se hastigheter, kryptering og geo-oppheving og kommentere den generelle brukervennligheten.

I dette innlegget skal jeg sammenligne dem på noen få vitale parametere, inkludert:

  • Servernettverk
  • Onboarding
  • Brukergrensesnitt
  • Sikkerhet og personvern
  • Fartstest
  • Krypteringstest
  • Lås opp streaming
  • Enhetskompatibilitet
  • Kundeservice
  • Valuta for pengene

Vi vil sjekke hvem som vinner hver av disse rundene og summerer det til slutt for å erklære vinneren blant de to.

Før du starter, vær oppmerksom på at jeg tester begge på min Windows 11 bærbare datamaskin.

Servernettverk

Surfshark VPN

For øyeblikket har Surfshark 3200+ servere i omtrent 100 land. Det er normalt nok for de fleste brukere. Du vil finne to typer servere i den listen: fysiske og virtuelle.

Fysisk betyr at serveren er «fysisk» stasjonert i landet. Virtual indikerer servertilstedeværelse i et annet land, men kobler til via IP-adressen til det oppførte landet, som nevnt i brukergrensesnittet.

VPN-selskaper installerer virtuelle servere for å unngå problemer i uvennlige eller personverninvasive land. Dessuten prøver de også å dekke flere lokasjoner uten å gå gjennom kostnadene ved å installere fysiske servere.

Man kan se etter den spesifikke servertypen i brukergrensesnittet.

ExpressVPN

Når dette skrives, har ExpressVPN servere i 105 land. Jeg kunne imidlertid ikke finne noen offisiell kilde som indikerer det totale antallet servere.

ExpressVPN er mer åpen om virtuelle servere enn Surfshark og opprettholder en støtteartikkel angir servere fra forskjellige steder.

Dessuten kan du også sjekke brukergrensesnittet for å se om du kobler til via virtuelle servere.

Konklusjon: Begge har et omfattende servernettverk. Likevel, det faktum at du kan sjekke ExpressVPNs virtuelle servere utenfor brukergrensesnittet (som vil kreve registrering) er et stort pluss fordi tilkobling via en virtuell server reduserer hastigheten betraktelig.

Jeg ville elsket ExpressVPN å åpne opp om det totale antallet servere, men plasseringslisten fungerer helt fint. Så selv om det er liten forskjell mellom servernettverket, er ExpressVPN mer transparent om det.

Vinner: ExpressVPN

Onboarding

Surfshark VPN

Surfshark ber om en e-postadresse og tilbyr flere betalingsalternativer, inkludert kort, PayPal, Google Pay, Amazon Pay og kryptovaluta (Bitcoin, Ethereum, etc.)

Jeg brukte debetkortet mitt til å betale i en måned.

Jeg valgte den grunnleggende månedlige planen, uten antivirus, privat søk, mørk nettskanner, etc., som ble tilbudt under Surfshark One og One+-pakkene.

Alt gikk bra, og jeg satte passordet til kontoen min og lastet ned Windows-appen.

ExpressVPN

På samme måte kan du begynne å bruke ExpressVPN ved å oppgi e-postadresse, navn og postnummer (valgfritt). Betalingskanalene var mange, som kredittkort, PayPal, Bitcoin og andre.

Jeg valgte kortbetalingsalternativet, men merkelig nok var de første fem forsøkene mislykket, selv da jeg prøvde to forskjellige debetkort (hvorav ett jeg hadde brukt til å kjøpe Surfshark VPN). Til slutt fungerte det via PayPal.

Du får en aktiveringskode for å starte ExpressVPN-applikasjoner. Til slutt kommer kjøpet med ExpressVPN-nøkler og deres hjemmelagde passordbehandling.

Konklusjon: ExpressVPN har en jevnere onboarding-prosess på grunn av aktiveringskodestøttet pålogging, som enkelt kan kopieres i applikasjonene. Videre, akkurat som Surfshark VPN, kan du bruke registrerings-e-posten din til å logge på ExpressVPN-apper.

På den annen side gir Surfshark VPN større fleksibilitet når det gjelder støtte for flere kryptovalutaer. I tillegg fungerte alt feilfritt på det aller første forsøket, noe som er et stort pluss.

Vinner: Surfshark

Brukergrensesnitt

Surfshark VPN

Surfshark har oppdatert grensesnittet sitt fra forrige gang jeg brukte appen deres. Den mest synlige endringen er at du kan sjekke ut de aktive funksjonene (til høyre) på startskjermen. Ikke bare dette, du kan klikke på dem, og det tar deg direkte til de respektive innstillingene.

Jeg fant det veldig nyttig siden du ikke trenger å titte inn i alle innstillinger for å sjekke hva som er på.

Hjemmeskjermen kobler også direkte sammen spesialserverne (statisk IP og multihop) for enkel tilgang. Når den er koblet til, indikerer grensesnittet også den aktive protokollen, opplastede/nedlastede data, tilkoblingspauseknapp og gjeldende IP-adresse.

Dette brukergrensesnittet tillater også å angi favorittserver(e), som deretter vil stå i kø øverst.

Totalt sett er det et veldig moderne grensesnitt, som er lastet med brukervennlige elementer.

ExpressVPN

I motsetning til dette velger ExpressVPN en enkel dashborddesign som fremtredende viser en stor «koble til»-knapp i midten. Du kan sjekke serverlisten ved å klikke på den horisontale ellipsen. Pilen ved siden av en serverplassering indikerer tilstedeværelsen av flere servere i et spesifikt land.

I likhet med Surfshark har du muligheten til å utpeke servere som favoritter, noe som gir raskere tilgang.

De resterende innstillingene er gjemt bak hamburgerikonet i øvre venstre hjørne.

Jeg vet ikke om de andre plattformene, men ExpressVPN har en fin funksjon for sine Windows-brukere. Man kan koble til de siste serverne, koble fra, kontakte support og gjøre noen flere ting uten å åpne ExpressVPN-dashbordet.

Dessuten viser ExpressVPN-ikonet på oppgavelinjen dette 🗸-merket, som indikerer en pågående tilkobling. Denne oppgavelinjevarslingen animeres når den kobles til og til slutt avgjøres med det blå merket som bekrefter en vellykket tilkobling.

Det er faktisk en liten funksjon, men den er veldig nyttig siden du ikke trenger å vente på at VPN-en skal koble seg til, noe som noen ganger kan ta noen sekunder. Jeg håper hvert VPN-selskap implementerer dette.

Konklusjon: Mens nybegynnere kan finne ExpressVPN-grensesnittet mer intuitivt, for meg klarte Surfshark virkelig denne delen med sitt funksjonsrike brukergrensesnitt. Jeg vil gå enda lenger og si at dette er et av de mest funksjonelle brukergrensesnittene jeg noensinne har sett på noen VPN, enda bedre enn min forrige favoritt, Proton VPN.

Så, med unntak av ExpressVPN-ikonfunksjonen på oppgavelinjen, bringer Surfshark mer til bordet.

En ting jeg savnet hos begge våre utfordrere er serverbelastningen. Dette bidrar til å velge den minst overfylte serveren, noe som kan føre til bedre nettverkshastigheter.

Vinner: Surfshark VPN

Sikkerhet og personvern

Surfshark VPN

Surfsharks tilbyr to av de mest ettertraktede protokollene, OpenVPN (TCP og UDP) og modifisert WireGuard. Modifikasjonen adresserer standard WireGuard-konfigurasjon, som krever en statisk IP, og avslører dermed brukerens plassering. I tillegg bruker Surfshark obfuskering for å gjøre WireGuard-implementeringen robust.

Kill Switch har to moduser, myk og streng, for å koble fra VPN-tilkoblingen i tilfelle krypteringsfall. De myke modusene fungerer hovedsakelig på serversideproblemer og utilsiktede frakoblinger, inkludert serverendringer. Strenge modus blokkerer internett når det ikke er noen VPN-tilkobling.

Surfsharks Bypasser (også kalt delt tunneling) er en hendig funksjon du kan bruke til å selektivt distribuere VPN-kryptering. Den kommer i to varianter for appene: Rute via VPN eller Bypass VPN.

Dessuten har den et tredje alternativ for spesifikke IP-adresser for å unngå VPN-tilkobling. Dette er spesielt nyttig hvis man ikke ønsker å blokkere en hel app (f.eks. en nettleser), men bare en håndfull ikke-sensitive nettsteder.

På samme måte inkluderer noen flere sikkerhetsfunksjoner Invisible on LAN, Rotating IP og NoBorders.

Den første gir personvern på det lokale nettverket.

Roterende IP tildeler en annen VPN-server IP med noen få minutter.

Dette fungerte som forventet mesteparten av tiden. Noen få tilfeller kunne imidlertid ikke vise neste rotasjonstidsstempel.

Dens NoBorders er å gi internettilgang på restriktive nettverk i autoritære regimer. Surfsharks sier at den slår seg på automatisk om nødvendig; En bruker kan imidlertid også slå den på manuelt. Selv om jeg ikke kunne sjekke effektiviteten, var brukerne negative til Kina-tilkoblingen:

Surfsharks uttalelse om dette problemet gjorde dette klart:

Kilde: Reddit.com

Imidlertid er det denne 30-dagers pengene-tilbake-garantien, som kan hjelpe hvis ting ikke fungerer. Men etterpå er det ingen klare retningslinjer for å få refusjon hvis noen få servere ikke fungerer.

Følgelig kan det være bedre alternativer hvis tilkobling fra Kina er det endelige målet.

Cleanweb legger til listen over sikkerhetsfunksjoner og blokkerer annonser, sporere og skadelig programvare. I min korte testing blokkerte den nettleserbaserte annonser, noe som er bra hvis du ikke vil stole på tredjepartsblokkere som uBlock Origin.

Jeg vil imidlertid anbefale å kjøpe et premium antivirus for stadig utviklende former for skadelig programvare.

Noen ganger er det ikke nødvendig å koble til en VPN på et privat nettverk. Surfshark har dette automatisert der det vil koble fra på spesifikke pålitelige nettverk.

Surfshark merker ikke spesifikke servere som «obfuscated.» I stedet kan man bytte til OpenVPN-protokollen for å bruke tilsløring, i henhold til Surfshark blogginnlegg. Bare så du vet det, skjuler denne funksjonen tilstedeværelsen av VPN-tilkobling for å unngå uønskede restriksjoner på bruken.

I juli 2023-oppdateringen kunngjorde Surfshark å oppdatere hele servernettverket til kun RAM.

Dette er viktig i tilfelle en konfrontasjon med rettshåndhevende byråer. Siden slike servere ikke lagrer noe på en harddisk, har et VPN-selskap ingenting å utlevere om brukerens private data.

Til slutt er multi-hop en utmerket sikkerhetsfunksjon for å rute trafikken fra to VPN-servere i stedet for én.

ExpressVPN

ExpressVPN tilbyr et par VPN-protokoller som ligner konkurrentene. Det er imidlertid en forskjell i utvalget denne gangen. Du har OpenVPN (UDP og TCP) og Lightway, en proprietær protokoll utviklet internt.

Lightway har gjennomgått to sikkerhetsrevisjoner av Cure53, og det er åpen kildekode. Imponerende nok består den av bare 2000 linjer med kode, noe som reduserer potensielle sårbarheter og forenkler revisjonsprosessen.

Videre gir det fleksibiliteten til å velge enten AES-256 eller ChaCha20 som krypteringschiffer. Med alle disse faktorene i spill, bør Lightway ikke utgjøre noe problem for dem som tar dem.

Dens Kill Switch opererer først og fremst i en grunnleggende modus, vanligvis designet for å løse serverfeil.

ExpressVPN kompenserer for disse begrensningene med sin TrustedServer-teknologi, som bruker kun RAM-servere, som ligner på Surfshark.

I tillegg gir ExpressVPN skadelig programvare og sporingsbeskyttelse i form av en Threat Manager. Det er viktig å merke seg at denne funksjonen utelukkende fungerer når VPN-tilkoblingen er aktiv. I tillegg fungerer dette kun med Lightway-protokollen.

ExpressVPNs Split Tunneling har to moduser for å selektivt bruke VPN-kryptering.

Når det gjelder å la brukere koble seg fra Kina, ligner historien på det vi har sett med Surfshark. Brukere opplever også problemer med å koble til ExpressVPN:

Konklusjon: For å oppsummere, tilbyr begge lignende protokoller og har RAM-baserte servere. Dessuten får du «no-logger» retningslinjer med begge.

Men der Surfshark Cleanweb fungerer overalt, har ExpressVPN Threat Manager denne godheten reservert for brukere som bruker sin egen protokoll. På samme måte har Surfshark en overkant i forhold til konkurrentene med bedre Split-tunneling, roterende IP, multi-hop og mer.

Vinner: Surfshark VPN

Fartstest

Merk: Jeg bruker WireGuard (Surfshark) og Lightway UDP (ExpressVPN) for denne hastighetstesten. Resultatene er et gjennomsnitt av to påfølgende forsøk, med den komplette testingen pakket opp på én gang.

Surfshark VPN

S.No.Location Nedlastingshastighet (Mbps)Opplastingshastighet (Mbps)Avstand (Km)1Base84.2148.8802Singapore47.5417.676,2003London42.933.536,7004New York40.253.5012,40yo.5012,70yo

ExpressVPN

S.No.Location Nedlastingshastighet (Mbps)Opplastningshastighet (Mbps)Avstand (Km)1Base89.2147.4202Singapore44.359.236,2003London44.894.476,7004New York37.213.40536,40yo

Konklusjon: Det er ingen signifikant forskjell i resultatene. Begge VPN-ene reduserte nedlastingshastighetene til det halve og opplastingshastighetene til nesten 1/10, bortsett fra på ett sted (Singapore).

Begge disse VPN-selskapene har virtuelle servere på min base (India). Dette kan være den sannsynlige årsaken til denne hastighetsnedgangen.

Vinner: Ingen, det er uavgjort.

Krypteringstest

Surfshark VPN

Jeg byttet til Automatisk i protokolldelen for å la appen tildele den beste i henhold til nettverksforholdene.

Deretter koblet jeg til en tilfeldig server og åpnet et nettverksanalyseverktøy, Wireshark, for å ta en titt på datapakkene.

Alt, inkludert IPv4-adressen og DNS-spørringer, ble kryptert med WireGuard. Bare at min IPv6 lekket via ICMPv6-protokollen. Surfshark er imidlertid ganske tydelig på det:

Kilde: Surfshark.com

Den beste veien ut av denne personvernfaren er å deaktiver IPv6. Det er ganske enkelt, men det avhenger av hvilken enhet du har. Jeg prøvde med Windows-laptopen min, og ting gikk perfekt etterpå.

ExpressVPN

På samme måte setter jeg ExpressVPN-protokollinnstillingen til automatisk før jeg fanger datapakker. Og igjen, som Surfshark VPN, var det stort sett bra, unntatt IPv6-adressen min.

De snakket også om dette i et av blogginnleggene deres:

Etter hvert som IPv6 blir mer populært, kan vi vurdere å kjøre en IPv6-kompatibel VPN-tjeneste i fremtiden.

Kilde: ExpressVPN

Jeg vil nevne at ExpressVPN rullet tilbake en «Forhindr IPv6-adressedeteksjon mens du er tilkoblet»-avmerkingsboksen fra brukergrensesnittet sist jeg gjorde den fullstendige gjennomgangen. Funksjonen var imidlertid ikke funksjonell selv når den var slått på, noe som kan ha tvunget dem til å vurdere å fjerne den.

Konklusjon: Begge var like i denne krypteringstesten. Utførte generelt bra, men kunne ikke maskere IPv6, som ikke er en avtalebryter hvis du deaktiverer den på forhånd.

Vinner: Ingen, det er uavgjort.

Streaming Fjern blokkering

Dette er en kort del der jeg presenterer resultatene av å fjerne blokkeringen av noen få Netflix-biblioteker, BBC iPlayer og Amazon Prime Video US.

Surfshark VPN

Jeg begynte med den mest populære strømmeplattformen, Netflix.

Surfshark presterte bra, og fjernet blokkeringen av Netflix USA, Storbritannia, Frankrike og Japan. Imidlertid kunne den ikke bryte gjennom Netflix Canada selv når jeg prøvde alle tilgjengelige kanadiske lokasjoner.

BBC iPlayer og Amazon Prime USA forårsaket imidlertid ingen problemer.

ExpressVPN

ExpressVPNs geo-opphevingspost var renere enn Surfsharks. Det ga meg tilgang til alle de tidligere nevnte Netflix-bibliotekene, BBC iPlayer og Amazon Prime US med det første forsøket.

Merkbart at opplevelsen min var mye jevnere enn forrige gang da jeg gjorde NordVPN vs ExpressVPN face-off, noe som signaliserer konstant forbedring.

Konklusjon: En klar seier for ExpressVPN.

Vinner: ExpressVPN

Enhetskompatibilitet

Surfshark VPN

Surfshark har innebygde applikasjoner for de mest populære plattformene, inkludert skrivebord (Windows, macOS, Linux), mobil (Android og iOS) og nettlesere (Chrome, Firefox og Edge).

Den har også en app for FireTV. For andre enheter, som Apple TV, Samsung TV og spillkonsoller, er den vanlige løsningen å installere VPN på en WiFi-ruter.

Totalt sett er Surfshark-enhetsdekning anstendig.

ExpressVPN

På samme måte har ExpressVPN applikasjoner for store plattformer, inkludert Windows, macOS, Linux, iOS, Android og FireTV. Den har utvidelser for Chrome, Firefox, Edge og Brave.

For alle andre WiFi-aktiverte enheter kan du på samme måte installere ExpressVPN på ruteren og få fordelen av en kryptert tilkobling.

Som en spesiell omtale har ExpressVPN sin egen WiFi-ruter, Aircove. Denne kommer med VPN-applikasjonen forhåndsinstallert og kan fungere som en standard WiFi-ruter uten den.

Imidlertid støtter den ikke andre VPN-apper for øyeblikket, som bekreftet av deres støtte.

Konklusjon: ExpressVPN har en liten fordel med sin Brave-utvidelse og sin egen WiFi-ruter.

Men gitt at Brave og Chrome deler samme Chromium-grunnlag, fungerer Chromes utvidelser sømløst i Brave også. Og ruteren er låst med seg selv.

Følgelig betyr disse fordelene lite i den virkelige verden.

Vinner: Ingen, det er uavgjort.

Kundeservice

Surfshark VPN

Surfshark har 24/7 live chat, noe som er bra for alle brukere siden VPN-er ikke fungerer nå og da. Det er imidlertid vanskelig å dra nytte av denne støtten.

For det første er det ingen omtale av det i webgrensesnittet.

Det var først når jeg googlet om det, havnet på en av støtteartiklene og scrollet helt ned for å finne «Chat med oss»-knappen deres.

Chatten starter med Surfshark-boten, men du kan be om en live executive (ved å skrive «live agent»), og noen vil bli med om kort tid.

Totalt sett var min korte erfaring god, men veien opp til live chat var «eventyrlig.»

ExpressVPN

ExpressVPN tilbyr også 24/7 support. Og de har gjort det ganske enkelt å velge den hjelpen.

I det øyeblikket jeg gikk inn i chatten, hilste en live-agent meg med en gang og ble bedt om å svare på spørsmålene mine.

Til slutt, det er ikke mye å skrive om dette, og jeg fant chat-støtte opp til målet.

Konklusjon: Begge har 24/7 support og god dokumentasjon for å komme i gang. ExpressVPN er imidlertid mer brukervennlig i denne forbindelse. Og ærlig talt, kvaliteten på støtten for den ene chatten jeg gjorde med begge var litt bedre med ExpressVPN.

Vinner: ExpressVPN

Valuta for pengene

Surfshark VPN

  • Månedlig: $15,45
  • 1-års plan: $3,99 per måned
  • 2-års plan: $2,21 per måned

Merk: Dette er basisplanene for de respektive varighetene. Høyere nivåer inkluderer Surfshark One- og Surfshark One+-abonnementer, som tilbyr ekstra godbiter som en privat søkemotor, antivirus, mørk webovervåking og fjerning av personlige data.

ExpressVPN

  • Månedlig: $12,95
  • 6 måneder: $9,99 per måned
  • 1-års plan: $8,32 per måned

Konklusjon: ExpressVPN er en klar vinner for månedlige planer. Og denne lille seieren er mer betydningsfull hvis du er ute etter internasjonal underholdning siden ExpressVPN var den jevneste av de to.

På baksiden vinner Surfshark overbevisende i lengre varighet. Det er priset mindre enn halvparten av det årlige ExpressVPN-abonnementet uten noen ytelseskompromiss jeg kunne observere.

I tillegg lar Surfshark deg koble til ubegrensede enheter med ett enkelt abonnement, mens ExpressVPN tilbyr åtte samtidige tilkoblinger.

Personlig tror jeg VPN-er sjelden er en kortsiktig ting for brukerne deres. Folk kjøper årlige planer, og det er den faktoren jeg ønsker å erklære denne delens resultat på.

Vinner: Surfshark VPN

Sammendrag

ParameterSurfshark VPNExpressVPNWinnerServer Network3200+ servere i 100 land.Flere betalingsalternativer. Har løst seg sømløst.ExpressVPNOnboardingFlere betalingsalternativer. Debetkortet mitt fungerte imidlertid ikke. Flere betalingsalternativer. Debetkortet mitt fungerte imidlertid ikke.SurfsharkBrukergrensesnittFeature rik og forfriskende. En av de beste i bransjen. Forenklet. Best for nybegynnere.SurfsharkSecurity and PrivacyRobust. Har noen avanserte funksjoner som forbedret split-tunneling, roterende IP, multihop, etc.Anstendig, men mangler de avanserte funksjonene jeg har sett med Surfshark.SurfsharkSpeed ​​TestChipped av 50% fra nedlastingshastighetene. Opplastingshastigheter slet enda mer.Samme som Surfshark.NoneEncryption TestLeaks IPv6, som du må deaktivere separat.Samme som Surfshark.NoneStreaming UnblockGood. Den kunne imidlertid ikke fjerne blokkeringen av Netflix Canada.Utmerket. Bedre enn Surfshark.ExpressVPNDevice-kompatibilitetHar apper for store plattformer.I likhet med Surfshark.Ingen kundestøtte 24/7 live chat som ikke er lett å finne. 24/7 live chat-alternativ i nettgrensesnittet.ExpressVPNValue for MoneyMore-funksjoner for mindre penger (lang- terminplaner). Ubegrensede tilkoblinger per abonnement. Økonomisk for et månedlig abonnement. Totalt sett færre funksjoner. Åtte tilkoblinger per abonnement.Surfshark

Surfshark VPN eller ExpressVPN?

Antallet er 4-3 i favør av Surfshark VPN. Den har et flott brukergrensesnitt og flere sikkerhetsfunksjoner og er en utmerket verdi for langsiktige abonnementer.

Til ExpressVPNs forsvar vil jeg påpeke dens bedre evne til å fjerne blokkering av streaming. I tillegg syntes jeg det var det mer gjennomsiktige alternativet av de to.

Så det er det fra min side. Jeg håper du er tydelig på VPN-en du vil velge.

Likevel kan du sjekke ut min ProtonVPN-anmeldelse for enda et alternativ.

  Hold deg sikker med disse 7 beste Chromebook VPN-ene