10 beste iPhone-puslespill for å forbedre tenkeevnen din

En hjerne som ikke blir brukt mye, er nødt til å bli matt over tid. Akkurat som kroppen din trenger sinnet ditt også stimulering.

Folk trener i treningsstudioet for å holde seg i form. På samme måte må hjernen trene for å opprettholde formen. Denne typen trening krever imidlertid ikke manualer eller tredemøller. I stedet trenger du noe som aktiverer hjernens kognitive prosesser.

Heldigvis er det mange puslespill tilgjengelig der ute. Å spille disse spillene er en sikker måte å øke hjernekraften din på. Tenk på det et minutt; er det ikke en vinn-vinn-situasjon? Hvorfor spiller vi spill, til å begynne med? Er det ikke for å fordrive tiden vår og ha det gøy?

Ved å spille puslespill på smarttelefonen dreper du tid på den ene siden og trener hjernen din på den andre. Nedenfor vil vi presentere de beste iPhone-puslespillene for å forbedre tankeevnen din.

En studie viser at å spille puslespill kan skjerpe menneskelige hjerner og forbedre effektiviteten. I tillegg til å tilby en løsning på kjedsomheten vår, hjelper de sinnene våre å holde seg i form. Selv om det er mange iOS-puslespill, som hver hevder at de bidrar til å øke tankeevnen din, er ikke alle spill effektive.

Det er derfor vi installerte og spilte mange av disse spillene for å teste dem selv. Etter nøye vurdering har vi samlet de beste som overgikk forventningene våre. Vi håper de vil heve hjernens kapasitet til et enestående nivå.

Hvordan skjerper puslespill tankene dine?

Som vi nevnte tidligere, akkurat som kroppen din, må sinnet ditt trene for å opprettholde kondisjon. Puslespill er en effektiv metode for å teste en persons kunnskapsnivå.

Å løse disse gåtene krever en persons grundige fokus og evaluering av problemet ettersom de utfordrer en person mentalt og stimulerer hjernen, og forbedrer hjernens funksjoner.

I tillegg til å forbedre visuelle og romlige resonnementer, øker de korttidshukommelsen din ved å koble sammen eksisterende hjerneceller og danne nye.

Puslespill gir også tankene dine en treningsøkt ved å trene både venstre og høyre side av hjernen. Hvis du ikke var klar over det, styrer venstre hjernehalvdel logisk og analytisk tenkning.

På den annen side styrer høyresiden din kreativitet. Når du prøver å løse et puslespill, engasjerer du begge sider samtidig. Derfor fører det til en god mental trening og i sin tur skjerper hjernen din.

Hvordan gagner puslespill hjernens tenkeevne?

Puslespill fungerer som hjernekapasitetsforsterkere for folk i alle aldre. Det er mange bemerkelsesverdige fordeler ved å spille disse spillene som du ikke vil gå glipp av. Her er noen av disse fordelene:

#1. Forbedrer hukommelsen

Å spille puslespill bidrar til å styrke forbindelsen mellom våre eksisterende hjerneceller. I tillegg hjelper de med å danne nye også. Naturligvis øker dette mental hastighet og forbedrer vår tankekapasitet.

Når du løser et puslespill, må du huske på visse ting som former, størrelser osv., og visualisere det større bildet. Ettersom disse spillene danner nye hjerneforbindelser, kan de forbedre korttidshukommelsen din og lindre hjerneskade hos pasienter med Alzheimers sykdom.

#2. Øker problemløsningsevnen

Evnen til å tenke kritisk og løse problemer kreativt er blant de mest ettertraktede ferdighetene i den profesjonelle verden. Puslespill er en utmerket måte å utvikle disse ferdighetene på.

Å løse et puslespill krever mye prøving og feiling. Derfor tar du flere forskjellige tilnærminger til en bestemt fungerer.

I tillegg lærer du også å lage dine hypoteser og endre synspunktet ditt når du møter feil. Når du utvikler disse ferdighetene, vil de også påvirke ditt yrkesliv. Og følgelig vil du lære å tenke ut av boksen og få mer tilpasningsevne.

  Fjern iCloud-aktiveringslås med disse verktøyene

#3. Øker IQ

Gåter bidrar til hukommelsesforbedringer og forbedrer vår resonneringsevne. Derfor bidrar de også til å øke vår intelligenskvotient.

Ifølge en forsker fra University of Michigan, hvis en voksen spiller puslespill i 25 minutter daglig, øker deres IQ med 4 poeng. g

#4. Forbedrer visuelt-romlig resonnement

Når du prøver å løse et puslespill, forblir tankene dine opptatt med å se på forskjellige brikker og finne ut hvor du skal passe dem. Å gjøre dette ofte bidrar til å forbedre dine visuelt-romlige resonnementferdigheter. I stedet for å ha et snevert syn, hjelper disse gåtene deg med å se det større bildet.

Å ha bedre visuelt-romlig resonnement er nyttig mens du utfører dine daglige oppgaver også. Disse inkluderer å parkere bilen, forstå rutene som vises på et kart, og så videre.

Noen yrker, som ingeniører, kirurger, kunstnere, etc., krever også at du har store visuelle og romlige evner. Hvis du er i et slikt felt, vil du ha nytte av slike mentale øvelser.

#5. Bidrar til et positivt humør

Hjernen vår begynner å produsere mer dopamin når vi spiller puslespill. For de som ikke vet, er dopamin en kjemisk budbringer mellom nevroner som er ansvarlig for å gi deg en følelse av belønning og optimisme.

Hver gang du lykkes med å løse et puslespill eller til og med gjør en liten fremgang, utløser det frigjøring av dopamin. Det forbedrer humøret ditt og motiverer deg til å utfordre deg selv og presse deg selv hardere.

#6. Øker produktiviteten

Vi konsentrerer oss bedre, og arbeidene våre er mer fruktbare når vi er glade. Fraværet av stress gjør oss naturlig nok mer produktive.

Hvis du noen gang føler at du sliter med å konsentrere deg ordentlig og ikke kan yte ditt beste, kan du prøve å ta en kort pause og spille ditt favorittpuslespill. Det vil fungere som en tilbakestillingsknapp for hjernen din og hjelpe deg å starte på nytt.

Det ser ut til at mange selskaper i verden har forstått dette faktum. Dette er tydelig i det faktum at de har introdusert puslespill i pauserommene sine. Slike gåter frisker opp de ansattes sinn, og gjør dem mer produktive når de kommer tilbake fra pausen.

Nå som du vet hvordan puslespill skjerper dine kognitive evner og hvilke fordeler de har, la oss liste opp noen av de beste iOS-puslespillene du kan prøve:

Klipp tauet

Cut the Rope er et gratis fysikkbasert puslespill som er så gøy å spille. Spillets hovedperson, et lite monster ved navn Om Nom, vil bare spise godteri. Her må spillerne på en smart måte kutte tauene som får godteriene til å svaie, og samle alle stjernene før de mater Om Nom.

Cut the Rope innebærer å samle gullstjerner, oppdage skjulte belønninger og spille gjennom 425 nivåer. Husk at spillere må samle et visst antall stjerner for å fullføre hvert nivå.

Så du må tenke og nøye planlegge hvordan du skal kutte tauene. Spillet har fått et godt rykte og mottatt utmerkelser som Apple Design Award, BAFTA Award, Best App Ever Award, etc.

Etter hvert som du fortsetter fremover, vil spillet gjøre det vanskeligere for spillere å lykkes ved å introdusere nye utfordringer. Disse inkluderer bobler som kan ta godteriet bort, edderkopper som er i stand til å stjele godteriet, osv. Slike elementer tvinger spillerne til å gå den ekstra milen for å mate Om Nom, og øke hjernestimuleringen deres.

Mens alle nivåene til Cut the Rope er gratis å spille, kan du ta premium-medlemskapet for tilleggsfunksjoner som ingen annonser, en gratis daglig bonus, en gratis startpakke med power-ups, etc.

Flere abonnementsalternativer er tilgjengelige fra $4,99/uke/måned. Abonnementer vil fortsette å fornyes automatisk med mindre du stopper det manuelt en dag før slutten av gjeldende syklus.

Morsomme Escape Room: Logic Puzzles

Fullpakket med over 500 nivåer med varierende utfordringer, er Fun Escape Room en god måte å teste hjernekapasiteten din på. I dette spillet befinner spillerne seg i forskjellige rom de trenger for å rømme for å komme inn i neste rom.

  A2 Managed WordPress Hosting er for The Professional Blogger

Hvert rom har en unik oppgave å tilby. For å unnslippe må spillere løse utfordrende gåter og hjernetrim. Dette spillet krever at du stoler på din logiske tenkning og er observant.

Ledetrådene er der, men så godt skjult at de uoppmerksomme vil ha problemer med å finne dem. Mens spillet gir hint hvis du sliter med å fortsette, tar det bort moroa. Derfor er det best å stole på dine evner til å knekke koden.

Spillet er gratis, men kommer med kjøp i appen. Disse låser opp ulike pakker som gjør spillingen mer spennende.

Svart boks

Virkelig et ut-av-boksen iOS-spill, Blackbox tar en ny tilnærming ved å kreve at spillere løser gåter uten å berøre smarttelefonskjermen.

For å vinne forskjellige nivåer i enkeltspillerpuslespillet hans, må spillerne slå på lysene til de små, fargerike boksene på skjermen ved å vippe, skrike, riste osv.

Selv om det kan høres enkelt ut, er det utfordrende å gjøre alle disse i selve spillet. Blackbox er vanskelig, og vi mener det. Men det presser deg til å tenke mer kritisk og sette vidden din på prøve.

Dessuten lar de soniske grensesnittene til Blackbox også synshemmede nyte dette spillet. Interessant nok går Blackbox gjennom konstante oppdateringer og legger ofte til helt nye utfordringer.

For øyeblikket er Blackbox gratis å spille. Men det er kjøp i appen som Tiny Hint Pack, Erudite Pack, Basic Pack, All Knowing Pack, etc.

Hvor er vannet mitt? 2

En oppfølger til et av de mest interessante og vanedannende fysikkbaserte puslespillene fra Disney, Where’s My Water? 2 øker den morsomme manifolden.

Denne oppfølgeren bringer tre nye steder – kloakken, såpefabrikken og stranden. Det er over 100 nivåer å spille gjennom, med gator-universet som gjennomgår en utseendeoppdatering.

Spillet følger eventyrene til tre gatorer, Swampy, Allie og Cranky, mens de prøver å ta et bad. Spillerne må skjære gjennom skitt, åpne brytere og unngå ulike hindringer for å sikre at vannet når kloakken.

Hvert nivå har også tre ender som spillerne må samle. Dessuten vil bonusnivåer noen ganger låses opp etter å ha fullført et nivå.

Disse nivåene vil ha sine unike regler som spillere må følge for å vinne. Unødvendig å si legger spillet vekt på bruken av kognitiv fleksibilitet og planlegging, noe som gjør det til et godt utstyr for mental trening.

Det nyeste tilskuddet til «Where’s My Water?» franchise lar også spillere spille om favorittnivåene sine ved å introdusere «Challenge Modes». Selv om det er et gratis spill, er det kjøp i appen for ytterligere fordeler.

Bygg en bro!

Hvis du alltid har ønsket å bli ingeniør, har du sjansen nå. Bygg en bro! tildeler deg denne rollen når du bygger broer for biler, lastebiler, monstertrucker osv.

Dette fysikkbaserte puslespillet har 86 forskjellige nivåer med detaljerte, interaktive innstillinger. Velg de beste materialene (metall, tre osv.) for å bygge broen din, og test den deretter ut ved å la en bil passere.

Interessant nok starter spillet i 2D under planleggings- og byggefasen, mens testfasen er i 3D. Det gir også mye rom for eksperimentering. Så aldri nøl med å tenke på noe utenfor veggen.

Spillet er gratis å laste ned, men annonsestøttet. Hvis du ikke vil ha annonser, kan du velge kjøp i appen som, i tillegg til å eliminere annonser, låser opp mange andre kule funksjoner.

Hjernetest: vanskelige gåter

Er tankevekkende hjernetrimmere din greie? Hvis ja, prøv Brain Test: Tricky Puzzles. Dette vanskelige puslespillet presser hjernen din til sine grenser og øker IQen din.

Ta disse trivia-quizene og løs problemer. Dessuten kan du spille det offline. Så det er en fin måte å drepe tid og trene hjernen din, selv på steder uten internettforbindelse.

Selv om det er et gratis spill, kan du abonnere på VIP-pakken, som automatisk fornyes hver uke etter en 3-dagers gratis prøveperiode. Å kjøpe denne pakken låser opp flere kule funksjoner som ingen annonser, øyeblikkelig 100 lamper, etc.

God Sudoku av Zach Gage

Sudoku-elskere, sett sammen! God Sudoku er Sudoku for den nye generasjonen. Enten du er nybegynner eller proff, er du nødt til å elske det. Med 70 000+ intrikate gåter og AI-drevne hint, gjør Good Sudoku Sudoku-spilling til en morsommere opplevelse.

  8 Mobile Measurement Partners (MMP) som skal brukes i 2022

Det er tre spillmoduser, fem vanskelighetsgrader og tre daglige puslespillmoduser som blir tøffere i løpet av uken. Ved å bruke tilpasset modus kan du også importere favorittoppgavene dine fra andre steder og dele dem med vennene dine.

God Sudoku er gratis å spille. Men det er også et betalt alternativ som låser opp fargeskjemaer, statistikk og flere andre kule funksjoner.

Treere!

Til å begynne med kan dette lille puslespillet ikke virke noe spesielt, treere! vil vokse på deg. Treere! krever at spillere sveiper og kombinerer en blåfarget (1) og en rødfarget (2) brikke for å lage en «3». To «3»-brikker skaper en «6».

Dette fortsetter til det ikke er noen gjenværende trekk på rutenettet, hvoretter spillet teller brikkene dine for en endelig poengsum. Hver brikke i spillet viser en særegen karakter og design som blir stadig mer intrikat etter hvert som spilleren skrider frem.

Treere! er tilgjengelig på App Store for $5,99. Husk at dette er et engangskjøp. Så du trenger ikke å betale noe mer i fremtiden.

Brain It On!

Brain It On! er et hjernesprengende, fysikkbasert puslespill som tilbyr dusinvis av utfordrende oppgaver. Spillere må tegne figurer for å løse gåtene.

Hva er gøy med Brain It On! er at den har mer enn én måte å løse hvert puslespill på. Dermed er det opp til deg å bruke all din hjernekraft og finne den best mulige løsningen.

Spillet lar deg dele din unike løsning med vennene dine og sammenligne den med deres. Du kan også utfordre vennene dine til å bli Brain It On! champion.

For øyeblikket kan spillere spille dette spillet gratis ved å tjene stjerner i et nivå og låse opp det neste. Imidlertid kommer et betalt alternativ med fantastiske funksjoner, for eksempel ingen annonser, alle hint låst opp, tidlig tilgang til nivåer, en nivåredigerer, etc.

Project VOID – Mystery Puzzles

Hvis du elsker mysterier, vil du elske Project VOID – Mystery Puzzles, et alternativt virkelighetsspill (ARG) som blander fiksjon og virkelighet. Spillets gåter, gåter, kryptogrammer og alt annet oser av mystikk.

Spillere må bruke alle tilgjengelige ressurser til det fulle og tenke kritisk for å løse 30 unike gåter fordelt på fem oppdrag. Disse oppdragene spenner fra mordmysterier til utkantvitenskap. Project VOID krever at du gir størst mulig oppmerksomhet på detaljer og analyserer hver ledetråd.

Du kan laste ned dette spillet fra App Store gratis. Men du kan foreta kjøp i appen for å støtte utvikleren og fjerne annonser.

Forfatterens notat

Som du kan se, kan puslespill effektivt feie støvet av hjernen din og øke kraften. Denne artikkelen viser iPhone-puslespillene for å forbedre tankeevnen din.

Mens alle spillene nevnt ovenfor tester hjernen din og forbedrer tankekapasiteten din, bør du gå for spill som Cut the Rope, Build a Bridge og Where’s My Water? 2 hvis du vil oppleve en morsom, men likevel utfordrende opplevelse.

Spill som Fun Escape Rooms og Brain it On er også bra, men på den litt enklere siden. Project Void er imidlertid vårt valg hvis du vil ha en utfordrende og hjernetrimmende opplevelse som tvinger deg til å tenke ut av boksen.

Så hva er det som stopper deg nå? Last ned dem i dag og gi tankene dine den riktige treningen den fortjener. Lykke til med spillingen!

Nå kan du lese om de beste skyspilltjenestene for alle.

x