10 grunner til at design i gråtoner vil forbedre UX/UI-designene dine

Det er mange teknikker og tips for å lage de beste grafiske designene og UX/UI-designene. Design i gråtoner kan være fordelaktig når du designer UX/UI-elementer eller -sider. Hvis du har ønsket å øke designutgangen eller lære nye teknikker for å øke designene dine, sjekk ut disse 10 grunnene til at design av UX/UI-design i gråtoner vil øke designsuksessen.

DAGENS MUO-VIDEO

RULL FOR Å FORTSETTE MED INNHOLD

1. Bedre tilgjengelighet

UX/UI—User Experience/User Interface—designs primære funksjon er å gi brukerne dine den beste opplevelsen med de beste grensesnittene du kan lage. Dette inkluderer å lage tilgjengelig design for brukerne dine og være inkluderende for alle som samhandler med designet ditt.

Ved å designe i gråtoner kan du først fokusere på tilgjengelige deler av design som kontrast, størrelse og avstand. Du kan enkelt oppdage kontrast når du bruker gråtoner. Kontrast blir ofte oversett når du designer i farger, spesielt hvis du ikke har noen synshemminger som gjør mangel på kontrast vanskelig å legge merke til.

Design først i gråtoner med høy kontrast og deretter i farger etter WCAG-retningslinjene for tilgjengelighet, og du kan også bruke verktøy for å simulere fargeblindhet for å se hvordan designet ditt ser ut for andre. Dette vil sikre at UX/UI-designene dine er tilgjengelige for flere mennesker.

2. Fokuserer på layout og struktur

Som designer er ditt primære fokus på funksjon i stedet for form. Selv om designere får ting til å se bra ut, må de også fungere godt før de blir pene. Ved å designe i gråtoner kan du fokusere på utformingen og strukturen til designet uten å bli distrahert av farger.

  Bli en ISTQB-ekspert med disse 9 sertifiseringene

I UX/UI-design spesifikt er layout og struktur viktigst. Du designer hvordan brukeren samhandler med appen eller nettsiden din. Oppsettet må gi mening, og strukturen på siden eller appen bør være konkret. Farge kan følge når resten er på plass.

3. Utgangspunkt for nøytralt samarbeid

Hvis du jobber i et designteam, lar design i gråtoner først alle starte på et nøytralt sted. Altfor ofte stikker team av kreative mennesker mot elementer som er så ubetydelige som farge, når det er viktigere aspekter ved UX/UI-design.

Å starte på et nøytralt sted med gråtoner lar samarbeidsinnsatsen fokusere på det som betyr mest. Du kan designe elementer, layouter, typografi og grensesnittopplevelse uten å tenke på farger og dekorasjoner.

Når samarbeidet stemmer overens med UX/UI-layoutdesign, kan du vurdere farger for å forbedre den strukturelle designen. På det tidspunktet ville teamet ditt ha jobbet harmonisk sammen, og fargebeslutningene vil ikke være like stressende.

4. Raskere iterasjoner

Å ha grunnlaget for designet ditt komplett og vite hvordan det fungerer betyr at det å lage iterasjoner er en mye raskere prosess. Når du ikke fokuserer på farger, er iterasjoner raskere å lage, dele og bestemme, spesielt når du jobber direkte med klienter.

Kunder fokuserer ofte på farge før designfunksjon. Å fjerne farger fra iterasjonsalternativene betyr at klienten, designteamet og deg selv kan bevege seg raskere for å fokusere på det som må endres.

Når alt er gråtoner, går det raskere å flytte elementer eller endre størrelse på deler. Du trenger ikke hele tiden å fargelegge elementer for å passe eller vurdere plasseringer basert på lignende eller ikke-matchende farger. Dette øker absolutt designkomponenten.

5. Lettere å fargelegge

Det er mye lettere å legge til farge hvis du har designet i gråtoner. Hvis alt er forhåndsdesignet og avtalt, er farge nesten det siste trinnet i prosessen.

Design i gråtoner begrenser deg ikke til å designe i bare svart. Du kan designe i gråtoner, slik at du kan legge inn kontrastforskjeller i designene dine mens du er i designprosessen.

  Slik slår du sammen Mine Ethereum: den komplette guiden [2022]

Med visuelle kontrastforskjeller på plass, er det mye enklere og raskere å tilskrive farger til elementer, spesielt når du følger retningslinjer for tilgjengelighet for fargekontrast. Ved å bruke en begrenset fargepalett bør du tilskrive hver farge en kontrastverdi. Deretter legger du bare inn hver kontrastverdifarge til gråtonedesignet ditt.

6. Stopper visuell rot

Design i gråtoner lar deg fokusere på designelementene. For mye farger kan legge til rot under designen – både i designprosessen og i sluttproduktet.

Å fjerne distraksjonen av farger mens du designer kan resultere i rene og organiserte design, og sikrer at du ikke overdesigner med farger eller andre elementer. UX/UI-designet ditt vil være ryddig og vil vise frem det elegante designet ditt i stedet.

7. Farge er ikke den viktigste faktoren

Farge hjelper ofte med å sementere merkevarestilen eller -retningslinjene og blir ofte et element ditt prosjekt, merke eller virksomhet er kjent for – men farge er ikke den viktigste faktoren for et UX/UI-design. Du vil vite dette hvis du noen gang har gjort om iPhone-en din til gråtonemodus.

Hvis et design fortsatt kan fungere uten problemer i gråtoner, fungerer designet ditt vellykket. Det spiller ingen rolle hva fargene er i designet ditt, da de ikke er viktige for funksjonen.

Å legge til tekstur og form til UX/UI-designene dine vil øke funksjonaliteten fremfor bare å bruke farger. Som med komposisjonsregler for fotografering, er det komposisjonsregler for design også, og de er veldig like.

Knekk UX/UI-designet ditt og sørg for at det fungerer bra, er tilgjengelig for alle og ser bra ut. Bruk deretter farge for å gjenspeile merkevaren din.

8. Motta mer konstruktiv tilbakemelding

Dette ble lett berørt i et tidligere punkt, men med distraksjonen av farger tatt ut av ligningen, vil UX/UI-designet ditt motta mer konstruktiv tilbakemelding. Dette er tilfelle enten du tar kritikk fra designteamet ditt av profesjonelle designere eller om du deler prosjektet ditt med en klient som ikke kan noe om design.

  10 verktøy for å gjøre Google Sheets om til et API

Naturligvis ser mennesker farger og assosierer den til visse aspekter, som negative eller positive konnotasjoner, kjønnede forventninger eller andre assosiasjoner. Ved å presentere gråtonedesign kan din konstruktive kritikk kun fokusere på designet uten å bli overskygget av fargeassosiasjoner.

9. Spar tid og penger

I næringslivet er tid penger. Ved å spare tid på å designe i gråtoner, sparer du penger i det lange løp.

Det tar tid å legge til farge i begynnelsen av designen. Da vil du uten tvil bruke tid på å endre eller redigere farger gjennom hele designprosessen, i stedet for å fokusere på å designe. Dette tar igjen mer tid fra designprosessen.

Ved å legge til farge på slutten av designet, vet du allerede hvilke elementer og layouter du bruker; det er mye enklere – og raskere – å legge farge til eksisterende designelementer enn å prøve å vurdere farger for elementer som ennå ikke eksisterer.

10. UX/UI-farger kan endres

UX/UI-design og -applikasjoner lar mange brukere ta farger i egne hender. Mens grensesnittdesignet er i fokus, og farge er den siste delen av designimplementeringen, husk at mange brukere endrer fargene på nettsidene og enhetsappene sine.

Lys modus og mørk modus vil endre fargevalgene dine – selv om du uansett bør designe for hvert alternativ i prosessen; sjekk ut tipsene våre for å designe et brukergrensesnitt i mørk modus.

Det er mange morsomme særheter som lar folk endre designfarger til hva de vil, uavhengig av fargevalgene dine i prosessen. Disse sære verktøyene – som iPhone-brukere som endrer fargene på tekstbobler eller endrer tekstfargen på iOS-enheter – betyr at innsatsen din med å designe for farger kan gå ut av vinduet, og det er bedre at designet fungerer i gråtoner eller en hvilken som helst farge, i stedet for bare i én farge.

Design i gråtoner vil forsterke UX/UI-designene dine

Det kan virke rart å begynne å designe i gråtoner når du har levd et liv med å designe i farger, men det er en god praksis å begynne å gjøre. Design i gråtoner vil legge fokus til viktige designelementer som former, teksturer og tilgjengelighet. Det vil gi mer mening til designet ditt i stedet for å sette fokus på et element som farge som kan endres enkelt av brukere uansett.