6 beste verktøy for konfigurasjonsadministrasjon i DevOps

DevOps er den nye raven blant mange. Organisasjoner er nå opptatt av å ta i bruk DevOps-praksis som Configuration Management, rett inn i økosystemene sine.

Når du tar i bruk en DevOps-kultur, er programvareverktøy avgjørende enten en organisasjon kjører tjenestene sine On-prem eller på Cloud. I denne artikkelen lærer du de beste verktøyene som er tilgjengelige for Configuration Management i DevOps. Men la oss først finne ut hva DevOps er kort.

La oss sette i gang!

Hva er DevOps?

DevOps stammer fra integrering av Developers (Dev) og Operations (Ops) teams aktiviteter for å gi verdi for kundene og skape smidighet i programvareutvikling.

DevOps er sentrert rundt hvordan folk jobber og samarbeider ved å dele tankeprosesser og prioriteringer for å raskere programvareutvikling. Som kultur er hovedideen bak DevOps å optimalisere funksjonene og effektiviteten til de involverte teamene uavhengig av verktøyene som brukes. Men hvordan begynte denne enhetlige utviklingen?

Tidligere hadde livssyklusen for programvareutvikling utviklere hvis arbeid var å skrive kode som spesifisert av kunder uten å konfigurere og vedlikeholde et miljø for det nødvendige programvareproduktet. Driftsteamet drev produksjonsaktivitetene og vedlikeholdsoppgavene, og opplevde alle marerittene involvert i produksjonsfasen.

Tenk deg å administrere et programvareprodukt du ikke var med på å utvikle!

Tøft, ikke sant?

Ops-teamet hadde byrden med å oppdage feil, administrere infrastrukturavhengigheter og mer lignende problemer knyttet til programvareproduksjonsmiljøet.

For å løse dette gapet, resulterte DevOps, som betyr en forening av mennesker, oppgaver og alle ende-til-ende prosesser som kreves for å levere et grundig utviklet produkt til kundene.

Hvorfor er DevOps viktig?

Når team i ethvert utviklingsmiljø på riktig måte integrerer DevOps-praksis som kontinuerlig integrasjon og konfigurasjonsadministrasjon, kan bedrifter oppnå følgende fordeler:

  25 beste programvare for e-bokskriving å laste ned gratis

Kortere utgivelsessykluser for applikasjoner

DevOps tjener formålet med å opprettholde en klar til å distribuere kodebase der DevOps-teamet til enhver tid kan kjøre tilgjengelige programvareversjoner uten produktfeil.

CI/CD-rørledninger med all automatisering og tester på plass sikrer at et stabilt programvareprodukt sendes trinnvis til produksjonen, og med dette kan utviklere oppnå kortere utgivelsessykluser.

Synlighet i utviklingsprosesser

Å fange opp programmeringsfeil, oppdage sikkerhetstrusler, starte tilbakeføringer og til og med svare på hendelser kan være vanskelig når utviklingsmiljøet er som en svart boks.

Kortere utgivelsessykluser og kontinuerlig overvåking i DevOps resulterer i større synlighet av alle aktiviteter.

Hva er konfigurasjonsadministrasjon i DevOps?

Konfigurasjonsadministrasjon handler om å automatisere betydelige og repeterende aktiviteter i et IT-miljø. Konfigurasjonsadministrasjon tar for seg oppgaver som skaleres til hundrevis og tusenvis av maskiner.

Slike oppgaver kan inkludere programvareinstallasjoner, oppgraderinger og oppdateringer, patchadministrasjon, sikkerhetsoverholdelse, brukeradministrasjon, blant mange andre.

Med fremveksten av containerteknologier og andre infrastrukturforbedringer, synes systemadministratorer at det er en oppoverbakke oppgave å klargjøre og konfigurere IT-miljøer uten automatiseringsverktøy. Heldigvis finnes det verktøy for konfigurasjonsadministrasjon for å lage og optimalisere kjøretidsmiljøer.

Konfigurasjonsadministrasjonsverktøy i DevOps-levering kreves Infrastruktur gjennom skript/Infrastruktur som kode.

La oss se på følgende mye brukte verktøy for konfigurasjonsadministrasjon.

Ansible

Ansible automatiserer infrastrukturkonfigurasjon, applikasjonsdistribusjon og skyprovisjonering samtidig som den utnytter tjenestemodellen Infrastructure as Code.

Ansible er et nyttig verktøy som DevOps-ingeniører kan bruke for å oppnå automatisering av infrastruktur, applikasjoner, nettverk og containermiljø. Ingeniører bruker mye dette verktøyet for automatisering og konfigurasjon av servere.

Dette verktøyet skalerer ned repeterende oppgaver i infrastrukturadministrasjon gjennom definerte spillebøker. En playbook, i dette tilfellet, er en enkel YAML-skriptfil som beskriver aktivitetene som skal utføres av Ansible-automatiseringsmotoren. Med Ansible automatisering kan driftsteamet opprette maskingrupper som skal reageres på av definerte oppgaver og kontrollere hvordan maskinene kjører i produksjonsmiljøer.

Kjente selskaper som Udemy, Alibaba Travels, Tokopedia, blant mange andre, er rapportert å bruke Ansible.

  Slik får du et Google IT Support Professional-sertifikat

Egenskaper

 • Ansible Toweren plattform innenfor Ansible, er et visualiseringsdashbord for hele IT-miljøet.
 • Gjennom rollebasert tilgangskontroll (RBAC)Ansible scope kan opprette brukere, og tillatelsene for miljøene kan fungere.
 • Ansible støtter både on-premises og multi-cloud infrastrukturkonfigurasjoner.

Dukke

Puppet er en annen åpen kildekode-plattform som er egnet for klargjøring av spenstig infrastruktur. DevOps-ingeniører kan bruke Puppet til å konfigurere, distribuere, kjøre servere og automatisere distribusjonen av applikasjonene på de konfigurerte serverne.

Gjennom Puppet er det mulig å avhjelpe drifts- og sikkerhetsrisikoen i et IT-miljø gjennom Kontinuerlig etterlevelse. Den har Windows-infrastrukturautomatisering, patchadministrasjon og administrerte applikasjonsoperasjoner.

Tusenvis av selskaper, inkludert Google, Cisco og Splunk, bruker Puppet til konfigurasjonsadministrasjon.

Egenskaper

 • Svært utvidbar, støtter flere utviklerverktøy og APIer.
 • Dukkefunksjoner Bolten kraftig oppgaveorganisering for å automatisere manuelle oppgaver.
 • Puppet integreres godt med Kubernetes og Docker.

Kokk

Chef som et verktøy i DevOps lar deg utføre konfigurasjonsadministrasjonsoppgaver på servere og andre dataressurser. Chefs tilnærming til Infrastrukturstyring bruker agenter som f.eks Kokk Infra for å automatisere infrastrukturkonfigurasjon. Det er enkelt å bruke Chef i automatiseringsprosesser. Med få klikk kan flere noder være oppe og kjøre.

DevOps-team definerer «oppskrifter» for konfigurasjonsadministrasjon. Oppskriftene inneholder en beskrivelse av ressursene og programvarepakkene som er avgjørende for konfigurasjonen av servere. Chef er avhengig av kokebøker, Chef-servere og noder som sine essensielle komponenter for konfigurasjoner og automatisering.

Toppbedrifter som Facebook, Slack og Spotify har ansatt Chef i sine økosystemer.

Egenskaper

 • Chef er en agentbasert automatiseringsplattform.
 • Chef håndterer infrastruktur som kode.
 • Støtter alle operativsystemer og integreres med hvilken som helst skyteknologi.
 • Chef har Chef-analyse for å overvåke endringer som skjer i Chef-serveren.

Saltstabel

Saltstabel eller ganske enkelt salt er et skalerbart verktøy for konfigurasjonsadministrasjon og orkestrering. DevOps-team bruker salt til å administrere IT-miljøer som datasentre gjennom hendelsesdrevet orkestrering og fjernkjøring av konfigurasjoner.

Salt-konfigurasjonsadministrasjonsrammeverket er avhengig av tilstander og konfigurasjonsfiler for å vise hvordan en IT-infrastruktur klargjøres og distribueres. Konfigurasjonsfilene beskriver infrastrukturpakker som skal installeres, tjenester som skal startes eller stoppes, brukere og brukeropprettingsprosesser, og mange andre nødvendige oppgaver for å klargjøre et IT-miljø.

  Slik logger du på flere Outlook-kontoer

Egenskaper

 • Salt Cloud-plattform for klargjøring av systemer på skyen.
 • Støtter både agentbasert og agentløs kontroll av noder.
 • Støtter både *NIX og Windows operativsystemer.

CFEngine

CFEngine er en svært skalerbar plattform for automatisert administrasjon av IT-infrastrukturen din. Teamene kan utføre fysisk og virtuell infrastrukturtilførsel, patchadministrasjon, tilgangskontroll, brukeradministrasjon og systemsikkerhet, alt fra ett sted med CFEngine.

Med CFEngine jobber autonome agenter kontinuerlig med å overvåke, reparere, oppdatere og gjenopprette en IT-infrastruktur. Kontinuerlige systemsjekker og automatisert utbedring i CFEngine garanterer pålitelighet og konsistens på tvers av en infrastruktur.

Egenskaper

 • Svært fleksibel på grunn av konfigurasjonsskjemaet «skriv en gang bruk gjentatte ganger».
 • Har CFEngine Enterprise Mission Portal, en sentral dashbordplattform for synlighet og sanntidsovervåking av IT-systemer.
 • Bruk lette automatiseringsagenter i WebScale-plattformen for å konfigurere og administrere flere noder.

Konfigurasjon

Som vi vet handler Configuration Management om å automatisere betydelige og repeterende aktiviteter i et IT-miljø. Og Konfigurasjon passer nøyaktig inn i definisjonen. Configu er et konfigurasjonsadministrasjonsverktøy som vil lette alle utviklere og ledere.

Utviklere har gode muligheter for å øke samarbeidet og øke produktiviteten gjennom Configu. I tillegg synes ledere i samfunnet at det er svært pålitelig og sikkert.

Egenskaper

 • Automatisert konfigurasjonsadministrasjon
 • Forbedret samarbeid for utviklere
 • Pålitelig og sikker for ledere
 • Konfigurasjonsformat med åpen kildekode

Configu lar deg lage en konfigurasjon med åpen kildekode-format. Dessuten muliggjør det automatisering med avanserte administrasjonsfunksjoner som testing, visualisering, sporing og sikkerhet. Jeg vil også fremheve en viktig faktor fra Configus distribusjonsaspekt: ​​den lar deg strømlinjeforme prosesser med bare én kommando. Så prøv det!

Konklusjon

Den beste måten å finne de beste verktøyene for dine behov er å prøve dem. Det som fungerer for andre fungerer kanskje ikke for deg, så fortsett og prøv dem for å se hvordan det fungerer, hvordan det hjelper organisasjonen din med å holde konfigurasjonen konsistent og sikker.