Sam Altman om lansering og kjøring av en vellykket oppstart

Alle kjenner Sam Altman som hjernen bak ChatGPT🤖og OpenAI! Selv om det er sant, er det mye mer ved ham som har fått ham utbredt popularitet og anerkjennelse.

Les videre👀for å lære mer om mannen bak navnet.

Hvem er Sam Altman?

Sam Altman er en amerikansk investor, programmerer og gründer som var president for Y Combinator, en oppstartsakselerasjon i Silicon Valley, ansvarlig for å veilede og lansere tusenvis av vellykkede startups.

Bildekreditt: Wikipedia

Sam Altman hadde sluttet seg til Stanford University for å studere informatikk, men droppet ut et år senere. Deretter fortsatte han å jobbe på Loopt, hvor han samlet inn 30 millioner dollar i risikokapital. I 2011 sluttet han seg til Y Combinator som partner og lanserte en rekke startups for å lykkes.

I 2015 begynte han å jobbe på OpenAI med Elon Musk og er for tiden kjent som mannen bak AI-revolusjonen. Sam Altman ble kåret til en av de 100 mest innflytelsesrike personene av Time i 2023. Sam Altman er go-to👍personligheten for startups, gode ideer og alt som har med AI å gjøre.

Sam er ganske vokal om oppstartskulturen, og han brenner for å gi gode ideer. Han engasjerer seg i gründermiljøet gjennom podcaster🎧, videoer📹, webinarer📽️ og mer. Ikke bare inspirerer han aspirerende startup-gründere, men han gir også praktiske råd og tips for å lykkes.

Når det er sagt, la oss ta en titt på hva Sam Altman har sagt om å starte en oppstart, tips for suksess og verdiskaping.

Hvordan starte en oppstart – del I

Du bør ikke starte en oppstart for å bli rik💰 – du bør bare gjøre det hvis du ønsker å løse et bestemt problem gjennom bedriften din.

Videoen handler om prinsippene for å starte en oppstart som er generelt gjeldende.

Perfekt for enkeltpersoner hvis mål er hypervekst og til slutt bygge et stort selskap, Sam diskuterer to områder der du må være utmerket for å lykkes med oppstarten din:

Og det er virkelig en tankevekker🤔!

Her, la oss ta en rask diskusjon om ovenstående👇

#1. Idé

Ideen skal alltid komme først, og deretter oppstarten. Du bør ikke bare starte en oppstart med en dårlig idé, men en du er overbevist om og klar til å utforske. Hvis du har flere gode ideer, gå for den du tenker på oftest. De fleste vellykkede startups er oppdragsorienterte, og det er mye hjelp på vei.

Det er enkelt å sette opp en vanskelig oppstart enn en enkel, så ikke viker unna å jobbe med en idé som ikke er utforsket. Avledede selskaper sliter med suksess ettersom ideene deres ikke er nye eller nok til å motivere kunder eller team.

For ideer, målrett en som vil hjelpe deg å få et monopol i et mindre marked, og deretter utvide det til større markeder. En arena de fleste startup-gründere sliter med, er at de tror deres første idé eller deres første versjon av produktet må være stor. Det er imidlertid bra hvis du kan ta over et lite og spesielt marked og gå derfra.

Sjekk også ut: Ingen ideer, men vil du starte en bedrift? AI er her for å hjelpe!

Mens du bestemmer deg for en idé, fokuser på markedet og dets veksthastighet i stedet for den nåværende størrelsen. Små markeder har kunder som er desperate etter en løsning, og derfor har selskaper som søker etter markeder med vekstpotensiale flere sjanser for å lykkes!

  De beste Dolby Vision-klare TVene

For å starte en oppstart, begynn med å stille Sequoias berømte spørsmål: Hvorfor nå❓

Bygger du noe du selv trenger, eller gjør noen rundt deg? Bygger du noe som er for sent om 2 år og som er perfekt nå? Å drive et derivatselskap uten ny innsikt vil sannsynligvis mislykkes.

Du må gå ut og møte potensielle medstiftere og begynne med å tenke først på markedet – hva vil folk ha?

#2. Produkt

Ettersom et godt produkt vanligvis er noe nytt for verden, føler Sam at det er vanskelig å gi råd om hva man skal bygge. Men det er nok fellestrekk til å veilede deg til å lage et flott produkt.

Alle de andre oppgavene, som å få finansiering, få pressegodkjenninger eller ansette, er mye enklere når du har et flott produkt. Du kan enten vurdere å bygge et produkt som en mindre gruppe elsker, eller et produkt som en større gruppe bare liker. Sjansene for tidlig organisk vekst er større for mindre grupper av mennesker som elsker et produkt.

Når det gjelder et flott produkt, start med noe enkelt og skaler til noe mer komplekst. De fleste flotte produktene er veldig enkle å bruke, og det er derfor brukerne virkelig elsker dem. Startup-gründere snakker mye om å være fanatiske om et produkt. Det de egentlig mener er at de er fanatiske om de små detaljene i produktet, så vel som kundestøtte.

Tilbakemeldingssyklusen fra manuelle brukere i de første dagene er avgjørende, som Paul Alto viser med Pinterest. Du trenger en tett tilbakemeldingssløyfe som konverterer tilbakemeldinger fra brukere til produktbeslutninger. Du kan bruke beregninger for å spore veksten din, som totalt antall registreringer, aktive brukere, oppbevaring av kohorter og mer.

Faktisk, hvis du ønsker å bygge et godt produkt og en flott oppstart, samhandle med kunder på egen hånd. Ikke ansett selgere og kundestøtte med en gang.

Hvordan starte en oppstart – del II

I tillegg til en god idé💡 og et større produkt, krever en flott oppstart et utmerket team og strålende gjennomføring.

#1. Teamarbeid

Medstiftere er avgjørende for veksten din og dermed en av de viktigste avgjørelsene mens du bygger oppstarten din. Tidlig gjeld oppstår på grunn av medstifter-eksplosioner.

Å velge venner som du har en lang historie med, hjelper deg å holde deg flytende når ting er virkelig vanskelig. Du kan også gå på jobb💼 i et interessant selskap og finne din medgründer i en kollega. Men før du bestemmer deg for en dårlig medgründer, husk at du vil klare deg uten en, selv som solo-grunnlegger.

De bør være nådeløst ressurssterke, tøffe og rolige. Hvis du ikke er teknisk, bør du absolutt ha en teknisk medgründer. Når det gjelder å ansette rekrutter, prøv å ikke ansette veldig mange! Bli ferdig med et lite antall ansatte, så lenge du kan.

Ansett når det er behov fordi dårlige ansettelser kan drepe☠️et selskap.

Få de beste🥇folkene når du ansetter. Du trenger litt tid på å overbevise dem, og å ha et godt produkt hjelper enormt i denne forbindelse. Ta hjelp av personlige henvisninger for å ansette de første 100 ansatte. Velg egnethet fremfor erfaring for tidlige oppstartsansettelser. Tre ting å se etter når du ansetter:

  • Er de smarte?
  • Får de ting gjort?
  • Vil jeg bruke mye tid rundt dem?

Du bør også være oppmerksom på kommunikasjonsevner, besluttsomhet og en risikovillig holdning. Paul Grahams dyretest kan være avgjørende for å avgjøre din neste ansettelse. Et annet godt rammeverk Sam tar fra Mark Zuckerberg er å rekruttere noen de gjerne vil rapportere til hvis rollene ble byttet om.

  Hvordan lage og bruke Microsoft Teams-tagger

I tillegg er ansattes egenkapital viktig ettersom ansatte tilfører mer verdi over tid. Du bør gi 10 % av selskapet til de ti første ansatte. Hold teamet rundt ved å rose dem for det gode, ikke mikroadministrere dem, og gi dem nye ansvarsområder. Autonomi, mestring og hensikt vil alltid bestemme at ansatte skal gjøre sitt beste arbeid.

#2. Henrettelse

Du kan utføre bra bare når du anstrenger deg. Du kan ikke outsource hardt arbeid, ansette COOer og ikke anstrenge deg. Gode ​​ideer, når de utføres godt, fører til vellykkede oppstarter. Ellers forblir de bare gode ideer.

De fem jobbene til en administrerende direktør i de første dagene inkluderer: sette visjonen, samle inn penger, evangelisere, ansette og administrere, og sørge for at alle utfører. Finn ut hva du skal gjøre, og få det gjort med fokus og intensitet. Identifiser to eller tre ting som er verdt tiden din og deleger eller utsett resten.

For å holde fokus er trikset for god utførelse å si nei ofte, kommunisere tydelig og sette store mål konsekvent. Ha de riktige beregningene og vær fokusert på vekst. Ikke vær avhengig av PR og å være kul, da disse til slutt blekner.

Startups fungerer bare når de er ganske intense. Det er å si; du kan ikke ha en balanse mellom arbeid og privatliv eller hobbyer – bare en vilje til å overvinne konkurrentene dine. Startups har allerede stor gjennomføringshastighet, men fokus på kvalitet bør aldri mistes fokus på.

Hvordan lykkes med en oppstart

I 15-minutters topper minner Sam Altman oss på hvordan vi skal lykkes. For det første sier han at nøkkelen🗝️ er et godt produkt som vil få spontane muntlige kampanjer og organisk vekst.

For det andre, ha et produkt som er lett å forklare med noen få ord. Hvis det ikke er det, kan det være et behov som ikke er stort nok eller i et marked som ikke har evnen til å utvikle seg. For det tredje, tenk på liten rask vekst. For det fjerde, bruk virkelige trender fremfor falske trender. For folkene som benytter seg av trenden, elsker de den? Slik kan du se forskjell på ekte og falske trender.

Du trenger også en administrerende direktør full av entusiasme – han bør være sjefevangelisten som selger produktene dine eller snakker med pressen. Vær i tillegg oppmerksom på ambisiøse prosjekter og arbeid med harde prosjekter, siden de vil tiltrekke seg vellykkede brukere og lagkamerater. Administrerende direktører bør også være selvsikre, definitive og litt fleksible med tanke på fremtiden.

Ansett lagkamerater som er optimister, problemløsende og noen få som er idégeneratorer. Ånden til «vi finner ut av det» kan knekke eller skape gode startups og er avgjørende blant lagkamerater. Å ha ingen erfaring kan være en velsignelse for startups.

Som grunnlegger er det også viktig å aldri miste momentum. Oppstarten må fortsette å vinne, ha en kadens og aldri miste fokus. Svar også på hva som er konkurransefortrinnet du har sammen med en fornuftig forretningsmodell. Hvordan skal du vokse🪴 eller få brukere? Få en distribusjonsstrategi funnet ut.

Startups har et forsprang på store selskaper i raskt skiftende markeder på grunn av deres smidighet og utførelseshastighet. Plattformskift er lettere for startups, siden de er mindre i størrelse å dreie.

Tips for å starte en oppstart

Sam Altman fokuserer på tre ting som driver oppstartssuksess:

  • Bygg et godt produkt som noen få brukere absolutt elsker💖over et stort antall som bare liker
  • Fokuser på å vokse eksponentielt
  • Ha et konkurransefortrinn som lar deg fortsette å vinne. Det vil si ha en viss følelse av monopol

Alle startups har problemer, men det burde ikke være nok grunn til å gi opp. Teamproblemer kan være suicidalt for startups. Fokuser på å ansette gode folk og beholde dem. Hvis du har gjort en feil, og det ikke fungerer, skyt raskt. Å ta lengre tid kan koste deg på mer enn én måte. Mark Zuckerberg ble ansatt godt, men sparket også bra!

  11 AI-følgebrevgeneratorer for å forenkle jobbsøknadsprosessen

Sjekk også ut: Plattformer for å finne mentorer for å vokse og transformere forretningsstrategien din

Bærekraftig suksess

I et av Sams essays har han skrevet: «Dagene er lange, men tiårene er korte.» Dette understreker viktigheten av å redusere kognitiv belastning. Han fortsetter om hvor viktig det er å ikke havne i ting som virker viktige, men som ikke er det.

#1. Å gå tilbake og ta fri

Balanse er avgjørende. Mens du trenger å være fokusert og generere resultater, må du noen ganger være løsrevet, gå tilbake og revurdere prioriteringer. Utforsk eller prøv en rekke nye ting med en nybegynners sinn. Sam deler også hvordan han noterer ned hva han har gjort og hva han planlegger å gjøre på nyttårsaften hvert år for å være på linje med kjerneverdiene hans.

Sam utdyper også viktigheten av å ta et friår for å være i utforskermodus. Selv om det er en privilegert ting å gjøre, anbefales det da det gir deg perspektiv, tid til å lære ting du er interessert i, prøve forskjellige ting og ta igjen livet.

#2. Spille poker

Innrøm feil, om nødvendig for å se om en idé fungerer eller ikke. Det vil hjelpe deg å sone inn på ting som lykkes. Han anbefaler også poker for å lære om forretninger, psykologi og risikofaktorer involvert.

#3. Sov for produktivitet

Hans tre tips om fysisk produktivitet var søvn, trening og ernæring. Skimping på søvn kan virkelig kompromittere din evne til å fungere. Klarer du å være superproduktiv fire til åtte timer om dagen på rad, kan du oppnå ting!

Sjekk dette ut: Ikke gå glipp av noe – Gjøremålsapper for å planlegge arbeidet ditt [Android and iOS]

#4. Risikoappetitt

Sam Altman føler også at folk flest er risikovillige, og råd er partisk mot konservative veier.
Det er fordi vi er opplært til å legge større vekt på kortsiktig katastrofal risiko enn langsiktig kronisk risiko. I tillegg, når du blir eldre, blir det veldig vanskelig å få et perspektivskifte, men det er den beste tilnærmingen til suksess. Så ha mental fleksibilitet og omgi deg med mennesker som er ambisiøse og ikke vil at du skal være gjennomsnittlig.

#5. Har gode skjermsystemer

Dette er for å finne ut hva som er verdt tiden din og hva som ikke er det. Eller den nest beste måten å gjøre dette på er å holde tid tildelt til tilfeldige møter. Og forventer at tiden din blir bortkastet og håper en interaksjon vil være verdt tiden og innsatsen.

#6. Hensikt

Folk finner formål på mange forskjellige måter, og du er god så lenge du finner den et sted. Menneskelige relasjoner, som skaper verdi for andre, rangerer høyt for de fleste.

Fremover vil intelligens kanskje ikke være en individuell fordel med AIs komme.

Les også: Beyond Virtual Assistants – Hvorfor er AI så mye mer enn Chatbots?

Fra ideer til innvirkning: Sam Altman om oppstart

Mens Sam Altman fortsetter å understreke viktigheten av en god idé, er en god idé ingenting uten et godt produkt eller en god gjennomføringsstrategi. Til syvende og sist er det produktet som tiltrekker seg kunder, medstiftere og teamrekrutter.

Som startup-gründer er det viktig å gi noe dine 100 %. Det er imidlertid også viktig å vite når du skal gå tilbake eller akseptere at noe ikke fungerer. De fleste vellykkede startup-gründerne er veldig selvbevisste, og de fortsetter å jobbe med de en eller to ideene som virkelig fungerer.

Sonering og innsnevring er viktig fordi tiden du har er begrenset, så du vil bruke alle dine våkne timer på noe som har en sjanse i fremtiden. Sam Altman nevner også hvor avgjørende det er å sette opp en operasjonsrytme, ha en god utførelseshastighet og en fornuftig forretningsmodell som legger opp til suksess!

Neste opp, lær hvordan du oppretter en landingsside før lansering🚀produkt.