7 beste programvare for fjernovervåking og administrasjon (RMM) for SMB

RMM-løsninger er programvareverktøy utviklet for å gjøre det mulig for Managed IT Service Providers (MSP) å eksternt og proaktivt administrere kundenes endepunkter, nettverk og datamaskiner.

Akronymet RMM refererer til fjernovervåkings- og administrasjonsløsninger, også kjent som nettverksadministrasjon eller fjernovervåkingsprogramvare.

Takket være RMM-verktøy kan MSP-er distribuere patcher og oppdateringer, installere og konfigurere programvare, og diagnostisere og løse problemer, alt som gjøres eksternt.

Hvordan en RMM distribueres

RMM-programvareløsninger distribueres gjennom en agent (en lite footprint-programvarekomponent) installert på de ulike enhetene i et nettverk, det være seg PC-er, arbeidsstasjoner, servere, mobiler osv.

MSP-er bruker disse agentene til å skaffe seg fjernovervåkingsfunksjoner ved å sende informasjon fra klientenheter til MSP-en. Informasjonen som sendes er maskinhelse og status, noe som gir MSP et innblikk i klientens nettverk.

De beste RMM-verktøyene overvåker ikke bare enheter og sender informasjon til MSP, men handler også proaktivt, oppdager potensielle problemer og setter i gang tiltak der det er hensiktsmessig. Agenter kan automatisk opprette servicebilletter når de oppdager et problem som krever oppmerksomhet.

Disse billettene er klassifisert etter type hendelse og alvorlighetsgrad. Denne klassifiseringen hjelper MSP med å gjøre en optimal allokering av sine tekniske ressurser for problemløsning.

Følgende er en gjennomgang av de syv beste RMM-løsningene på markedet.

Administrer Engine RMM Central

Manage Engine begynner med å raskt oppdage alle nettverksenheter, fra servere, rutere og lagringssystemer til virtuelle maskiner, for ikke å snakke om klientenheter som bærbare datamaskiner og andre mobile datamaskiner.

Når oppdagelsestrinnet er fullført, forenkler Manage Engine RMM-oppgaver gjennom én enkelt konsoll hvorfra applikasjonsadministrasjon, feilsøking av ekstern enhet og beholdning av IT-ressurser kan adresseres for alle typer endepunkter.

Med Manage Engine kan du se kritiske beregninger som umiddelbar enhetsstatus, ytelsesproblemer (og deres løsning), båndbreddeforbruk og alarmer fra flere klientnettverk.

Andre oppgaver som er forenklet med Manage Engine inkluderer å oppdage manglende oppdateringer (og installere dem), begrense brukertilgang og håndheve sikkerhetspolicyer og tilpasse konfigurasjoner for hver kundes nettverkskrav.

Anskaffelsen og distribusjonen av Manage Engine er også forenklet, takket være en fleksibel lisensieringsplan for overvåking og enhetsadministrasjon og bruken av ett enkelt produkt og en enkelt, effektiv og brukervennlig konsoll for alle IT-ressurser. Disse styrkene sikrer minimalt ressursforbruk og maksimert avkastning på investeringen (ROI).

  Slik løser du Bekreft innsending av skjema på nytt ved oppdateringsfeil

NinjaOne RMM

NinjaOne er en enhetlig IT-driftsplattform som har som mål å gi brukervennlige dashboards for å redusere kompleksiteten i IT-arbeid og modernisere IT-administrasjonen.

NinjaOnes RMM-modul er intet unntak, og gir umiddelbar tilgang til Windows-, Mac-, Linux-, SNMP- eller VMWare-enheter fra en enkelt skjerm. NinjaOnes verktøysett for administrasjon av endepunkt gjør det enkelt å rette opp IT-problemer uten å avbryte sluttbrukernes arbeid.

I tillegg til enkel betjening, streber NinjaRMM etter å gi kortest implementeringstid og lavest administrasjonskostnader.

På denne måten har den som mål å gjøre IT-teknikere mer effektive, og frigjøre tid til å fokusere på verdiøkende oppgaver. NinjaOne lar deg automatisere så mange Tier 1-støtteoppgaver som mulig, og hjelper sluttbrukere med kraftige IT-administrasjonsverktøy bak kulissene.

For å lette implementering og oppstart har NijaRMM et kundestøttenivå rangert med de høyeste rangeringene. Dette er supplert med gratis opplæring og onboarding, pluss den alltid tilstedeværende støtten fra NinjaOne.

Atera

Atera er en komplett, alt-i-ett RMM-løsning, laget spesielt med tanke på IT-fagfolk. Atera håndterer fjernovervåking og administrasjon av alle enhetstyper, administrerer ekstern tilgang, helpdesk, fakturering og ytelsesrapportering.

Ateras brukergrensesnitt legger vekt på brukervennlighet, og gjør onboarding til en rask og enkel prosess som lar deg begynne å jobbe umiddelbart. Ateras grensesnitt er intuitive og designet for IT-fagfolk som leter etter et verktøy som lar dem jobbe smartere og raskere.

Dessuten minimerer bruk av automatiseringsregler, et delt skriptbibliotek og unik programvare for patchadministrasjon behovet for teknikere å bruke tid på rutinemessige og repeterende oppgaver.

Ateras forstyrrende, ærlige og transparente prisordning sparer mye penger ved å betale per tekniker som bruker systemet. Det er ingen begrensning på antall enheter, og prisen som skal betales øker bare når flere teknikere blir lagt til staben.

N-stand N-sikt RMM

N-sight er N-ables RMM-plattform, som gir en kraftig kombinasjon av funksjoner som lar deg få arbeidet i gang på kort tid for en startpris på $99 per måned. For denne prisen tilbyr verktøyet oppdateringsadministrasjon, dra-og-slipp-automatisering, inventarsporing og aktivaoppdagelse for opptil 100 noder.

I tillegg gir den en fjerntilgangslisens for tilstedeværende og uovervåket støtte, live chat og rask filoverføring med dra og slipp, og 3 MSP-administratorlisenser for billettering og fakturering.

N-able tilbyr en forutsigbar prisordning, slik at du ikke trenger å betale for hver tekniker som slutter seg til staben din.

  Slik kaster du Popcorn Time til Smart TV

N-sight RMM-programvare tilbyr beskyttelse på neste nivå, og forsvarer Windows- og Apple-enheter med fleksible sanntidsovervåkings- og administrasjonsverktøy, pluss et enkelt dashbord som fremhever viktig informasjon under høye operasjoner.

For Windows-enheter holder oppdateringsadministrasjonsfunksjonalitet dem oppdatert med alle aspekter av Microsoft-miljøer.

N-sight Take Controls sofistikerte kryptering og multifaktorautentisering gir MSP-er sikker, umiddelbar tilgang til å feilsøke skrivebords- eller mobilproblemer (Windows, macOS, iOS og Android) fra praktisk talt hvor som helst.

IT-teknikere kan få nøyaktig sanntidsinformasjon for å støtte sluttbrukere, selv på mobile enheter, og gi assistanse i verdensklasse fra opprinnelige Android- og iOS-apper.

ITarianer

ITarian fjernovervåking og administrasjonsprogramvare lar deg eksternt administrere nettverksendepunkter, datamaskiner, mobile enheter og hele IT-infrastrukturen fra en sentralisert konsoll.

ITarian sporer flere klienter og endepunkter, og gir oppdatert informasjon om nettverksstatus og programvareoppdateringer på hver brukers enhet.

ITarian opererer autonomt og proaktivt, og overvåker kontinuerlig helsen til nettverk og sluttbrukerenheter. Når den oppdager et problem som krever oppmerksomhet, genererer den automatisk en servicebillett tildelt en MSP.

Bruk av innebygde veivisere gjør det mulig å lage standard, gjenbrukbare prosesser som løser komplekse problemer. Dette er ment å øke teknikernes effektivitet, forbedre servicekvaliteten og styrke kunderelasjonene.

For rask distribusjon og konfigurasjon kan ITarian raskt importere listen over brukere, enheter og endepunkter fra LDAP og Active Directory, gjennom full integrasjon med disse to systemene.

Totaladministrasjon utføres fra et enhetlig grensesnitt som lar deg se, administrere og forstå dine kunders IT-miljøer. Denne konsollen tillater til og med sanntidschat med kunder og fjernrettinger uten å bytte vinduer.

ITarian-lisensen gir eksklusiv tilgang til produktforumene og MSP-konsortiet, og gir deg en aktiv stemme i produktveikartet og MSP-fellesskapet.

LogMeIn (GoTo) Central

Med LogMeIn Central kan du eksternt distribuere endepunkter og automatisere rutinemessige IT-oppgaver samtidig som du beskytter virksomheten din med Enterprise Access Point Management and Security. LogMeIns RMM-verktøy tilbyr HD-fjerntilgang, bruker- og enhetsadministrasjon, bakgrunnstilgang, filoverføring og mer, alt for en basisavgift på $80 per måned (faktureres årlig).

LogMeIn Centrals skrivebordsdeling og fjernkontroll gjør det mulig for det tekniske teamet ditt å gi rask og enkel støtte for enhver Mac eller PC fra hvor som helst.

LogMeIn RMM tilbyr antivirusadministrasjon for å beskytte og sikre brukernes maskiner med Central Premier. Dette produktet samler noen av de mest avanserte anti-malware-verktøyene på markedet.

LogMeIn Centrals brukeradministrasjon lar deg organisere brukerne dine i grupper, kontrollere tillatelser, aktivere tofaktorautentisering og utvide datamaskintilgangen. Ved å gruppere datamaskiner kan du organisere klientenheter basert på rolle, plassering, tilgangstillatelser eller eventuelle egendefinerte kriterier du vil spesifisere.

  Slik sletter du et innlegg på OfferUp

Endelig lar ekstern distribusjon deg distribuere LogMeIn-verter og konfigurere installasjonspakker på alle maskiner i IT-miljøet ditt. LogMeIn gir deg en fullstendig oversikt over integriteten til hver LogMeIn-vert for å oppdage strategiske problemer og kritiske oppdateringer.

SyxSense

SyxSenses RMM-verktøy er basert på sikkerhetskontekster som lar MSP-er flytte umiddelbart mellom forskjellige klienter uten å ta øynene fra en enkelt konsoll. Denne konsollen vil gjøre dem i stand til å overvåke og handle med presisjon på klienten og dens enheter.

SyxSense fordeler arbeidsbelastninger effektivt blant tilgjengelig personell. Konfigurasjonen av tilgangsnivåer og roller oppnår optimal utnyttelse av menneskelige ressurser, tildeler oppgaver til teknikere i henhold til deres ferdigheter og unngår under- eller overutnyttelse av ressurser.

Hver bruker kan ha flere funksjoner, som definerer hva de kan gjøre, og domener, som bestemmer hvor de kan gjøre det.

Et aspekt som skiller SyxSense fra andre RMM-løsninger er at SyxSense bruker Cortex til å overvåke, varsle og reparere, noe som gir MSP en sanntidsforbindelse for å vurdere og svare umiddelbart.

Ved å kombinere SyxSense Cortex sanntidssvar med Windows-vedlikeholdsrutiner, kan MSP-er spare opptil 80 % av tiden som kreves for å administrere kunder. SyxSense bringer proaktivitet til MSP-administrasjon, reduserer kravene til MSPer og frigjør dem for verdiskapende oppgaver.

Syxsense tilbyr gratis prøveversjoner av sine fullfunksjons RMM-verktøy for opptil 100 enheter i 14 dager.

Konklusjon

Å ha et effektivt RMM-verktøy er en nødvendighet for MSPer for å holde seg konkurransedyktige. Muligheten til å fjerndiagnostisere og feilsøke problemer og utføre rutinemessig vedlikehold er gitt i en MSPs tjeneste. Det er også viktig å redusere servicetid og innsats og oppfylle servicenivåavtaler (SLAs).

Du kan også være interessert i den beste programvaren for administrasjon av eksternt skrivebord.

x