7 typer skjermer du kan kjøpe til ditt WFH-oppsett

En dårlig skjerm kan få deg til å lide hvert arbeidsminutt.

Fjernarbeid (aka arbeid hjemmefra) har utallige fordeler. I tillegg til å spare deg for den unødvendige pendlingen hver eneste dag, kan du designe et fungerende oppsett som passer best for dine preferanser.

Og selv om det kan være uendelige små biter til et perfekt hjemmekontor, vurderer jeg et skrivebord, en stol og overvåker de viktigste. De dikterer hovedsakelig tilstanden du vil være i etter å ha avsluttet rutinearbeidet ditt.

Vi har allerede dekket stående pulter og de beste kontorstolene. Så det er på tide å fokusere på skjermer.

Spesifikt vil vi dekke forskjellige skjermteknologier, og deres fordeler og ulemper, som til slutt vil hjelpe deg med å bestemme deg for den beste skjermen for ditt bruk.

QLED

QLED står for Quantum dot Light Emitting Diode. Dette er en Samsung-laget LED-variant som lover høy fargekvalitet og lengre levetid.

Dette kommer med utmerket kontroll over dimming av bakgrunnsbelysningen for å gi deg høyere kontrastforhold. Med andre ord tillater Quantum-punktene god lysstyrke og dypere svarte, et aspekt som konvensjonell LED mangler bak OLED (diskutert senere).

Og siden den er laget av uorganiske materialer, vil de beryktede OLED-innbrenningsproblemene ikke finne et hjem på QLED-skjermer.

Samlet sett hevder Samsung at det er best for noen som bruker mye HDR-innhold.

Samsung CJ79

Denne ultrabrede skjermen fra Samsung har overlegne 178-graders visningsvinkler og et høydejusterbart stativ for en komfortabel seeropplevelse.

Drevet av AMD FreeSync, vil denne 100 Hz buede skjermen være en fryd for spillere, bortsett fra raske flerspillere, på grunn av den litt høyere responstiden på 4ms.

I tillegg gjør den store eiendommen og støtten for opptil 125 % sRGB-dekning det flott for videoredigerere og grafiske designere.

En av høydepunktene til denne skjermen er to Thunderbolt 3-porter som lar deg lade (opptil 85W) og overføre data samtidig med en enkelt kabel.

For å gjøre det til en godbit for multi-tasking, er dette utstyrt med bilde-for-bilde (PBP) og bilde-i-bilde (PIP)-verktøy.

PBP kaster to skjermer med deres opprinnelige oppløsninger side om side, og PIP lar deg endre størrelsen på den sekundære skjermen opp til 25 % av skjermstørrelsen og multitaske effektivt.

Alt i alt et godt valg for en allsidig skjerm som vil fungere like godt for kreative, spillere og andre fagfolk i fjernarbeid.

Hisense 50U6HF

Denne fra Hisense er ikke ultravid. Det er imidlertid en 50-tommers 4K QLED-skjerm med Fire-TV innebygd, noe som gjør den perfekt for underholdnings- og produktivitetsoppgaver.

Fire-TV-integrasjonen inkluderer Prime Video, Netflix, Disney Plus, Hulu, HBO Max og mer. Dessuten støtter denne Dolby Vision HDR, HDR10 og HDR10+, noe som legger til underholdningsmulighetene.

I tillegg, det som er bra er 600 nits topplysstyrke og 32 lokale dimmingssoner for levende farger og utmerkede kontrastforhold. Dessuten tillater den trådløs tilkobling for Bluetooth-kompatible lydenheter som eksterne høyttalere.

Viktigere er at denne ikke er egnet for flerspillerspill med høy oktan, da oppdateringsfrekvensen er begrenset til 60 Hz.

OLED

Organic Light Emitting Diode (OLED) er den beste når det gjelder å produsere ekte svarte og er langt mindre belastende for øynene. Hver piksel i OLED lyser opp individuelt, og det er ingen bakgrunnsbelysning, som med andre skjermer.

Men siden den er laget av «organiske» komponenter, er levetiden ikke like god som typiske LED-skjermer. I tillegg kan den lide av innbrenning eller bilderetensjon over tid, noe som er hovedproblemet i denne ellers førsteklasses skjermteknologien.

  Roblox Heroes Ultimatum-koder: Løs inn nå

Til tross for det bruker merker på tvers av plattformer OLED-er i enhetene sine, for eksempel smarttelefoner (iPhone, Samsung, Pixels, etc.), smartklokker, smarte band, TV-er og skjermer.

Og merker tar visse forebyggende tiltak for å unngå innbrenningsproblemer.

Hovedpoenget er at det er en utmerket skjermteknologi som produserer livlige farger, dypere sort, utmerkede visningsvinkler og er i stand til raske responstider (<1ms).

ViewSonic ColorPro

ViewSonic ColorPro er en skjult perle som scorer høyt på mange pekepinner, noe som til slutt hjalp den til å komme hit i denne kuraterte listen.

For det første er den kompakt og kan også fungere mens den er koblet til den bærbare datamaskinen uten noen dedikert strømkilde. I tillegg kan du koble til andre enheter, for eksempel strømbanker, for å lade dem gjennom denne bærbare OLED-skjermen.

Høydepunktet på denne skjermen er PANTONE-validering som indikerer dens overlegne fargenøyaktighet, som er nødvendig for designere og andre fargesensitive yrker.

Du kan også nyte den som en sekundær skjerm på tvers av operativsystemer med Micro HDMI- og USB-C-portene.

LG Ultragear

Denne 27-tommers QHD OLED-skjermen er best for spillere der ute.

De primære funksjonene til LG Ultragear er 0,03 ms responstid, 240 Hz oppdateringsfrekvens, høyde-, tilt- og dreiejusteringer for stadig fleksibel spilling.

For å legge til glede for spillerne får du også støtte for NVIDIA G-Sync og AMD FreeSyn Premium. Dessuten gjør DTS:X-integrasjonen enhver spillopplevelse sann til livet med romlig lyd.

Kontrastforholdet på 1,5 M:1 og DCI-P3 98,5 % fargespekter er imidlertid et bevis på at det er fint for kreative.

Retina skjerm

Bildekreditt: Apple.com

Apple har en egen liga, med skjermsegmentet som følger en lignende historie. Denne Studio-skjermen fra Apple er lett en av de beste du kan kjøpe. Her er noen av funksjonene:

  • 27-tommers 5K
  • 600 nits lysstyrke
  • DCI-P3 fargeskala
  • 12 MP ultrabredt kamera
  • Stereolyd med seks høyttalere
  • Thunderbolt 3-port (96w lading)
  • Tilt og høydejusterbar
  • Hei-Siri-støtte
  • Antirefleks

Til syvende og sist er det så mye mer enn bare en typisk skjerm. Den er lys og fargerik, har et fantastisk innebygd romlig lydsystem, et flott mikrofonoppsett for nettmøter, er robust bygget og har noen flere ting som gjør det nesten perfekt for produktivitets- og kreativitetsoppgaver.

Imidlertid er det angivelig en 60Hz-skjerm som tydeligvis ikke er ment for spill. I tillegg er det best for noen som bor i Apples inngjerdede hage. Og selv om kobling med en Windows-PC er mulig, kan det hende at du savner noen programvareorienterte optimaliseringer.

Buede skjermer

Buede skjermer gjør sakte inntog. Og som ethvert nytt produkt, vil merkevarer at du kaster ut flatskjermene dine og bytter til sine motparter.

La meg være tydelig; du kan få kurvemonitorer i nesten alle skjermtyper (OLED, LED, etc.). Så det er ikke en helt ny kategori. Det er imidlertid en funksjon de fleste kjøpere ønsker i sine kommende skjermkjøp.

Viktigere, magien med buede skjermer begynner å dukke opp jo større du får størrelsen. I så fall er det en mer oppslukende seeropplevelse, ideell for spill og filmøkter.

I tillegg gir den mindre forvrengning enn flate skjermer, spesielt rundt kantene. Teoretisk sett betyr det også mindre belastning på øynene.

Bildekreditt: Samsung.com

Spesifikasjonen her du må legge merke til er krumningen. Så en 1000R-skjerm vil føles mer «buet» enn en 1500R-kurvaturmonitor for en bestemt størrelse. Teknisk sett betyr det at en 1000R-skjerm er en del av en kurve med en radius på 1000 mm (1 meter).

Og den beste måten å føle den kurven på er å være i midten av kurven. For eksempel vil en 1000R-skjerm nytes best hvis du holder deg på 1 m avstand. For stor avstand vil visne bort buede fordeler og vil få det til å se ut som en flat skjermopplevelse.

  Hva er algoritmer, og hvorfor gjør de folk ukomfortable?

Det var noen grunnleggende ting du må vite. La oss nå gå videre til noen alternativer.

SAMSUNG 32″ Odyssey

For dette budsjettet har dette WQHD 165Hz VA-panelet alt for å glede en spiller. Med 1 ms responstid, AMD FreeSync Premium og HDR 10, gjør funksjonene den best egnet for underholdning (spesielt spill).

Det er en 1000R-kurve som noen Amazon-kunder betegnet som «aggressiv» for skjermstørrelsen. Fordi 32 tommer ikke er så stort, og 1000R-kurven kan føles litt overveldende for noen. Men igjen, det er subjektivt, og det er tusenvis som har vurdert denne skjermen til en solid 5/5.

Når det gjelder noen få mangler, betyr dette VA-panelet at lysstyrken og fargespekteret ikke vil være like rikt som IPS-paneler. Den kan imidlertid gi dypere svarte farger enn IPS-skjermer, spesielt hvis du har tenkt å bruke den i mørke rom.

Personlig har jeg gått over fra en IPS til VA, og jeg kan si at den generelle opplevelsen har vært veldig positiv. Og jeg kan gå god for generelt mindre anstrengte øyne på slutten av en arbeidsdag.

Følgelig er det en skjerm hovedsakelig rettet mot spillere og vil også gjøre for generell arbeid. Men hvis du er kreativ, vil det å holde seg til et av OLED-panelene være det beste alternativet.

Scepter 30″ buet ultravidt

Scepter 30-tommers buet kommer med et sideforhold på 21:9 og opp til 200 Hz oppdateringsfrekvenser, noe som gjør den til en annen laget for spillerne i tankene.

Den støtter AMD FreeSync Premium for jevn spilling og har innebygde høyttalere som fungerer best for nettmøter. Dessuten tilbyr dette VA-panelet 99 % sRGB-dekning og 1ms MPRT-responstid, noe som er bra til dette prispunktet.

Denne skjermen har også et naturlig blått lysfilter for å redusere belastningen på øynene. I tillegg tillater bilde-i-bilde-modusen effektiv multi-tasking.

Krumningsmålet er 1800R som burde føles fantastisk med dette ultravide oppsettet. Dessuten får du et stativ som støtter tiltjustering.

Alt i alt en fin skjerm for spillere og generelt arbeid, unntatt reklamer.

Vertikal

Har du lagt merke til den ekstra plassen når du bruker Facebook, Twitter, Amazon eller de fleste nettsteder på internett? Det er fordi ikke alt er laget for (ultrabrede) skjermer.

I tillegg har de fleste nettsteder ikke separate smarttelefonversjoner, noe som gir enda en grunn til å gjøre alt slankt, selv om det betyr å kaste bort all den plassen på sidene for alle brukere med brede skjermer.

Følgelig presenterer vertikale (eller stående) monitorer en løsning. Og mens du kan rotere skjermen i innstillingene, har de fleste skjermer ikke hengsler som støtter all denne rotasjonen fysisk.

Så dette er ikke en annen skjermtype. Enkelt sagt; dette er de som støtter rotering slik at du enkelt kan bytte til enten modus, liggende eller stående.

Innocn 29C1F-D

Dette er en 29-tommers WFHD ultrawide-skjerm med en IPS LCD-skjerm med en (ikke ment for spill) 75 Hz oppdateringsfrekvens og 5ms responstid.

Den tilbyr anstendige 178-graders visningsvinkler og har PIP- og PBP-moduser for overlegen multitasking.

Høydepunktet på denne skjermen, bortsett fra det faktum at du kan rotere den 90 grader for en portrettopplevelse, er Delta E-verdien (∆E)<2, som betyr at den er utmerket for fargenøyaktighet.

Den støtter imidlertid bare 99 % sRGB og 93 % DCI-P3-fargerom, noe som er bra, men ikke ideelt for kreative personer innen seriøs grafisk design. Så, det gjør det til en slags blandet pose med de beste brukstilfellene igjen til generell databehandling.

  Hvordan kan du endre Spotify-planen din

Hvis det gjør ting bedre, får du også et høyde- og tiltjusterbart stativ.

Konklusjonen er at det er en av de aller beste som burde være akseptabel for dette budsjettet.

IPS

In-Plane Switching eller IPS (LCD/LED)-skjermer er budsjettkongene i skjermsegmentet. De var ganske populære helt til OLED kom på markedet med sin overlegne bildekvalitet med høy kontrast og ekte svarte farger.

Til deres forsvar har IPS-skjermer ingen problemer som innbrenninger og kan vare i år eller tiår uten vesentlig kvalitetsforringelse.

Noen få ting de utmerker seg på er lysstyrke, anstendige responstider og farger, og (som allerede diskutert) et lavt prispunkt.

Når det er sagt, vil deres ideelle bruksområde være rutinearbeid og inngang til spill på mellomnivå.

LG 24″ Full HD

Denne 1080p-skjermen er rett opp for noen som leter etter en allround-skjerm som er spesialisert for spill på startnivå.

Drevet med AMD FreeSync, kommer denne skjermen med en oppdateringsfrekvens på 75 Hz og 1 ms responstider for ytterligere å bekrefte egnetheten for spill.

Imidlertid kan man også velge denne LG-skjermen for kontorbruk, da Reader-modusen vil bidra til å redusere noe av det blå lyset for å redusere belastningen på øynene.

Asus TUF 23,8″ Full HD

Denne er kraftigere enn den forrige, og støtter opptil 165 Hz oppdateringsfrekvenser og AMD FreeSync Premium.

Asus har også brukt sin proprietære teknologi ELMB (Extreme Low Motion Blur), som bidrar til å redusere uskarphet og belastning på øynene. Dette kan imidlertid bare brukes ved visse bildehastigheter, for eksempel 85Hz, 100Hz og 120Hz, i henhold til Asus-støtte.

Spesielt, alle merker har noe hjemmedyrket teknologi de flasher med produktene sine. Men hvor effektive de er i det virkelige liv avhenger av personlige preferanser og spesifikt oppsett. Følgelig er dette ikke funksjonene dine kjøpsbeslutninger helt bør avhenge av.

Videre kommer denne Asus-skjermen også med ultrablått lysteknologi, som skal fungere på samme måte som et hvilket som helst blåttlysfilter.

Til slutt bør dette være bra for inngang til spill på mellomnivå med akseptable oppdateringsfrekvenser og 1 ms responstid.

TFT

Thin Film Transistor (TFT) er en variant av LCD som igjen er relatert til LED. Følgelig er det ikke revolusjonerende og vil fungere som en typisk LCD/LED-skjerm.

Den eneste forskjellen mellom en TFT LCD og en standard LCD er at førstnevnte kan ha bedre bildekvalitet på grunn av sine tynnfilmtransistorer.

Til syvende og sist er det ekstremt vanlig og fases sakte ut. Så jeg vil ikke anbefale å kjøpe en. Men hvis du er så glad i dem, er det en her som fortsatt er å hente.

Samsung CF397

Denne 32-tommers Full HD buede skjermen har 1800R krumning og 4ms responstid. I tillegg støtter den 72 % NTSC-fargerom og 60 Hz oppdateringsfrekvenser.

Sideforholdet er 16:9, noe som indikerer at det ikke er ultrabredt.

Totalt sett ble dette lansert i 2017, og det er ikke mange grunner til å kjøpe dette bortsett fra kontorbruk.

Overvåk kjøpet ditt!

Skjermer varer lenge og har en direkte effekt på hvor produktive øktene hjemmefra vil være.

Hvis det ikke er noen budsjettbegrensninger, vil jeg foreslå å fortsette med en OLED-skjerm. De er gode på øynene og har bransjeledende fargegjengivelse og kontrastforhold.

QLED (fra Samsung), mens en oppgradering over konvensjonelle LED-er, kan bare ikke matche bildekvaliteten til OLED-er (for meg). Likevel brenner de ikke inn; det faktum alene er godt nok for de fleste kjøpere.

Og så er det IPS på budsjettsiden av ting som heller ikke er dårlig. Men personlig ville jeg fått et VA-panel over en IPS hvilken som helst dag, forutsatt at alle andre ting holdes ved like.

På den annen side oppleves ting som ultrabrede, buede eller vertikale skjermer best fysisk. Så jeg vil foreslå å gå til en butikk i nærheten for å få en ide om virkningen deres.

Deretter kan du sjekke ut de beste buede spillmonitorene du kan kjøpe.