8 store ulemper ved å kjøpe en MacBook

MacBooks blir generelt sett på som høykvalitets og pålitelige datamaskiner, men de er absolutt dyre maskiner. Mens mange elsker MacBooks og deres design, er det noen betydelige ulemper du bør vurdere før du kjøper en.

Vi har delt ned disse MacBook-ulempene for deg nedenfor, slik at du kan bestemme om en ny MacBook er riktig for deg.

1. Pris

MacBooks har fantastiske funksjoner, men som med de fleste Apple-produkter kan de være overpriset. Apples billigste MacBook, MacBook Air, starter på $999, mens de nyeste MacBook Pro-modellene starter på $1999. Tillegg for ekstra lagring og RAM øker bare prisen enda mer.

Disse heftige prisene tiltrekker seg kun premiumkjøpere og kan være en stor ulempe hvis du har et budsjett. Ser du rent på spesifikasjonene, kan du få mye mer for pengene med en Windows-maskin.

2. Programvarestøtte

Apples MacBooks kjører på macOS, som er veldig forskjellig fra den mer vanlige Windows-operativprogramvaren. Selv om det er fordeler og ulemper med macOS og Windows, er en stor ulempe for macOS mangelen på programvarestøtte.

Tredjeparts appstøtte har blitt bedre de siste årene, og du vil oppdage at mange apper har en tilgjengelig macOS-versjon. Du vil imidlertid fortsatt finne sporadiske apper som bare kjører på Windows, og hvis de er avgjørende for arbeidsflyten din, kan du kanskje ikke bruke et Mac-vennlig alternativ.

3. Apple Silicon Mac-maskiner kan ikke kjøre Windows

Apples eldre MacBook-er pleide å kjøre på Intel-prosessorer, noe som tillot deg å installere Windows ved hjelp av Boot Camp. Dette var veldig nyttig og gjorde at du kunne få det beste ut av begge operativsystemene.

  NOTEify Ta notater under telefonsamtaler og administrer kontakter

Imidlertid kjører nyere MacBook nå på Apples silisiumbrikker, og selv om disse er mye kraftigere når de kjører macOS, støtter de ikke Windows. Det er noen få løsninger som involverer installasjon av virtualiseringsprogramvare som Parallels Desktop eller UTM for å kjøre Windows. Vær imidlertid oppmerksom på ulempene ved å bruke virtualiseringsprogramvare for å kjøre Windows på din Mac.

4. Begrensede maskinvareoppgraderinger og minimal DIY-reparasjonsstøtte

En stor del av Apples maskinvarefilosofi er å ha lukkede systemer, og det gjenspeiles i alle produktene, nesten ingen av dem tillater brukeroppgraderinger.

En annen stor ulempe med MacBooks er minimale oppgraderingsmuligheter. Prosessoren og minnet er integrert på ett enkelt kretskort, noe som betyr at det praktisk talt ikke er noen oppgraderingsmuligheter. Apple bruker til og med proprietære skruer for å hindre deg i å komme inn i en MacBook.

Hvis du vil øke lagringsplassen eller få mer minne på linjen, må du kjøpe en ny MacBook – som igjen kan være veldig kostbar.

Som om det ikke var nok begrensning, går Apple en mil lenger ved å bruke programvare for å gjøre det vanskelig å reparere en enhet selv ved å pare nøkkeldeler til maskinvare. Glem selvreparasjonsprogrammet fordi Apple har full kontroll over selvreparerende deler gjennom trikset for maskinvareparing, tydelig i MacBook-ene og til og med iPhones.

I følge videoen ovenfor av YouTuber Hugh Jeffreys kan du ikke engang bytte ekte deler på to identiske MacBook-er uten å miste noe funksjonalitet. For noen som driver med selvreparasjoner, er ikke en MacBook verdt det.

5. Begrensede lagringsmuligheter

Hvis du er en person som trenger å ha mye lagringsplass på datamaskinen, kan det være lurt å tenke nytt før du kjøper en MacBook – de er ikke bygd for å romme enorme mengder data, og dette gjenspeiles i prisene.

  8 verktøy for å konvertere webkameraet ditt til et sikkerhetskamera

Grunnmodellene MacBook Air og MacBook Pro har bare 256 GB SSD-lagring, noe som er ganske lite sammenlignet med andre produsenter. Hvis du ønsker å oppgradere lagringen på kjøpstidspunktet, vil det koste deg. Lagringsoppgraderinger varierer fra $200 for 512 GB til $800 for 2TB. Til sammenligning kommer de fleste bærbare Windows-maskiner med minst 512 GB SSD lagringsplass i disse dager, med lagringsoppgraderinger tilgjengelig til mye lavere priser.

En løsning for dette er å investere i skybasert lagring og bruke den til å holde alle dataene dine i skyen. Dette kan imidlertid vise seg å være mindre enn perfekt, siden du trenger en konstant internettforbindelse for å holde dataene dine synkronisert.

6. Webkamerakvalitet

Webkameraer på MacBook har alltid vært et problem. Inntil nylig tilbød alle MacBook-webkameraer kun 720p-oppløsninger, noe som ikke så veldig imponerende ut i det hele tatt, spesielt etter å ha pusset så mye på en kostbar bærbar datamaskin. Dette ble enda viktigere etter COVID-19-pandemien, med mange mennesker som gikk over til videokonferanser på nett for å jobbe.

Hvis du planlegger å kjøpe en av de nyeste MacBook-ene, vil du gjerne høre at de redesignede MacBook Pro- og MacBook Air-modellene har et webkamera med 1080p oppløsning, som ser mye bedre ut enn før. Men hvis du ser på en eldre versjon, vær forberedt på å gå på akkord med videokvaliteten under Zoom-samtalene dine.

7. Mangel på havner

Apple har alltid vært en fan av å redusere porter for å optimalisere enhetene sine. Det var den første som gjorde unna hodetelefonkontakten på en stor smarttelefon og den første som fjernet alle porter til fordel for bare USB-C-porter på en større bærbar PC. Dette skapte kontrovers da det opprinnelig ble annonsert, men siden den gang har mange av oss blitt vant til å bære rundt på en MacBook Thunderbolt-dokk.

  Slik bruker du Google Assistant med Roku

Porter er for tiden en miks-og-match-situasjon mellom forskjellige MacBook-modeller. MacBook Air og MacBook Pro (13-tommers, 2020-modeller) tilbyr kun 2 USB-C-porter, noe som betyr at du mest sannsynlig må kjøpe en dock. Apple introduserte imidlertid HDMI-porten og SD-kortsporet på sine redesignede MacBook Pro-modeller (14-tommers og 16-tommers), noe som gjorde livet mye enklere.

Dessverre er det ikke noe å si hvilken retning Apple vil ta i fremtiden – det kan beholde en standard USB-C-portserie på tvers av alle MacBook-modellene og beholde de ekstra portene som er reservert for «premium» MacBook Pro-modeller, eller den kan gjenintrodusere portene på andre varianter også.

8. Dårlig utvalg av spill

Apples begrensede økosystem betyr at mindre programvare går over til macOS. Mens de fleste store produsenter som Adobe og Microsoft har introdusert macOS-versjoner av kreativitetspakkene sine, er spill fortsatt et område der MacBook-er fortsatt ligger langt bak.

Bildekreditt: eple

En hovedårsak til dette er at et begrenset antall spillere bruker en Mac, sammenlignet med hvor mange som spiller på Windows-baserte datamaskiner. Mac-er er mer orientert mot kontor, produktivitet og kreativt arbeid enn spill. Dessuten, mens noen spill gjør veien til Mac, utgis de ofte senere enn PC-en og hjemmekonsollen.

Du kunne tidligere installere Windows på en MacBook via Boot Camp og bruke den til å kjøre spillene dine, men som vi tidligere har nevnt, har Apple silisium-Macer stengt ned den ruten. Hvis du ønsker å begynne med dataspilling når som helst snart, vil du ha det mye bedre å investere i en bærbar Windows-PC eller, enda bedre, en tilpasset Windows-PC.

Bør du fortsatt kjøpe en MacBook?

Å bytte til en MacBook, som med alt annet, handler om å veie opp fordeler og ulemper. Selv om den har ulemper, tror vi en MacBook er en fantastisk maskin å bruke.

Det veier opp for det den mangler i spill med kreative apper, økosystemintegrasjon, vakker design og pålitelighet. Som med alt Apple fungerer det ganske enkelt, og det er mye mindre å bekymre seg for sammenlignet med en Windows-maskin.