9 Twitter-alternativer for mikroblogging for å bli med i dag

Ser du etter Twitter-alternativer?🙃 Du er på rett sted!

Akk! Twitter var en stor hit.

Men siden den nye ledelsen tok roret, har folk lett etter et nytt hjem de kunne mikroblogge om på samme måte.

Og selv om alt ikke er undergang og dysterhet ennå, la oss sjekke ut noe på forhånd uten å vente på en fullstendig (Twitter) blackout.

Mastodont

Dette er sannsynligvis den første du kanskje har hørt om. Mastodon, i et nøtteskall, er Twitter i utallige forskjellige deler (servere) som kan fungere sammen.

For å komme i gang må du bli med på en server eller opprette en hvis ingen slipper deg inn. Det er mange servere, noen tillater enkelt registreringer og andre manuelt godkjenner deltakerne.

Man kan søke servere basert på regionen eller emnet de er interessert i å søke. Når du har registrert deg kan du følge andre servere og personer, og det er stort sett som Twitter etterpå.

Motsosial

Førsteinntrykket vil være – det er RART! Og det er.

CounterSocial presenterer mesteparten av sin anatomi i kolonner du kan rulle individuelt.

Du har en TV-plass nederst til venstre, fildeling nederst til høyre, og varsler, fellesskapsoppdateringer og folk du følger tar senteret.

Det meste av CounterSocial er gratis, men du kan oppdatere til Pro for ekstra dyktighet.

CounterSocial har også CounterRealms, virtuelle virkelighetsrom skapt av medlemmene. Du kan sjekke ut de eksisterende, eller lage dine for å bli med med eller uten VR-headset. CounterRealms ligner på Metaverse og er nyttige for eksterne møter og fellesskapsarrangementer.

  11 Twitter-innleggsskapere for å øke publikumsengasjementet

Totalt sett har CounterSocial sin appell, selv om den presenterer mikroblogging litt annerledes.

GETTR

GETTR er en Twitter-lookalike. Gratis å bli med, og du kan komme i gang selv uten e-post eller telefonnummer.

Grensesnittet er rent, og du vet allerede hva du kan forvente fra Twitter.

GETTR har imidlertid også en live stream-funksjonalitet (for øyeblikket i beta), som vil hjelpe innholdsskapere til å gjøre mye mer enn mikroblogg.

Totalt sett virker GETTR som et perfekt Twitter-alternativ med ekstra funksjoner og et grensesnitt vi allerede er vant til.

Koo

Koo er en annen Twitter-dobbel.

Grensesnittet er kjent, men med gule aksenter denne gangen. Du får forslag om bemerkelsesverdige personligheter og trendende hashtags basert på din region.

Noen få interessante funksjoner inkluderer et flerspråklig grensesnitt, profilbildekarusell, etc.

Totalt sett er det en annen verdig Twitter-erstatning du også kan ha på ditt lokale språk.

Plurk

Plurk kan føles som det rareste Twitter-alternativet på denne listen, men det har sine fans, likevel. Tidslinjer kommer horisontalt, og du blir tildelt karma for aktiviteten din.

Du får venner, kan følge og legge ut (Plurk) slik at andre kan reagere. Tidslinjene dine består av Plurks og de du følger eller blir venn med.

Ser til side, følte jeg at Plurk er Twitter, men lagt ned med anime-bakgrunn.

Minds

Minds er et flott sted for skapere som ønsker å tjene penger gjennom denne åpen kildekode-mikrobloggplattformen (og mer).

Dette belønner deg MIND-tokens (ERC-20) for å lage populært innhold. Deretter kan du gi tips til andre innholdsskapere eller markedsføre ditt eget innhold med dem.

Imidlertid er det virkelige inntektspotensialet låst bak et månedlig abonnement – ​​Minds Pro. Dette lar deg få SUPERMIND-forespørsler om MIND-tokens eller en liten avgift (minimum $10) betalt av fansen din.

  Deaktiver og administrer bildemerking på Twitter

Med Minds Pro kan du også lage nettstedet ditt med et tilpasset domene.

Dessuten er det Mind+, en fellesskapsdrevet strømmetjeneste der brukere kan låse opp premiuminnhold fra deres favorittinnholdsskapere.

Spesielt inkluderer Minds Pro Minds+, og begge verifiserer kanalen din, slår av annonser, gir et merke osv. for å bevise autoritet.

Totalt sett er Minds mer enn Twitter (og noe av YouTube) og har anstendige strategier for inntektsgenerering for innholdsskapere.

Diaspora

Kilde: Diaspora

Diaspora er mye som Mastodon og et Twitter-alternativ hvor du hoster dine egne servere (pods) eller blir med andre.

Dette starter med å velge en pod basert på antall brukere og oppetid eller plassering. Deretter kan du lage en profil som viser din virkelige identitet eller alias for å få kontakt med andre.

I likhet med Mastodon er ikke alle pods åpne for nye deltakere.

En interessant funksjon tillater integrasjon av sosiale medier med Twitter-, Tumblr- og WordPress-kontoer (mer kommer). Dette vil koble deg til nettverket ditt selv om de ikke er på Diaspora.

Tribel

Tribel fremstår som en blanding av Twitter og Facebook med mange mellomrom.

Jeg likte grensesnittet og delene som deler oppdateringene fra venner, folk jeg følger, det siste Tribel-innholdet og trendinnlegg.

I tillegg kan du tilpasse feeden din ved å velge spesifikke kategorier, ekskludere de du ikke liker eller fra en enkelt du vil utforske.

Flere likes lar deg tjene et stjernemerke hvis du overgår 90 % av Tribel-skaperne. Dessuten vil de øverste 5% være gullstjernebidragsytere, mens resten (6-10%) forblir med sølvstjernebidragsytermerket.

Til slutt, Tribel er for folk som søker en pause fra Twitter og Facebook og vil ha noe i mellom.

  Neste trinn i Twitter-markedsføring

Medvert

For øyeblikket ber Cohost de nye deltakerne om noen dagers venteperiode for å bli med eller betale for et abonnement for øyeblikkelig aktivering med ekstra funksjoner som en større opplastingsgrense, flere avatarer, etc.

Du kan dele, like og følge, men kan ikke kommentere eller legge ut før bekreftelse.

Jeg fant grensesnittet bra, men ikke så glatt som alle som kommer fra Twitter vil ha det.

En annen ting som mangler er en fane for å finne trending-innholdet ettersom nyhetsstrømmen bare handler om personene du fulgte.

Likevel er det unikt og i tidlig fase for brukerne å klage mye.

Fant du Twitter-alternativet ditt?

Etterspørselen etter Twitter-alternativer vil øke til vi finner en klar vinner.

For meg føltes GETTR, Koo og Tribel bra. Mastodon og Diaspora er også gode alternativer for private samfunn. Til slutt bør du prøve Minds for inntektsgenerering.

Uansett, jeg skal være på utkikk etter å legge til flere til denne listen. Ser deg senere!

PS: Det er bare ikke Twitter; de fleste av oss har mange sosiale kontoer som ikke er enkle å administrere separat. Du kan imidlertid ta en titt på denne listen over verktøy for administrasjon av sosiale medier for å gjøre det tunge løftet for deg.

x