tipsbilk.net

Bør du la batterisparemodus være på konstant eller ikke?

Viktige takeaways

 • Aktivering av batterisparemodus kan gi ekstra timers bruk per lading og spare deg for å lade enhetene ofte.
 • Å la batterisparemodus være på kan resultere i redusert mobildatabruk og potensielt forbedre levetiden til batteriet.
 • Konstant forlate batterisparemodus vil dempe skjermen, gjøre enheten mindre responsiv og hindre viktige apper og funksjoner. Det ser imidlertid ikke ut til å skade smarttelefonbatteriet.

Ser det ut til at smarttelefonen, nettbrettet, smartklokken eller den bærbare datamaskinens batteri tømmes raskere enn det burde? Det kan være lurt å aktivere batterisparemodus, også kalt lavstrøms- eller strømsparingsmodus, og la den være på permanent.

Men er det ideelt? Bør du alltid la batterisparemodusen være på, eller vil det skade batteriet på lang sikt?

Fordeler med å la batterisparemodus være på

Den største fordelen med konstant å aktivere batterisparemodus er at du kan bruke enheten lenger uten å bekymre deg for at batteriet går tomt. Enheten din vil slå av eller begrense programmer og funksjoner som bruker mye strøm, som alltid på skjermen og bakgrunnsappoppdateringnoe som resulterer i ekstra timers bruk per lading.

  – Topp 14 salgstraktmaler for å representere en kundes reise –

Flere timer per lading vil spare deg for å lade enhetene ofte eller se etter et strømuttak når du er ute. Å lade enhetene sjeldnere kan også forbedre levetiden til batteriet. Mens batterier naturlig brytes ned etter hvert som tiden går, kan gode ladevaner redusere denne prosessen betydelig.

En annen fordel med å la batterisparemodus være på er redusert mobildatabruk. Siden enheten din vil begrense datasynkronisering og bakgrunnsaktivitet, vil den bruke mindre data etter hvert som tiden går. Dette kan være en stor proff hvis du har begrensede mobildataplaner.

Ulemper ved å la batterisparemodus være på

Bildekreditt: eple

Til tross for fordelene kan det hende du ikke liker enheten din hvis du alltid lar batterisparemodus være på.

Skjermen din vil være stadig svakere og vanskeligere å se, brukergrensesnittet ditt kan være mindre responsivt, og viktige apper og funksjoner som varsler og GPS vil kanskje ikke fungere ordentlig – eller i det hele tatt.

  Megabit vs Megabyte

Med batterisparing konstant aktivert, vil du forhindre at apper synkroniseres i bakgrunnen. Som et resultat kan du gå glipp av viktig informasjon, nyheter, oppdateringer, meldinger eller til og med anrop. Det kan også være vanskeligere å koble til internett eller andre enheter.

Det ser imidlertid ut til at det å la batterisparemodus være på ikke forårsaker noen spesifikk skade på smarttelefonen eller laptopbatteriet. Faktisk kan det å redusere den totale belastningen og hastigheten på strømforbruket til og med være fordelaktig, hindre batteriet i å tømmes raskt og redusere belastningen på enheten. Hvis batteriet går gjennom mindre komplette ladesykluser, er det naturlig at det vil vare lenger. Imidlertid er det dessverre svært få publiserte studier om dette emnet.

Når skal du aktivere batterisparemodus

Gitt fordelene og ulempene, hvordan bør du bruke batterisparemodus? Selv om det avhenger av dine preferanser, er én ting klar: Å alltid la batterisparemodus være på gjør smarttelefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen mindre smart.

Gitt avveiningene, vurder følgende før du aktiverer batterisparing.

 • Du kan aktivere batterisparemodus når batteriet er lavt – for eksempel under 15–30 prosent – ​​for å unngå å gå helt tom for strøm. Når du er i stand til å lade, kan du slå den av.
 • Du kan aktivere batterisparemodus hvis du har en lang dag foran deg, spesielt uten tilgang til en lader eller en ladeenhet. Et godt eksempel er når du skal gå fotturer, camping eller reise.
 • Hvis du vil bruke telefonen til arbeid eller nødsituasjoner, kan det være fornuftig å ofre funksjonene som påvirkes av batterisparemodus. Dette betyr at du sparer batteriet og vedlikeholder bare de essensielle appene og funksjonene.
 •   Topp 13 TypeScript-biblioteker og kjøretid å vite som utvikler

  Generelt fungerer batterisparingsmodusen bedre som en midlertidig, absolutt nødvendig batterisparingsmetode enn en vanlig.

  Aktiver batterisparemodus bare når du trenger litt mer batteri

  Batterisparemodus kan hjelpe deg med å forlenge telefonens batterilevetid. Det er imidlertid ikke noe du vil være aktivert hele tiden.

  Selv om mer kraft per lading høres bra ut, har det ulemper å aktivere batterisparemodus. Disse ulempene er utholdelige hvis telefonen din er døende, men det er ikke verdt det når batteriet har nok juice.

  x