De beste e-leserne for bokelskere

e-lesere har revolusjonert kunsten å lese. Forståelig nok elsker mange fortsatt lukten og følelsen av en god bok. Biblioteker med romaner, biografier og oppslagsverk har fortsatt sin verdifulle plass i hjemmet. Men for å være på farten kan bokelskere nå bære tusenvis av titler i en liten, lett enhet.

Utseendet og følelsen til e-lesere utvikler seg også. Øynene blir tatt mer vare på med fargetemperaturjusteringer. I tillegg kan synshemmede øke skriftstørrelser, øke belysningen eller til og med bytte til lyd.

Her er de beste e-leserne som er tilgjengelige i dag.

Våre beste e-leseranbefalinger for 2023

Kobo Libra 2

Best sammenlagt

Den ultimate eReading Companion

$170 $190 Spar
$20

Kobo Libra 2 er en topp e-leser som er praktisk for bruk i mange situasjoner, fra travle pendler til å slappe av ved bassenget. Dens sidevendingsknapper, liggende modus og vanntette vurdering sikrer en sømløs og komfortabel leseopplevelse. I tillegg tillater dens blålysreduksjonsteknologi og skarpe skjermtekst for utvidet lesing uten å anstrenge øynene. Det er et utmerket valg for enhver bokelsker som søker en allsidig og brukervennlig e-leser.

Fordeler

 • Vanntett
 • Bluetooth-støtte
 • Regelmessige firmwareoppdateringer
 • USB-C lading
 • ComfortLight Pro

Ulemper

 • Ikke en skylleskjerm
 • Mangler støvmotstand

Hvis du leter etter en e-leser som er praktisk for enhver situasjon du befinner deg i, er Kobo Libra 2 vel verdt å vurdere. Den dekker deg enten du er full, pendler på et overfylt tog eller sitter ved bassenget med barna som plasker rundt.

Side-turn-knappene er spesielt praktiske, og de er en funksjon utelatt av mange e-lesere. Du kan ammer et barn eller holder en pose; uansett er det enkelt å bla med én hånd. Den godt detaljerte skjermen kan også vendes til liggende modus når du trenger det. Og med en IPX8-klassifisering er det problemfritt å ta enheten ved bassenget.

Når du først sitter fast i en god bok, kan det være vanskelig å legge den fra seg. Du kan imidlertid nyte den fengslende romanen din når som helst på dagen uten å slite øynene dine. Kobo Libra 2 har blålysreduksjonsteknologi og en mørk modus-innstilling. Skjermen takler også refleksjoner upåklagelig godt, samtidig som teksten er skarp og kontrasten god.

Med det nye Bluetooth-tilskuddet kan du nå lytte via en ekstern trådløs høyttaler eller hodetelefoner. Ikke bare det, men Kobo har droppet mikro-USB-porten til fordel for en USB-C-port som muliggjør rask lading og filoverføringer. Til slutt, med en lagringsplass på 32 GB, er det nok plass til å lagre en bok om dagen i flere tiår fremover.

Amazon Kindle

Rimeligst

Rimelig Amazon Kindle Access

Den nyeste Amazon Kindle er fortsatt et rimelig alternativ for ivrige lesere. Med et elegant design og tilgang til millioner av titler, er det et budsjettvennlig valg for å nyte e-bøker mens du er på farten.

Fordeler

 • Bluetooth for Audible-abonnementer
 • Lett og bærbar
 • 300PPI-skjermen kan sammenlignes med premium Kindles
 • USB-C-port
 • 16 GB lagringsplass

Ulemper

 • Ingen justering av varmt lys
 • Ikke vanntett

​​​Den siste versjonen av Amazon Kindle ble utgitt i 2022 og er den letteste og mest kompakte iterasjonen til nå. Den er nå i sin ellevte generasjon og har en overlegen blendingsfri 300PPI-skjerm med høy oppløsning. Disse spesifikasjonene samsvarer med premium-enhetene i Kindle-serien med eReaders. Ikke bare det, men den har nå 16 GB lagringsplass og har til slutt en USB-C-port. Og du får alt dette til det du fortsatt kan vurdere som en budsjettpris.

Dessverre får du ikke vanntettingen eller det justerbare varmelyset til denne prisen. Du må også nøye deg med berøringsskjermen for å snu sidene. Du får imidlertid en mye forbedret batterilevetid som nå varer opptil seks uker. I tillegg er det fire justerbare LED-frontlys og en Bluetooth-tilkobling.

Du har også forskjellige alternativer å tukle med. Du kan for eksempel velge å ikke ha noen annonser eller velge fra et par Kindle Unlimited-alternativer. Denne modellen kommer med et fire måneders gratis abonnement som gir tilgang til millioner av titler i Kindle-butikken.

Kindle Kids

Best for barn

Pedagogisk oppmuntring for barn

Kindle Kids er en barnevennlig versjon av standard Amazon Kindle. Den har fargerike omslag, et års abonnement på Amazon Kids+ og et overordnet dashbord for innholdsadministrasjon. Den tilbyr også en distraksjonsfri leseopplevelse og oppmuntrer barn til å utforske et stort bibliotek med bøker og lydbøker, noe som gjør det til det ideelle valget for foreldre som ønsker å dyrke en kjærlighet for lesing hos barna sine.

Fordeler

 • Lagrer over 1000 bøker
 • Justerbart frontlys
 • OpenDyslexic font
 • Ingen distraksjoner i enheten
 • Vocabulary Builder og Word Wise for å oppmuntre unge elever

Kindle Kids er det samme som en standard Amazon Kindle med ekstra funksjoner for barn. Den er like lett og slank som din typiske Kindle og har den samme blendingsfrie 300PPI-skjermen med høy oppløsning. 16 GB lagringsplass er også den samme, noe som betyr at barnet eller barna kan lagre over 1000 bøker. Den har også den samme nye USB-C-tilkoblingen og, heldigvis, en lignende rimelig prislapp.

Forskjellene? Vel, dette er det som gjør Kindle Kids interessant. Du kan velge mellom ett av tre attraktive og fargerike deksler. På toppen av det kommer et års abonnement på Amazon Kids+, et omfattende bibliotek med romaner og lydbøker for barn. Deretter er det overordnede dashbordet der du kan angi og administrere innhold for å oppmuntre til lesing. Du kan også justere filtre og til og med angi en kunngjøring om sengetid.

Det er ingen apper, videoer, meldinger og definitivt ingen spill på denne enheten. Alt den har er uavbrutt lesing med mye oppmuntring og læring. Det er et must for alle foreldre som vil at barna deres skal lese mer.

Amazon Kindle Paperwhite

Beste vanntetting

Bekymringsfri lesing ved bassenget eller i badekaret

Femte generasjons Amazon Paperwhite har en større skjerm og en vanntett design med IPX8-klassifisering, noe som gir mulighet for bekymringsfri lesing i badekaret eller ved bassengkanten. Den har også en blendingsfri 300PPI-skjerm og justerbar fargetemperatur for komfortabel lesing dag eller natt.

Fordeler

 • Ny større skjerm
 • Blendingsfri
 • Raskere responstid
 • IPX8-klassifisert
 • Integrasjon med Audible

Denne femte generasjons Amazon Paperwhite har en større skjerm og tynnere rammer enn før. Du kan lagre opptil 8 GB på denne e-leseren, noe som er tilstrekkelig for de fleste. Men hvis du trenger mer, er en 16 GB-versjon tilgjengelig, eller du kan prøve den dyrere Signature Edition, som gir deg opptil 32 GB.

Med sin blendefrie 300PPI-skjerm kan du kanskje tro at du leste en bok hvis det ikke var for fraværet av lukten av muggen gammel bok. Men takket være den justerbare fargetemperaturen til de 17 frontlysene LEDene, er den snill mot øynene dine fordi du kan endre den til et varmere lys om natten. Alternativt, hvis du er synshemmet, kan du lytte til bøkene dine med et Audible-abonnement.

Amazon har oppdatert denne iterasjonen til en raskere prosessor, noe som gjør den mer responsiv. Sidevending er nå opptil 20 prosent raskere. Batteriet har også fått en ny levetid, med Amazon som sier at du kan få opptil 10 uker med minimal bruk. Du kan nå til og med lade opp via USB-C-porten.

I tillegg er dråper i badekaret eller bassenget ikke en bekymring. IPX8-klassifiseringen sikrer at du kan senke den ned til en dybde på 1,5 meter i opptil 30 minutter.

Onyx Boox Tab Ultra

Mest allsidig

Få mer ut av e-leseren din

Boox Tab Ultra fra Onyx er en førsteklasses e-leser med nettbrettlignende funksjonalitet. Den har en 10,3-tommers E Ink-skjerm, frontlys for komfortabel lesing, en pekepenn for å ta notater og doble mikrofoner for skarpe lydopptak. Du kan til og med gjøre den om til en enkel 2-i-1 bærbar PC ved å kjøpe det separat solgte magnetdekselet med innebygd tastatur, noe som gjør det til det beste alternativet for de som leter etter en alt-i-ett lese- og produktivitetsenhet.

Fordeler

 • Stor, lettlest, responsiv skjerm
 • Magnetisk pekepenn og tastaturstøtte
 • 16 MP kamera for dokumentskanning
 • 128 GB lagring som kan utvides til 2 TB med microSD-kort
 • Strømknapp med fingeravtrykkgjenkjenning

Ulemper

 • Noen apper har en skuffende ytelse

Med sin premium-pris er det fornuftig at Boox Tab Ultra fra Onyx tilbyr mer enn bare e-boklesing. Foruten å få en 10,3-tommers E Ink-skjerm med en utmerket 1872x1404p-oppløsning, kan du stort sett bruke den som nettbrett. Du kan til og med kjøpe et solgt separat magnetisk deksel med innebygd tastatur for å gjøre e-leseren til en grunnleggende 2-i-1 bærbar PC.

Uten tastaturet og dekselet er det lettere og mindre klumpete enn ditt typiske nettbrett, men litt tyngre enn din vanlige e-leser. Denne vekten skyldes aluminiumsbeslagene i den robuste konstruksjonen, 6300 mAh-batteriet og den store skjermen.

Skjermen er også raskere enn andre e-lesere. Selv om det fortsatt vil være tilfeller av skjermoppfriskning, kan du se videoer, spille spill og bruke apper. Men du må huske at det ikke er en LCD-skjerm. Så opplevelsen vil ikke alltid være like tilfredsstillende som å bruke et faktisk nettbrett. Frontlysene gjør imidlertid lesing med trette øyne desto lettere. Du kan lese i hvite og varme farger eller blande dem for å oppnå ønsket lysstyrke.

For å ta notater kommer den med en pekepenn. Hvis du foretrekker å ta muntlige notater, har den doble mikrofoner som tar opp memoer med skarp lyd. De doble høyttalerne er også ganske bra, slik at du kan lytte til lydbøker hvis du foretrekker det. Eller du kan bruke en ekstern enhet for å lytte. Når det er sagt, er det ingen hodetelefonkontakt, men du kan fortsatt pare den med Bluetooth-ørepropper eller en høyttaler.

Onyx Boox Nova Air C

Beste fargeskjerm

Et fargerikt valg for tegneserier

Boox Nova Air C er en imponerende farge-e-leser med en levende skjerm. Den fargeforbedrede skjermen gir liv til bilder og illustrasjoner, noe som gjør den til et utmerket alternativ for å lese tegneserier og magasiner.

Fordeler

 • Overraskende god lyd fra høyttalerne
 • Bluetooth for å lytte til lydbøker
 • On-Cell E-blekk for utmerket fargespekter og nøyaktighet
 • Fargetemperaturjustering
 • Boox Pen Plus stylus inkludert

Ulemper

 • Lag og spøkelse er fortsatt tydelig

Hvis du vil ta e-lesingen til neste nivå, er Boox Nova Air C en farge-e-leser som garantert vil imponere. Ikke bare det, men den er drevet av Android 11, noe som betyr at du kan laste ned hvilken som helst app fra Google Play Store og bruke dem til ulik grad av suksess. Disse inkluderer andre eReader-apper, for eksempel Kindle. Så du kan laste opp filer derfra og nyte dem på nytt på denne enheten.

Boox Nova Air C er en hybrid av Nova Air og Nova3 Color, som gjør den både ultraslank og fargeforbedret. Noen kan imidlertid finne fargefunksjonen overflødig, spesielt hvis din primære bekymring er å lese romaner. Men hvis du elsker tegneserier og magasiner, er det det beste valget, selv om det krever litt justering å lese dem på en 7,8-tommers skjerm.

Å ta notater er en fryd på denne enheten, spesielt når du vurderer fargealternativene. Du kan bruke den medfølgende pekepennen til å skrive på skjermen. Berøringen av pennen kan sammenlignes med skriving på papir og er like god som enhver pekepenn der ute. Du kan bruke gult for å fremheve notater og rødt eller blått for å sirkle eller understreke viktige områder du vil trekke oppmerksomhet til senere.

Det er forskjellige moduser du kan bruke avhengig av aktiviteten din. Disse spenner fra enkel romanlesing til å se videoer på YouTube. Den kraftige Snapdragon 662-prosessoren slår seg sammen med 3 GB RAM og 32 GB lagringsplass for å la disse modusene kjøre effektivt. Imidlertid forblir lag og ghosting et problem noen ganger, men dette har mer å gjøre med enhetens E Ink-skjerm enn dens tekniske spesifikasjoner. Når spøkelser er tydelige, kan du oppdatere skjermen for å bli kvitt den.

Kobo Elipsa 2E

Best for å ta notater

En bemerkelsesverdig e-leser for å ta notater

Kobo Elipsa 2E er en e-leser med en stor 10,3-tommers skjerm med funksjoner som gjør den perfekt for å ta notater. Den kommer også med en utmerket pekepenn som lar deg skrive, tegne og kommentere PDF-er og e-bøker.

Fordeler

 • OverDrive-støtte for å låne bøker
 • Utmerkede notatfunksjoner
 • Omfattende formatstøtte
 • Stor, lyssterk skjerm
 • Ergonomisk pekepenn

Ulemper

 • Ingen mobiltilkobling
 • Støtter ikke Kindle-kjøpte bøker
 • Begrenset utvalg av lydbøker

Kobo Elipsa 2E er en verdig rival til Kindle Scribe for å ta notater. Nøkkelfunksjoner inkluderer en rekke notatbokmaler, mapper for å holde orden og konvertering av håndskrift til maskinskrevet tekst. I tillegg lar den ergonomisk redesignede Kobo Stylus 2 deg kommentere og enkelt organisere dokumentene dine – den har til og med et smart viskelær på toppen. Å sikkerhetskopiere alt er enkelt med Kobo Cloud, eller du kan eksportere via USB eller Dropbox.

Selv om den ikke er vanntett, har den en lett, slank design med en resirkulert magnesiumlegering og plastkonstruksjon. Den 10,3-tommers E Ink Carta 1200-berøringsskjermen har en oppløsning på 1404x1872p. Skjermen er skarp og detaljert, med utmerket dynamisk rekkevidde, og Elipsa 2E har også et matt belegg for økt synlighet. Sammen med den justerbare lysstyrken er den lett å lese og skrive på selv de lyseste dagene. Og når du leser etter mørkets frembrudd, kan du filtrere blått lys for å sikre at du lett kan drive av gårde når sandmannen kommer.

Med en utmerket 32 ​​GB lagringsplass kan denne e-leseren inneholde opptil 24 000 bøker om gangen. Du kan få tilgang til titler gjennom Kobo Store, og det er millioner å velge mellom. I tillegg får du i gjennomsnitt to ukers batterilevetid på en enkelt lading.

Kobo Clara HD

Beste fargejustering

Fargejusterende komfort til en overkommelig pris

$100 $120 Spar
$20

Kobo Clara HD er en e-leser som er lett for øynene. Den har funksjoner som justerer skjermen for å matche omgivelseslyset og reduserer blått lys slik at du kan lese komfortabelt i timevis.

Fordeler

 • Lang batterilevetid
 • Kompakt og lett
 • OverDrive boklån
 • Enkel enhånds lesing
 • Skarp skjerm

Ulemper

 • Ingen sidevendingsknapper
 • Ikke vanntett
 • Ingen lydbokstøtte

Hvis det å ta vare på titterne dine er din høyeste prioritet når du velger en e-leser, tilbyr Kobo Clara HD utmerket fargetemperaturjustering. I Comfort PRO-modus samsvarer skjermen med omgivelseslyset ditt, mens nattmodus reduserer blått lys gradvis når du nærmer deg leggetid. Du kan også justere fargetemperaturen manuelt fra en rekke forhåndsinnstillinger for å passe ditt humør og komfort.

Bortsett fra det er det også en utmerket og rimelig e-leser som kan konkurrere med Amazon Kindle. Den har mer eller mindre samme størrelse og vekt og har den samme 6-tommers, 300PPI, blendingsfrie skjermen. Du kan lese den på lyse, solfylte dager i parken uten problemer, akkurat som du kan med en faktisk bok. Det er også et bredt spekter av skriftstørrelser og -typer å velge mellom, og du kan ta notater, fremheve passasjer og bruke den integrerte hurtigtrykkordboken for de store, fancy ordene.

Med 8 GB lagringsplass kan Clara HD holde rundt 6000 bøker – mer enn nok til å komme seg gjennom selv den lengste togreisen. Hvis du kommer deg gjennom dem alle, kan du bla gjennom den integrerte Kobo eBookstore og velge mellom over seks millioner titler. I tillegg kan du få tilgang til ditt lokale bibliotek med innebygd offentlig biblioteklån fra OverDrive.

Hva du bør vurdere før du kjøper en e-leser i 2023

E-lesere er mer populære enn noen gang, og de lager fantastiske gaver. Enten du kjøper til en tante, bestefar eller et lite barn, kan alle sette pris på en god e-leser. Jo mer du er forberedt på å betale, jo flere funksjoner vil e-leseren ha. Men det betyr ikke at det å nøye seg med en budsjettvennlig vil være en skuffelse.

Den grunnleggende Amazon Kindle er fortsatt den mest populære e-leseren som er tilgjengelig i dag, og selv om den ikke har notat- eller lydfunksjoner, gjør den akkurat det som står på boksen. Det er en e-leser som du kan bruke til å lagre mange titler, har en skarp skjerm og er rimelig. Kobo Clara HD er en enhet med samme pris og mye av de samme funksjonene.

Å få barn til å lese i disse dager kan være en utfordring, gitt alle distraksjonene som finnes i den moderne verden. Imidlertid er det e-lesere designet spesielt for barn som aktivt oppmuntrer til lesing. Kindle Kids er et utmerket valg. Den har funksjoner designet for å inspirere lesing og kommer også til en rimelig pris.

Så er det andre e-lesere som tilbyr mer enn bare lesing. Med praktiske kontroller og fasiliteter for å redusere belastningen på øynene, er Kobo Libra 2 et annet utmerket valg. Den kommer fortsatt inn til en hyggelig pris samtidig som den matcher premium e-lesere for kvalitet. Den er også vanntett og lett og tilbyr hele 32 GB lagringsplass, noe som gjør den til et utmerket valg for å ta med på ferie.

Kobo Libra 2

Best sammenlagt

Den ultimate eReading Companion

$170 $190 Spar
$20

Kobo Libra 2 er en topp e-leser som er praktisk for bruk i mange situasjoner, fra travle pendler til å slappe av ved bassenget. Dens sidevendingsknapper, liggende modus og vanntette vurdering sikrer en sømløs og komfortabel leseopplevelse. I tillegg tillater dens blålysreduksjonsteknologi og skarpe skjermtekst for utvidet lesing uten å anstrenge øynene. Det er et utmerket valg for enhver bokelsker som søker en allsidig og brukervennlig e-leser.

Fordeler

 • Vanntett
 • Bluetooth-støtte
 • Regelmessige firmwareoppdateringer
 • USB-C lading
 • ComfortLight Pro

Ulemper

 • Ikke en skylleskjerm
 • Ikke støvbestandig
  13 LED/neonlys for å forbedre spilloppsettet ditt