tipsbilk.net

Den beste bærbare kraftstasjonen med høy kapasitet ennå

Viktige takeaways

  • Ugreen PowerRoam GS2200 er en svært bærbar kraftstasjon med en kapasitet på 2 kWh og muligheten til å drive apparater opp til 2400W.
  • Den har en avtakbar hjulbase og uttrekkbart trallehåndtak, noe som gjør det enkelt å flytte rundt og ideelt for camping eller andre aktiviteter.
  • Kraftstasjonen tilbyr hurtiglading gjennom AC og solenergi, med en maksimal solinngang på 1200W. De eneste ulempene er mangelen på konfigurerbar ladehastighet og en trådløs Qi-lader.

Det kan være vanskelig å finne en kraftstasjon som har høy kapasitet, høy ytelse og som ikke knekker ryggen. Men Ugreen PowerRoam GS2200 har en imponerende kapasitet på 2 kWh, kan drive apparater opp til 2400W, og har et sett med avtakbare hjul med et trallehåndtak som gjør det enkelt å flytte den rundt. Alt i alt er denne Ugreen kraftstasjonen en ryddig pakke.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Med en god kapasitet på 2048Wh (som kan utvides om nødvendig), høy ytelse for alle apparatbehovene dine og rask solenergilading på opptil 1200W… normalt ville du gitt opp portabilitet for alt det. Men selv om den er tung, kommer PowerRoam GS2200 med en avtakbar hjulbase og uttrekkbart trallehåndtak, noe som gjør den superenkel å flytte rundt. Legg til en mengde porter, anstendig appkontroll, og du har en nesten perfekt bærbar kraftstasjon.

Det eneste som mangler er konfigurerbar ladehastighet (det er en fast 1800W, eller 550W hvis du slår på stillemodus), og en trådløs Qi-lader – ingen av dem er avtalebrytere.

Merke Ugreen

Dimensjoner 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 tommer)

Vekt 25 kg (56 lbs)

AC-utgangsporter 4 (UK/EU), 6 (USA)

AC-inngang 1800W

DC-utgangsporter 2x DC5521 (120W), 12V bilport (120W), RV/Anderson (300W)

Solenergiinngang 1200W (to innganger på 600W)

USB-porter 4x USB-C (1x 140W, 1x 100W, 45W/2), 2x USB-A (22,5W)

Batteritype LFP

Tilkobling Bluetooth og Wi-Fi

Utvidbar Opptil 12kWh med fem utvidelsesbatterier

UPS-modus Ja – 10ms bytte

Lys Ja, men ikke veldig sterkt

Fordeler

  • Avtakbare hjul og uttrekkbart håndtak gjør det enkelt å flytte rundt
  • Inverter med høy effekt for opptil 2,4 kW effekt (og potensialet for apparater med enda høyere effekt)
  • Dobbel solinngang, opptil 1200W maksimum
  • Rask lading
  • Kan utvides til 12kWh

Ulemper

  • Ingen Qi-lading
  • Ladehastigheten kan ikke konfigureres

Bærbarhet

Vi tar det største salgsargumentet først. De elektriske spesifikasjonene for PowerRoam GS2200 er gode – spesielt når det kommer til å drive større apparater – men hvor det virkelig overgår konkurrentene er portabiliteten.

2000Wh kapasitet er omtrent det punktet hvor vekten blir for uhåndterlig til å bære rundt, selv for korte avstander. GS2200 veier omtrent 25 kg (56 lbs) alene, og måler 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 tommer), så den faller definitivt i den uhåndterlige kategorien, selv med håndtakene på hver side.

James Bruce / MakeUseOf

  Hva betyr "IRL" og hvordan bruker du det?

Selv om den har god kapasitet til å kjøre en rekke vekselstrømsenheter en stund og gi rikelig med strøm til den bærbare datamaskinen og smartenhetene – og den lett kan løftes av en enkelt person bak på lastebilen eller bobilen – vekten er ikke bærbar nok til å rettferdiggjøre lange campingturer eller en kort fottur fra kjøretøyet.

James Bruce / MakeUseOf

Men GS2200 inkluderer en valgfri tralle. Hovedenheten kan enkelt klemmes på plass eller fjernes igjen hvis du ikke lenger trenger hjulene – ingen skruer og bare noen få sekunder nødvendig. I mellomtiden betyr det uttrekkbare trallehåndtaket at det er lett å skyve rundt.

James Bruce / MakeUseOf

Hjulene er tykke, solide og har et godt grep, så de bør være fine på en rekke underlag. Selvfølgelig bør du ikke ta et batteri i nærheten av store vannmasser, men vognen hever det høyt nok til å håndtere en og annen vannpytt uten problemer.

James Bruce / MakeUseOf

Så hvis du camper en kort spasertur fra bilen, bør transport av Ugreen PowerRoam GS2200 være enkelt for selv en enkelt person å slepe rundt.

Vegglading

Fra AC lader GS2200 med rundt 1800W, noe som fører til full lading på omtrent en og en halv time. Ladningshastigheten kan imidlertid ikke justeres, noe som er litt irriterende og en funksjon du finner hos mange konkurrenter. Ofte vet jeg at jeg for eksempel har 300W ekstra fra husets solcelle, så jeg lader noe med den spesifikke hastigheten for å unngå å dyppe inn i hovedbatteriet vårt.

Imidlertid har PowerRoam en stille modus, som reduserer ladehastigheten til 550W. Med mindre du spesielt trenger å lade i en fart, vil jeg anbefale å bruke den lave ladehastigheten, da det vil forårsake mindre stress på battericellene.

For å bytte til stille modus, må du bruke Ugreen-appen. Det er ganske grunnleggende (det er tross alt en kraftstasjon), men godt designet og enkelt å forstå. Du kan endre noen innstillinger, slå på eller av utganger og se den samme informasjonen du ellers ville fått fra frontdisplayet. Det fungerer over Bluetooth eller Wi-Fi, og jeg hadde ingen problemer med å koble til.

Hvis du trenger å lade raskt i en nødsituasjon, er AC-lading et flott alternativ. Men hvis du kan, dra nytte av de rikelige lademulighetene for solenergi for gratis energi.

Alle AC-ladekretsene er innebygd i GS2200, så det er ingen ekstern strømkloss som trengs – bare en høystrøms IEC-kabel som enkelt kan byttes ut om nødvendig.

Solar Lading

PowerRoam GS2200 har to XT60 solar ladeporter, hver med en separat MPPT-kontroller. Disse portene kan håndtere maksimalt 600W ved 12-60V 15A (altså 1200W totalt), som er mer enn tilstrekkelig for kapasiteten til dette batteriet og lar deg bruke mindre bærbare paneler, eller større statiske paneler (eller begge deler samtidig ). Oppsettet med to porter gir mer fleksibilitet ved å blande og matche forskjellige spesifiserte paneler uten å miste effektivitet.

James Bruce / MakeUseOf

Siden det er høst i Storbritannia nå og solen sjelden dukker opp, er det ingen sjanse for at jeg kan maksere disse inngangene. Jeg var imidlertid i stand til å koble til en blanding av et 550W statisk panel, og 400W verdt med bærbare paneler.

  Hvorfor trenger Netspend My SSN?

James Bruce / MakeUseOf

Interessant nok er to 3-veis serieadaptere også inkludert i pakken, som deler hver av disse to inngangsportene i ytterligere tre XT60-porter, slik at du enkelt kan koble til opptil seks 200W paneler totalt.

Det er verdt å huske at seriekoblinger vil multiplisere spenningen til de tilkoblede panelene, så tre paneler på 15V vil bli 45V. Sørg for at panelene dine fortsatt er innenfor spesifikasjonene hvis du kobler til flere.

Hjelpsomt er en av disse portene på treveisdeleren dekket med en gummibeskytter, mens de to andre er eksponert. Dette er fordi hvis du bruker denne kontakten, er det fordi du har minst to paneler, men kanskje ikke har tre. Det er små designinnslag som dette jeg setter stor pris på.

Hvis du spesifiserer dette for solenergilading, husk at ingen paneler vil produsere 100 % av det de er vurdert til, selv under ideelle forhold. Med 1200W paneler tilkoblet og i full sol, er det mer sannsynlig at du får rundt 800W totalt. Det vil fortsatt være nok til å lade enheten på under en halv dag.

Rikelig med utgang

På den amerikanske modellen tilbyr Ugreen hele seks AC-stikkontakter, selv om dette er kuttet ned til fire på den britiske modellen vi har på grunn av den fysiske størrelsen på våre (overlegent overlegne!) plugger.

James Bruce / MakeUseOf

Disse AC-kontaktene kan produsere et enormt maksimum på 2400W, men husk at dette vil tømme batteriet på mindre enn en time.

Med U-Turbo-modus (som er aktivert som standard, men deaktivert i stillemodus), kan du til og med drive enkelte apparater som er klassifisert på opptil 3500W. Legg merke til at dette faktisk ikke vil bruke strøm ved 3500W – i stedet vil det justere utgangseffekten for å kjøre disse tingene litt tregere eller mindre varme enn vanlig. Dette vil bare fungere med et enkelt induktivt apparat – det vil si de med et stort varmeelement eller motor som en vannkoker eller hammerbor. Du vil oppdage at vannet ditt tar litt lengre tid å koke enn vanlig når det kjøres på denne måten, men det vil fortsatt fungere.

James Bruce / MakeUseOf

Selv om jeg gjerne vil demonstrere at U-Turbo-modusen fungerer, er apparatet mitt med høyeste effekt en 2,4 kW vannkoker, som gikk uten problemer. Jeg prøvde også en luftfrityrkoker, kokeplate, grill, støvsuger og romvarmer. Alt fungerte bra, og jeg mistenker at du, som meg, virkelig vil slite med å finne et enkelt apparat som dette ikke kunne kjøre.

USB-utgangene er like sjenerøse, med fire USB-C-porter (maks. 140 W på den første, 100 W på den andre og 45 W på de to siste), samt to USB-A (opptil 22,5 W hver). På toppen av det finner du 2 DC5521-uttak (maks. 120W), et DC 12V-biluttak (120W), og til og med en RV/Anderson-port (300W).

  Topp 4 API-markedsplasser for å selge API-ene dine

Til slutt er det et lite lys foran, men det er en enkelt LED og skuffende svak. Tenk på det som en bonus nødfunksjon i stedet for et fullt på campinglys.

20ms UPS-funksjon

Hvis du kjører en bærbar datamaskin med eget internt batteri, vil du ikke ha noe problem når strømmen brytes og du må bytte til en nødstrømkilde – men annen sensitiv elektronikk ville det. Det er her en UPS kommer inn. En avbruddsfri strømforsyning sikrer at når et strømbrudd skjer, vil enhetene dine sømløst byttes over til reserveforsyningen uten avbrudd.

Ugreen PowerRoam GS2200 hevder å tilby en 20ms-svitsj over tid, og selv om jeg ikke har utstyr for å måle det, var det mer enn glad for å holde skrivebordet drevet sømløst da jeg trakk ut ladepluggen.

Utvidbar

Hvis 2kWh ikke er nok, kan GS2200 utvides til totalt 12kWh med tillegg av fem EB2C00-batterier, som stables på toppen. Selvfølgelig blir dette mye mindre bærbart på det tidspunktet (du vil ikke kunne kjøre den rundt lenger), men du kan alltid beholde en utvidelse eller to i bobilen din, og bruke hovedenheten bare når du trenger portabilitet .

Lang levetid

Lithium Iron Phosphate (LiFePO4 eller LFP) batteriteknologi sikrer at cellene vil gi deg best mulig ytelse i årene som kommer. De er vurdert til 80 % etter 3000 sykluser, så det er rundt ni år med daglig lading og utlading før kapasiteten blir noe redusert (og selv da fungerer batteriet fortsatt, bare med lavere kapasitet).

Bør du kjøpe Ugreen PowerRoam GS2200?

PowerRoam GS2200 er så nær perfekt som du kan komme for et batteri av denne størrelsen.

Omformeren med høy kapasitet og høy ytelse betyr at du kan drive stort sett hva som helst, men den forblir eminent bærbar takket være et uttrekkbart bagasjehåndtak og akselavstand. I mellomtiden, hvis du trenger mer kapasitet, kan du fjerne den fra hjulene og stable ekstra batterier.

1200W solenergi er mer enn nok for en liten hytte, campingplass eller bobil, mens rask AC-lading er der for nødstilfeller.

Det eneste som mangler er en konfigurerbar ladehastighet og en trådløs Qi-lader. Gitt den ellers enestående portabiliteten og spesifikasjonene, kan jeg tilgi dem.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Med en god kapasitet på 2048Wh (som kan utvides om nødvendig), høy ytelse for alle apparatbehovene dine og rask solenergilading på opptil 1200W… normalt ville du gitt opp portabilitet for alt det. Men selv om den er tung, kommer PowerRoam GS2200 med en avtakbar hjulbase og uttrekkbart trallehåndtak, noe som gjør den superenkel å flytte rundt. Legg til en mengde porter, anstendig appkontroll, og du har en nesten perfekt bærbar kraftstasjon.

Det eneste som mangler er konfigurerbar ladehastighet (det er en fast 1800W, eller 550W hvis du slår på stillemodus), og en trådløs Qi-lader – ingen av dem er avtalebrytere.

x