tipsbilk.net

Er Spotifys AI DJ noe bra? 5 forbedringer den trenger

Jeg har brukt Spotifys AI DJ i flere uker nå, og har flittig latt Spotifys AI-algoritme veilede lydopplevelsen min hver dag.

Det har vært en god tur for det meste – men det er noen forbedringer som Spotify kan gjøre på AI DJ-en sin som vil gjøre den strålende og åpne den for flere brukere.

1. Tilpassbare områder, innganger og personalisering

I hverdagen lytter jeg til mye elektronisk musikk, som spenner over de mange forskjellige sjangrene under den taggen. Men jeg hører også på mange andre typer musikk, og har i mine ti år med Spotify lyttet til et enormt utvalg.

Men siden min nylige lyttehistorie er vektet mot elektronisk musikk mer enn noe annet, bruker Spotifys AI DJ som standard dette. Nå er dette for det meste greit; Jeg hører god musikk, mange spor er kjent.

Men litt mer variasjon fra min bakkatalog over musikalsk historie ville være nyttig. Jeg tror ikke det har gitt meg et sett med spor fra noe jeg hørte på tidligere enn 2019 da det blinket opp og spilte noen av favorittsporene mine fra det året (merk at favorittsporene ble spilt det året – ikke at det ikke vil spille av spor fra tidligere generasjoner). Å ha muligheten til å utvide omfanget av AI DJ ville være nyttig for å stoppe den fra å bli foreldet.

  Hvordan selger og bytter hackere dataene dine i metaversen?

En annen måte Spotify AI DJ kan forbedre seg litt på er mer personalisering. Ville det være så vanskelig å høre navnet ditt eller brukernavnet ditt under settet? Det kan selvfølgelig bli anmassende, men det ville være nok et personlig preg AI DJen gir hvert «sett.»

2. Direkte inngang

I etterkant av det ovenstående, er det egentlig ingen måte å samhandle med AI DJ-en på annet enn å flytte den fremover eller hoppe over en del av AI-sporene fra utvalget.

Men å dytte til AI DJ-en nå og da for å si at jeg vil ha mer av dette eller mindre av dette, ville være nyttig. Disse inngangene er tilgjengelige overalt ellers på Spotify – plussknappen (tidligere hjerteikonet) og fjerningsknappen «Ikke interessert». Alt AI DJ har er «Få noen forskjellige DJ-valg-knappen», funnet nede ved volumlinjen.

  Rett opp parameteren er feil

3. En rekke DJ-stemmer

Spotifys AI DJ stemmes av selskapets Head of Cultural Partnerships, Xavier «X» Jernigan. Alle som har prøvd AI DJ-en vil bli kjent med «It’s your DJ, X»-linjen hans – men hva om det fantes andre alternativer?

Det er nå mange AI-stemmegeneratorer, sammen med verktøy som ElevenLabs, som kan lage en AI-stemme fra din egen. Det ville ta litt trening å trene en ny AI-stemme på de millioner av spor og artister som er tilgjengelige på Spotify, men ingenting som ikke er oppnåelig med fremskrittene innen AI-teknologi. Med tilstrekkelig avansert teknologi kan hvem som helst bli en unik Spotify AI DJ!

4. Ta med AI DJ-en til Spotify Blend

Spotify Blend oppretter automatisk en ny spilleliste ved å matche lydinteressene dine med en venn. Men ville det ikke vært flott om du kunne blande dine musikalske interesser med en venn eller to for AI-DJen å velge mellom og fortsette å spille?

Større Spotify Blend-spillelister er tilgjengelige, som til en viss grad oppfyller denne rollen, vil jeg innrømme. Men å ha AI DJ i stand til å mikse fra et bredere spekter av lydkilder ville være et flott tillegg.

  Roblox Mighty Secunda-koder: Løs inn nå

5. Gjør Spotify AI DJ enklere å finne

Det er ikke alltid umiddelbart klart hvor eller hvordan du får tilgang til AI DJ, avhengig av plattformen din. For det første er AI DJ bare tilgjengelig for de med en Premium-konto, men du har den tilgangen. Så hvis du bruker en gratis Spotify-konto, vil ikke AI DJ-en dukke opp uansett.

For de med tilgang har du sannsynligvis gått til å bruke Spotify AI DJ i nettleserspilleren, bare for å finne ut at du ikke finner alternativet. Løsningen for dette er å åpne AI DJ på Spotify-appen på smarttelefonen og deretter bytte lytteenhet. Du får imidlertid ikke AI DJ-overlegget eller alternativene, og det ser ut til å bare være en vanlig spilleliste. Bedre enhet på tvers av plattformene ville være et annet nyttig tillegg.

Har du prøvd Spotify AI DJ?

Spotify AI DJ er et hendig verktøy for Spotify-brukere. Jeg har brukt det mye, og det er flott når jeg ikke gidder å tråle gjennom spillelister for å finne noe jeg vil høre på eller til og med tenke på et band jeg vil høre på det øyeblikket.

Men med noen få justeringer kan Spotify AI DJ bli enda bedre!

x