HDCP vs. HDMI: Hva er forskjellen?

Viktige takeaways

  • HDCP er en programvareprotokoll som beskytter opphavsrettsbeskyttet digitalt innhold fra å bli tatt opp, mens HDMI er en fysisk kabel for overføring av lyd- og videosignaler mellom enheter.
  • HDCP og HDMI jobber sammen for å sikre at kopibeskyttet innhold kan vises på kompatible enheter uten piratkopiering.
  • Å forstå forskjellen mellom HDCP og HDMI vil hjelpe deg å unngå forvirring og sikre en sømløs opplevelse når du nyter digitalt innhold.

Det er ikke uvanlig å høre folk bruke HDCP og HDMI om hverandre. Dette er imidlertid to separate teknologier som tjener forskjellige formål – men de jobber sammen for å gjøre det mulig for deg å nyte digitalt innhold.

  Reparer Roll20 Advanced Fog of War som ikke fungerer

Hva er HDCP?

High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) er en kommunikasjonsprotokoll som beskytter opphavsrettsbeskyttet digitalt innhold fra å bli tatt opp. Det betyr at hvis du spiller av slikt innhold, må hver enhet du har, fra kilden til skjermen og kabelen som kobler dem til, være HDCP-kompatible. Ellers vil du få en tom skjerm eller en feilmelding.

Med HDCP er det som skjer at kilden, for eksempel en Blu-ray-spiller, kabelboks eller streamingboks, sender et kodet signal gjennom en kabel til skjermenheten, for eksempel en smart-TV, projektor eller skjerm. Deretter starter de to enhetene det som er kjent som et «håndtrykk», der enhetene utveksler sikkerhetskoder for å autentisere hverandre ved hjelp av HDCP-protokollen. Hvis det lykkes, dekoder skjermenheten signalet og viser innholdet til deg.

  11 AI Selfie Generatorer du må prøve

En ting å merke seg er at det finnes forskjellige versjoner av HDCP: HDCP 1.4 og HDCP 2.2. Hvis du ser på noe i 4K-kvalitet og høyere, må du sørge for at oppsettet ditt har HDCP 2.2-kompatible enheter og kabler. Ellers, hvis en av komponentene er HDCP 1.4, vil du mest sannsynlig oppleve en nedgradering fra 4K (UHD) til 1080p (Full HD) siden «håndtrykket» vil være delvis fullført.

Hva er HDMI?

High Definition Multimedia Interface (HDMI) er et digitalt grensesnitt (en måte å koble sammen to digitale enheter), som tillater overføring av lyd og video. Det er derfor når du hører noen si «HDMI», snakker de vanligvis om kabelen, som kobles til HDMI-portene på kilden og skjermen. Disse kablene sikrer at signalet fra kilden er kompatibelt med skjermen.

HDMI-kabler er HDCP-kompatible, noe som betyr at du kan koble til to HDCP-kompatible enheter. En annen HDCP-kompatibel kabel er en Digital Visual Interface (DVI)-kabel, og den er også tilgjengelig på flere skjermutstyr.

  10 måter innholdsskapere kan bruke Canvas utskriftstjenester

HDCP vs. HDMI: Forskjellen

Nå som du vet hva HDCP og HDMI betyr, er forskjellen tydeligere: førstnevnte er programvarerelatert, og sistnevnte er maskinvarerelatert. HDCP er et sikkerhetstiltak som sikrer at kopibeskyttet innhold ikke kan fanges opp når det vises. Sistnevnte er et fysisk medium, en kabel, for overføring av signaler mellom digitale enheter.

Forveksle aldri HDCP og HDMI igjen

HDCP er utelukkende til fordel for innholdseiere som ønsker å bekjempe piratkopiering angående deres digitale innhold. Det kan være upraktisk for deg i enkelte scenarier, men hvis alle komponentene i underholdningsoppsettet ditt, inkludert HDMI-kabelen, er HDCP-kompatible, bør du kunne nyte innholdet uten problemer.

Å vite forskjellen mellom HDCP og HDMI vil hindre deg i å bruke dem om hverandre, som så mange mennesker gjør.