Hva er en god normal GPU-temp for spill?

Før vi utforsker normal GPU-temp, og hva som er sikre GPU-temps, la oss under spilling først snakke om hva en GPU er. Så siden alle liker å spille spill på smarttelefoner eller bærbare datamaskiner, trenger du GPU for å nyte spill av høy kvalitet. Det er imidlertid ikke nok å bare spille spillet. Du må også forstå normal GPU-temperatur mens du spiller. Hvordan fungerer GPU da? Det er mange piksler på skjermen til alle enheter du bruker, inkludert datamaskiner og smarttelefoner. Den grunnleggende skjermen har én million piksler i moderne tid. Du vil kunne sjekke GPU-temperaturen og også overvåke dem i artikkelen mens du fortsetter å lese.

Hva er en god normal GPU-temperatur?

Her har vi forklart om normalen GPU temperatur mens du spiller og forskjeller mellom GPU og CPU, funksjonene deres og mange flere i detalj.

Diskret og integrert GPU

Hovedkortet og CPU er innebygd i den bærbare datamaskinen som en del av den integrerte designen, noe som får enheten til å virke ultratynn, rimeligere og strømeffektiv. I tillegg er de nyttige for enkle video-, grafikk- og bilderedigeringsoppgaver. Discrete er større og bruker mer strøm fordi det er en egen komponent som kobles til hovedkortet. De støtter imidlertid datamaskinens evne til å kjøre krevende grafikk og video. Fantastisk for spilling. Før du velger en diskret GPU, er det nødvendig å vurdere behovene dine fordi prisen og ytelsen varierer mellom ulike produsenter.

Normal GPU-temp

La oss undersøke hva en normal eller ønskelig GPU-temperatur er.

Når viftene på datamaskinen begynner å slite med luft. Komponentene dine varmes opp, noe som kan forårsake skade. Økt varme kan resultere i den unnvikende blå skjermen eller fullstendig ødelegge komponentene dine. I tillegg risikerer overoppheting å sette fyr på bærbare datamaskiner. GPU er laget på en måte som lar den operere innenfor et visst temperaturområde. Realistisk sett vil du ikke at grafikkortet skal overstige 95°C eller 203°F, spesielt for daglig bruk av grafikken. GPUer ledet denne sektoren med mindre relativt distinkte terskler. Arbeidsbelastningen og GPU-modellen vil bestemme den faktiske sikre GPU-tempen, selv om normal GPU-temperatur under spilling er ment å være mellom 149 ° til 185 ° F.

  Hvor mye koster Netflix i Japan?

Funksjoner av GPU

 • Både 2D- og 3D-grafikk kan gjengis ved hjelp av GPUer.
 • Store mengder data i mange strømmer kan håndteres av en GPU.
 • De nyeste GPU-ene kan arbeide med flytende tall med dobbel presisjon og kan utføre vektoroperasjoner og flytepunktaritmetikk.
 • I motsetning til CPU-er, som har få kjerner og toner av cache-minne og bare kan administrere noen få programvaretråder, har GPU-er hundrevis av kjerner og kan behandle en rekke tråder samtidig.
 • GPUer brukes av noen av verdens raskeste superdatamaskiner for å fremme vitenskapelig forskning.

Bilde av Jacek Abramowicz fra Pixabay

Funksjoner til GPU

 • GPUer er fordelaktige for maskinlæring, videoredigering og spillapplikasjoner fordi de kan håndtere flere datastykker samtidig.
 • Administrering og forbedring av video- og grafikkytelse er hovedfunksjonen til GPU, en enkeltbrikkeprosessor. Både mobile enheter og arbeidsstasjoner bruker GPUer.
 • GPU-modellen har mer enn 22 transistorer og kan beregne 10 millioner polygoner per sekund.
 • GPUer kan behandle mye data på en gang, noe som gjør dem egnet for maskinlæring og spillapplikasjoner.
 • GPUen er vanligvis ikke koblet til hovedkortet. I stedet er den koblet til CPU. AGP (grafikkportakselerasjon) eller PCI-Express (peripheral express component) busser brukes til å koble til RAM (Random Access Memory).
 • Forskning utføres beregningsmessig ved å bruke matriser og funksjonsvektorer, og GPU er velkjent blant ingeniører og forskere.

Forskjellen mellom GPU og CPU

Gjengivelsen av alt innholdet du ser på skjermen, inkludert bilder, videoer, spill, animasjoner, etc., gjøres av grafikkbehandlingsenheten, eller GPU. Teknisk sett skiller grafikkort seg fra GPUer. Mens,

Den sentrale prosesseringsenheten omtales som CPU. Det blir også ofte referert til som en prosessor, men i de enkleste termer er en CPU rett og slett en veldig kraftig kalkulator som er i stand til å utføre utallige beregninger og beregninger samtidig. Den fungerer som hjernen til hver datamaskin i den forstand at den instruerer alle de andre komponentene om hva de skal gjøre.

Forskjellen mellom GPU og grafikkort

La oss undersøke forskjellene mellom disse to navnene siden de ofte brukes om hverandre, men ikke er de samme.

GPUen er i hovedsak en prosessor med spesifikke muligheter for å utføre grafikkbehandling, som kan fullføres raskt med færre, enklere ligninger.

  Lag en hendelsesrapport på få minutter med disse malene

Derimot gir grafikkortet den nødvendige maskinvaren for at GPUen skal fungere. Den består av en rekke komponenter. Grafikkortets GPU er kun én komponent. Det er imidlertid ikke den eneste. Den ferdige varen produsert av firmaer som Asus, Gigabyte, EVGA og andre lignende blir referert til som et grafikkort.

Hvordan redusere temperaturen

Er du bekymret for at GPUen din blir for varm mens du spiller? Her er noen måter å redusere og bringe den til normal GPU-temperatur.

 • Slutt å bruke overklokkingsprogrammer. Hvis du overklokker, bruker GPUen din utvilsomt mer strøm og produserer mer varme som et resultat.
 • Fjerning av GPU vil hjelpe deg å få mest mulig ut av rengjøringsprosedyren. Det er imidlertid ikke strengt tatt nødvendig.
 • Hvis den termiske pastaen på grafikkortet har tørket ut i noen få tilfeller. Alle opplever det etter litt tid og bruk. Et GPU-kjøleproblem kan løses ganske enkelt ved å endre den termiske forbindelsen.
 • Viftenes manglende evne til å utføre jobbene sine er først og fremst forårsaket av støvansamlinger. Temperaturen kan øke betydelig som et resultat av fjerning av støvposene som samlet seg inne i GPUen.
 • Øk GPU Fan Curve. Det er sant, spesielt hvis du spiller et spill med hundrevis eller til og med tusenvis av bilder per sekund. Dette kan oppstå uventet regelmessig når du spiller mange eSport-spill og eldre 3D-spill på banebrytende moderne teknologi.

Slik sporer du temperaturen på GPUen din

Å holde GPUens temperatur under kontroll er det viktigste du kan gjøre for å oppnå best visuell ytelse.

Hvis du spiller et krevende spill med høykvalitetsgrafikk over en lengre periode, kan det overbelaste GPUen. Hvis du velger å ignorere problemet i lang tid, kan det føre til flere serverproblemer i nær fremtid. Det er imidlertid ikke mye du kan gjøre for å fikse en oppvarmet grafikkorttemperatur annet enn å betale ut penger for maskinvareendringer. Vær imidlertid sikker på at du virkelig trenger det før du bruker de ekstra pengene på å kjøle ned GPU-en og få den tilbake til normal GPU-temperatur.

Bruk av ekstra kjølemaskinvare kan være et viktig aspekt for å sikre at din GPU fungerer ved en optimal temperatur. Noen av de få løsningene for å kjøle ned og spore GPU-temperaturskjermen er som følger:

 • Hovedkortet Bois: Den enkleste tilnærmingen til å sjekke disse verdiene er å se bios, som du kan gjøre ved å starte datamaskinen på nytt og trykke på sletteknappen så snart den starter opp. Den trenger ingen ekstern programvare.

 • GPU-verktøyene: Du kan enkelt overvåke grafikkortets temperatur her ved å bruke Nvidia-kontrollpanelet eller AMD-katalysatorkontrollsenteret, som begge er plassert på GPU-siden.

 • Tredjepartsprogramvare: Du kan alltid velge tredjepartsprogramvare for GPU-tempovervåker hvis noen av de nevnte løsningene ikke fungerte. Åpen maskinvaremonitor og aida64 er to av disse. Open Hardware Monitor er helt gratis, men siden den fortsatt er i beta, er den kanskje ikke kompatibel med alle plattformer. Selv om det er et utmerket stykke programvare som du kan bruke til å holde styr på all systeminformasjon og sikre GPU-tempavlesninger. Du kan sette den opp på skrivebordet og oppgavelinjen.

Derimot er aida64 et enda mer potent verktøy, men det koster penger, så hvis du ikke vil kjøpe det, må du gjøre med den gratis prøveversjonen. Du har nå en grunnleggende forståelse av hvordan du balanserer GPU-temperaturmonitoren slik at den viser normal GPU-temperatur. Dermed kan du på denne måten overvåke GPU-temperaturen din.

***

Derfor, hvis du begynner å stille spørsmål ved hvorfor den bærbare datamaskinen din varmes opp mens du spiller eller bruker krevende applikasjoner, er det fordi en vanlig GPU mens du spiller varierer fra 80 til 85 °C, men hver GPU skiller seg fra de andre. Å tilbringe mye tid ved skrivebordet krever nøye kabelhåndtering for å forhindre blokkering av luftstrømmen. Du må ha lært nå om hvordan du holder en sjekk på GPU-temperaturskjermen, hvordan den fungerer og hva som er det ideelle temperaturområdet for din GPU. Den nevnte artikkelen bør være nyttig for å opprettholde normal GPU-temp. Kommenter gjerne nedenfor med dine spørsmål angående det samme.

x