Hvordan spille en Spotify-spilleliste med Alexa

Integreringen av Spotify og Alexa er en match made in heaven. Du kan lytte til favorittmusikken din, podcaster og spillelister uten å løfte en finger. Hvis det er noen innstillinger for å få alt til å fungere.

Når det er sagt, er det enkelt å koble de to appene. I denne artikkelen tar vi deg gjennom prosessen hvert trinn på veien. I tillegg er det noen bonustips på slutten for å dra full nytte av integreringen.

Før du begynner

For å synkronisere Spotify og Alexa trenger du en premiumkonto på Spotify. Enda viktigere, du trenger en Alexa-aktivert høyttaler som støtter streaming fra denne musikkappen.

Amazon Echo-eiere trenger ikke bekymre seg, siden hver modell tillater Spotify-streaming. Det samme gjelder noen andre høyttalere som Sonos One, men dette er ikke en generell regel. Det er best å dobbeltsjekke før du fortsetter.

Viktig merknad: Denne artikkelen forutsetter at du allerede har satt opp smarthøyttaleren din og logget på Spotify og Alexa-appen.

Koble sammen Alexa og Spotify-kontoen din

Det første du må gjøre er å sette Spotify som standard musikkspiller for Alexa. Her er de nødvendige trinnene.

 • Start Alexa-appen og trykk på hamburgerikonet i øvre venstre hjørne av skjermen.
 • Trykk på Innstillinger nederst på innglidningsmenyen.
 • Når du er inne i Innstillinger-menyen, velg Musikk og podcaster under fanen Alexa Preferences.
 • På toppen av musikkmenyen er det et «Koble ny tjeneste»-alternativet. Trykk på den og velg Spotify-miniatyrbildet i det følgende vinduet.
 • Logg deretter på Spotify-kontoen din via Facebook eller e-posten din. Trykk nå OK i neste vindu for å fortsette.
 • Når du logger på, vises en tillatelsesskjerm som ber deg gi Alexa tilgang til Spotify. Velg Tillat, og et vindu dukker opp som informerer deg om at du har koblet til kontoene.
 • Trykk nå på X-ikonet i øvre høyre hjørne av skjermen for å gå ut av denne menyen.
 • Gå til Musikk-fanen på Alexa-appen igjen; Spotify vises med kontonavnet ditt under Kontoinnstillinger.
 • Trykk deretter på «Standardtjenester»-knappen og velg Spotify under «Standard musikkbibliotek.» En blå hake viser at du har valgt appen.
 • Når du er ferdig, velg Ferdig, og du er i gang.
 •   Hvordan se NFL-spill (gratis + betalte alternativer) fra hvor som helst

  Merknad om Spotify Alexa Skill

  Du kan laste ned og aktivere Spotify ferdigheter å bruke på smarthøyttalerne. Installasjons- og oppsettprosessen er ganske lik den som er beskrevet ovenfor. Du bør kunne gjøre det uten noen spesiell veiledning.

  Spotify-ferdigheten kan imidlertid være buggy og ikke reagerer på forespørslene dine. En rask måte å håndtere dette på er å starte på nytt eller myk tilbakestille enheten etter å ha aktivert ferdigheten.

  Hvis ferdigheten fortsatt ikke svarer, må du kanskje oppdatere Alexa eller bruke smarttelefonen som beskrevet ovenfor.

  Hvordan spille en Spotify-spilleliste på Alexa

  Etter at du har koblet til appene og fullført oppsettet, vil Alexa spille musikk fra Spotify som standard.

  For å spille av en bestemt spilleliste, bør du si: «Alexa, spill [the playlist name].» Du bør merke deg at det ikke er nødvendig å legge til «min» eller si noe sånt som: «Alexa, spill min [the playlist name.].» Det kan forvirre appen, og Alexa ville svare at den ikke kan gjøre det.

  Selvfølgelig kan du også velge hvilken spilleliste du vil spille rett fra Alexa-appen også. Dette vil omgå talekommandoen, men det er det perfekte alternativet hvis du ikke vet hvilken spilleliste du vil lytte til eller hva du kalte den. For å aktivere en spilleliste ved hjelp av appen, gjør du dette:

 • Åpne Alexa-appen og trykk på Spill av.
 • Rull gjennom Spotify-spillelister-delen og trykk på den du vil lytte til.
 • Velg Alexa-enheten som skal spille Spotify-spillelisten din.
 • Musikken din vil automatisk begynne å spille på enheten du velger. Hvis du vil spille fra en annen kilde enn Spotify, si bare «Alexa, spill [Name of Playlist] på Pandora.» Eller velg spillelisten direkte fra appen som vi gjorde ovenfor.

    Hvordan bygge et PowerPoint-organisasjonskart med Excel-data

  Det fine med å spille musikk med Alexa er at du også kan senke eller heve volumet via talekommandoer, hoppe spor eller be Alexa om å gjenta en sang. Du kan også få informasjon om en bestemt sang i spillelisten.

  Alexa vil ikke spille spillelisten min

  Det kan være ganske frustrerende når Alexa ikke vil samarbeide. Det er normalt hvis Alexa spiller en tilfeldig lyd av og til fordi hun ikke hørte deg riktig, men det er helt annerledes hvis hun ikke vil spille noen av sangene dine i det hele tatt. Det er noen enkle løsninger hvis Alexa ikke samarbeider med musikkforespørslene dine.

  Selvfølgelig er det første du bør gjøre å prøve å starte Alexa på nytt. Men hvis det fortsatt ikke fungerer, sørg for at Spotify er satt som standard musikkspiller. For å gjøre dette, trykk på de tre horisontale linjene i nedre høyre hjørne. Deretter trykker du på Innstillinger og ruller ned til «Musikk og podcaster». Velg «Standard» og aktiver Spotify. Dette bør løse problemet hvis det er et tilkoblingsproblem.

  Hvis Alexa fortsatt har problemer med å forstå deg, kan det være på tide å oppdatere spillelistenes navn. Hvis du ber Alexa spille av «Heavy metal-spillelisten», kan hun komme tilbake med noen tilfeldige lyder. Men hvis du endrer spillelistenavnet, vil hun sannsynligvis svare med musikken du vil ha.

  For å gjøre dette, åpne Spotify og trykk på de tre vertikale prikkene i øvre høyre hjørne etter å ha trykket på spillelisten du redigerer. Trykk på spillelistenavnet og skriv inn et nytt. Klikk deretter «Lagre».

  Til slutt har noen brukere rapportert at Alexa ikke vil aktivere spillelisten deres hvis shuffle er slått på. Gå over til spillelisten og slå av shuffle-funksjonen øverst. Forutsatt at du er logget på riktig konto, bør disse metodene fikse dine musikalske problemer.

  Bonustips

  Å koble Alexa til Spotify tilbyr så mye mer enn bare å spille en bestemt spilleliste eller sang. Her er noen kommandoer og triks du kan finne nyttige.

    Hvordan sette opp et smart kjøkken

  1. Lag en Alexa-rutine for en Spotify-spilleliste

  Sjansen er stor for at du har en favorittspilleliste du lytter til ofte. Du kan lage en rutine som utløser den spillelisten. Her er ruten for å gjøre det:

  Alexa-app > Hamburgerikon > Rutiner > Plussikon > «Når dette skjer» > Legg til handling > Lagre

  Med dette kan du si: «Alexa, spilleliste,» og favoritten starter automatisk. Selvfølgelig kan du alltid gå tilbake til rutineseksjonen og redigere innstillingene dine. Og det er et alternativ for å angi rutiner for forskjellige spillelister, men du bør sørge for å navngi dem riktig.

  2. Spill Spotify Daily Mix og Discover Weekly

  Siden Spotify allerede er standardspilleren din, er det enkelt å lytte til Daily Mix eller Discover Weekly. Du bør si: «Alexa, play + Daily Mix/Discover Weekly», og avspillingen starter på et øyeblikk.

  Og hvis du liker en av sangene du hører, kommander: «Alexa, lik denne sangen.»

  ofte stilte spørsmål

  Vi har inkludert denne delen for å svare på flere av de vanligste spørsmålene dine om Alexa og Spotify.

  Hvordan stopper jeg pause eller hopper over en sang?

  Alexa er faktisk ganske nyttig når det gjelder å følge kommandoer. Hvis du vil sette sangen din på pause og ta den opp igjen senere, bare si «Alexa, pause sangen.» Når du er klar til å lytte igjen, si bare «Alexa, gjenoppta sangen». Hun er ganske flink til å følge med.

  Hvis du vil høre på en annen sang i spillelisten din, sier du bare «Alexa, hopp over denne sangen».

  Kan jeg lytte til Spotify på Alexa uten å synkronisere kontoene?

  Absolutt! Du trenger ikke å pare kontoene for å lytte til Spotify, men hvis du ikke gjør det, vil du heller ikke ha full funksjonalitet til Alexas kommandoer. Alt du trenger å gjøre er å koble enheten til Alexa via Bluetooth.

  Når du er sammenkoblet, åpner du Spotify og begynner å spille musikken din akkurat som du ville gjort med alle andre høyttalere. Hvis du trenger å endre spillelisten eller sette en telefon på pause, må du gjøre det fra telefonen.

  Alexa, fullfør denne artikkelen

  Til slutt bør det også være et alternativ for å legge til en bestemt sang i en spilleliste. Dette har vi imidlertid ikke testet ut. Prøv det gjerne og fortell oss om det fungerer.

  Hva slags spillelister har du på Spotify? Bruker du noen annen musikkapp? Del innstillingene dine med resten av TJ-fellesskapet i kommentarfeltet nedenfor.