Slik fikser du «Dine direktemeldinger og anrop går til Microsoft Teams»

Skype har to versjoner; en generell versjon som alle kan laste ned og installere fra Microsoft Store og Skype for Business. Skype for Business er kun tilgjengelig for brukere med en bedriftslisens for Microsoft 365. Den er inkludert hvis du kjøper en bedriftslisens for Microsoft Teams.

En bedriftslisens for Microsoft Teams vil gi brukere tilgang til Skype for business, men den vil komme med visse forhåndsinnstilte innstillinger som endrer hvordan Skype for Business fungerer. Hvis du har en Microsoft 365-lisens som følger med både Microsoft Teams og Skype for business, brukes de samme forhåndsinnstillingene.

  Hvordan oppgradere Debian-distros [Guide]

Fiks «Dine direktemeldinger og anrop går til Microsoft Teams»

Hvis du bruker samme konto i Microsoft Teams og i Skype for Business, vil du se meldingen «Dine direktemeldinger og samtaler går til Microsoft Teams» i Skype for Business. Denne meldingen vises fordi Microsoft Teams også kan brukes til å ringe og sende meldinger. Den er satt opp som standardapp for å gjøre det.

For å bli kvitt meldingen «Dine direktemeldinger og samtaler går til Microsoft Teams» må du endre innstillingene for Microsoft Teams. Spesielt må vi endre innstillingene for sameksistens.

  Hva er DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)?

Endre innstillingene for sameksistens i Microsoft Teams

For å endre sameksistensinnstillinger for Microsoft Teams, må du bruke Microsoft Teams-administratorkontoen.

Besøk Microsoft Teams administrasjonssenter i nettleseren din.
Logg på med administratorkontoen.
Utvid innstillinger for hele organisasjonen i kolonnen til venstre.
Gå til Teams Upgrade.
Åpne rullegardinmenyen Sameksistensmodus.
Hvis du vil bruke Skype for Business for samtaler og meldinger, og vil ekskludere Microsoft Teams, velger du alternativet Kun Skype for Business.
Hvis du vil bruke både Skype for Business og Microsoft Teams, velger du Islands.
Klikk Lagre.
Start Skype for Business på nytt.
Meldingen «Dine direktemeldinger og samtaler går til Microsoft Teams» vil forsvinne.
Du vil kunne ringe fra Skype for Business.

  Lag, del og samarbeid om klistrelapper og gjøremålslister

Konklusjon

Skype for Business fungerer fortsatt og mange organisasjoner bruker det i stedet for å bruke vanlig Skype. Det er imidlertid ikke gratis, og Microsoft Teams tilbyr et langt mer sofistikert sett med ringe- og meldingskontroller. Valget, om du vil bruke Skype eller Microsoft Teams for samtaler og meldinger, avhenger av hvordan du vil sette opp ringeløsningen. Microsoft Teams kan komme med flere begrensninger, noe som gjør det komplisert å foreta eksterne samtaler, men Skype for Business er langt mer fleksibelt.