5 gratis online spill og nettsteder for å mestre Linux og kommandolinjen

Å lære Linux er viktig for alle som jobber i IT-feltet. Linux-distros er nyttige for utviklere, systemadministratorer og sky- og nettverksingeniører.

Linux er populært på grunn av påliteligheten og det brede spekteret av praktiske applikasjoner. Hvis du vil vite mer om Linux, her er fem nettsteder som vil hjelpe deg å lære det interaktivt. Disse sidene har gratis spill og øvelser basert på Linux-arkitekturen og kommandoer.

Linux Survival gjør det enkelt å lære og mestre essensielle Linux-kommandoer. Den vil lære deg alt du trenger for å lære om Linux. I modul én vil du lære om Linux-katalogstrukturen. Du vil også lære å lage kataloger og slette filer ved hjelp av kommandolinjen.

Du kan øve på å liste filinnhold, gi nytt navn til kataloger og finne dokumenter. I avanserte moduler lærer du å innhente brukerinformasjon og administrere sikkerhet.

På slutten av hver modul er det en øvelsesquiz for å teste kunnskapen din. Med Linux Survival kan du leke med kjente data, for eksempel dyr i en dyrehage.

Du lærer hvordan du manipulerer dataene ved å bruke kommandoer på skjermen. Du skriver deretter kommandoene på det interaktive skallet og ser resultatene.

Grensesnittet er enkelt og lett for nybegynnere da de får instruksjoner og et interaktivt skall å øve på. Det beste er at du ikke trenger å registrere deg for å bruke arbeidsområdet. Du kan begynne å lære så snart du lander på nettsiden. Men det anbefales at du oppretter en konto for å spore fremgangen din.

  10 beste Linux Media Server-programvare å bruke i 2023

Terminus er et kommandolinjespill laget av MIT (Massachusetts Institute of Technology). Spillet gir brukere et interaktivt kommandolinjegrensesnitt for å øve Linux. De gir et sett med kommandoer og instruksjoner om hvordan du bruker dem.

Grensesnittet er utmerket for nybegynnere som ønsker å lære å samhandle med kommandolinjen. De gir data i filer kalt lokasjoner som du kan jobbe med ved hjelp av kommandoene. For eksempel må du hente spesifikke data for å fullføre en utfordring. Du kan også skrive ut informasjon og endre kataloger.

Når du navigerer gjennom katalogene, viser et bilde på terminalen deg hvor du er. Dette fordyper fantasien din i spillet, noe som gjør det morsomt og eventyrlig.

Du kan spille Terminus uten å måtte registrere deg på nettsiden. Gå videre og utforsk dette morsomme spillet.

Command Line Murder Mystery er en spennende måte å lære Linux-kommandolinjen på. Med dette spillet kan du være politidetektiv for en dag. Spillet inkluderer en fiktiv politiavdeling som ønsker å løse et drapskomplott. Du må hjelpe dem med å løse drapet ved å se etter hint og ledetråder om gjerningsmannen.

I spillet bruker du Linux-kommandoer for å navigere gjennom mapper og filer, og søke etter ledetråder. Gå først til prosjektets GitHub-depot og last ned eller klon mappen til enheten din.

Når du åpner mappen merket clmystery, vil du se filene du skal jobbe med. Du kan begynne med instruksjonsfilen som veileder deg om hvordan du spiller. De har juksearkfiler som viser deg Linux-kommandoer og hvordan du bruker dem.

  Hvordan sette opp RStudio IDE på Linux

Hvis du blir sittende fast, kan du se etter ledetråder i hintfilen. Det er også en løsningsfil hvis du vil sjekke om svaret er riktig. CLI Murder Mystery lærer mye om å kontrollere terminalen og administrere prosessene.

Bandit er et av Wargames som tilbys av OverTheWire-fellesskapet. Bandit er for absolutte nybegynnere, siden det hjelper deg å lære Linux ved å leke med grensesnittet.

Du vil lære flere Linux-kommandoer mens du prøver å løse ulike utfordringer. Det hjelper deg å øve på sikkerhetskonsepter mens du spiller morsomme spill på kommandolinjen. Som nybegynner bør du begynne med det grunnleggende og gå videre til nivå 34.

Bandit hjelper deg med å bli kjent med kommandolinjen mens du kjører spillet på enheten din. Det er en flott introduksjon til å jobbe med terminal- og Linux-koderedigerere og IDE-er. For å spille må du gå til nettsiden og få instruksjoner om tilkobling ved hjelp av SSH (Secure Shell).

Spillet har forskjellige nivåer. Du starter på nivå 0 og passerer det ved å få et passord for å få tilgang til neste nivå. Hvert nivå gir instruksjoner om hva du skal gjøre for å fullføre nivået. Uten passordene kan du ikke få tilgang til neste nivå i spillet.

Alle nivåene har en side på nettsiden med kommandoer for å vinne spillet. De gir også en detaljert forklaring av hver kommando og hvordan du bruker den.

  Hvordan bruke og installere Stremio på Linux

Å spille Bandit vil sikre at du har en god forståelse av Linux-kommandoer og hvordan du bruker dem. Hvis du står fast, kan du nå ut til fellesskapet deres; de er alltid ivrige etter å hjelpe.

Med Linux Journey vil du lære alt du trenger å vite om Linux. Siden er full av ressurser for både nybegynnere og viderekomne. Øvelsene gjør deg kjent med termer, sjargong og fraser som brukes i Linux-distribusjoner også.

Du begynner å lære om opprinnelsen til Linux og dets distribusjoner. Deretter utforsker du kommandolinjen, brukeradministrasjonsprosesser og Linux-sikkerhet.

Grensesnittet har seksjoner med notater og instruksjoner om hvordan du kjører kommandoer. Det er også et eget interaktivt skall hvor du kan øve på Linux-kommandoer. På slutten av hver leksjon har du en quiz for å teste kunnskapene dine.

Siden er gratis å bruke, og det er ikke nødvendig å registrere seg. Alt du trenger å gjøre er å navigere til nettstedet og begynne å lære.

Hvorfor lære Linux ved å bruke nettspill og nettsteder?

Linux er en av de mest populære teknologiene som brukes i dag. Dette er på grunn av dens allsidighet og mange karrieremuligheter innen IT-feltet.

Den introduserer deg til muligheter som vil hjelpe deg med fremgang i IT-karrieren din. Med Linux kan du bidra til åpen kildekode-prosjekter og samarbeide med andre. Å lære Linux introduserer deg også for et fellesskap av Linux-supportere over hele verden.