Windows

Apple erstatter iTunes på Windows, men du bør ikke avinstallere det ennå

Hvis du bruker iTunes til å synkronisere eller sikkerhetskopiere iPhone eller iPad lokalt, streame Apple Music-biblioteket eller se Apple TV-innhold, tilbyr Apple nye apper som kan flytte deg bort fra det. Men du vil kanskje fortsatt beholde iTunes.

Apples apper for å erstatte iTunes er tilgjengelig på Microsoft Store

I februar 2024 ga Apple ut en trio med Windows-apper for å fase ut iTunes. Disse inkluderer Apple Music, Apple TV og Apple-enheter. Dette trekket ligner på hvordan Apple fjernet iTunes fra macOS i 2019.

Hvis du er usikker, her er en rask oversikt over disse Apple-appene og hva de er nyttige for:

  • Apple Music: Hvis du har brukt iTunes til å lytte til sanger på Apple Music, trenger du denne dedikerte appen. I tillegg til å strømme Apple Music-innhold, kan du få tilgang til hele iCloud Music Library. Du kan importere lokalt lagrede sanger og lagre dem på iCloud.
  • Apple TV: Hvis du betaler for et Apple TV+-abonnement eller tidligere kjøpte eller leid filmer på Apple TV, trenger du denne appen på din Windows-PC. I tillegg kan du importere dine egne medier til Apple TV-appen.
  • Apple-enheter: Hvis du kun stolte på iTunes for å synkronisere, oppdatere eller sikkerhetskopiere dataene på iPhone, er det på tide å bytte til Apple Devices-appen. Dessuten, hvis du er kjent med å lage tilpassede iPhone-ringetoner ved hjelp av iTunes, bør Apple-enheter være din favoritt fra nå.
  11 beste skjermbildeverktøy for Windows bærbar PC og datamaskin

Apples frittstående apper for Windows har vært tilgjengelig som forhåndsvisning siden januar 2023, men de er nå tilgjengelige for allmennheten. Ved siden av disse iTunes-erstatningene introduserte Apple også en fornyet iCloud-app for Windows-brukere.

Hvorfor du ikke bør avinstallere iTunes ennå

Utgivelsen av disse frittstående Apple-appene for Windows-enheter betyr ikke at iTunes er helt ubrukelig. Du trenger den fortsatt hvis du vil ha tilgang til lydbøkene dine på PC-en eller lytte til gratis podcaster. Apple har ennå ikke gitt ut en frittstående Apple Podcasts-app vi er kjent med på macOS.

Da jeg åpnet iTunes på min Windows-PC, ba appen meg om å bytte til Apples frittstående apper, og alt ble fjernet bortsett fra podcaster og lydbøker. Dette var imidlertid ikke tilfellet for Windows-brukere som lastet ned iTunes fra Microsoft Store i stedet for Apples iTunes-nedlastingsside.

  Kan du bruke iMessage på en Windows-PC eller Android-telefon?

Foreløpig bør du tenke deg om to ganger før du avinstallerer iTunes fra Windows-datamaskinen. Hvis du aldri har brukt iTunes til å lytte til podcaster eller lydbøker, kan du endelig si farvel og bytte til Apples frittstående apper. Som Apple Music-abonnent er jeg glad jeg nå kan bruke en elegant skrivebordsapp som matcher Spotifys tilbud.

x