DevOps Automation forklart [+5 Tools]

DevOps-automatisering bidrar til å lukke tilbakemeldingssløyfen mellom Dev- og Ops-teamene med minimal menneskelig innsats for rask distribusjon av tjenester og apper.

Forbruket av teknologiske produkter eller tjenester har skutt i været. Nå er utviklerne og produsentene under konstant press for å møte etterspørselen, innovere, skape, markedsføre, oppdatere og gjenta.

Fra produksjon av forbruksvarer til høyteknologisk IoT-programvareutvikling, vil du finne integrasjon og robotprosessautomatisering overalt.

DevOps er ikke noe annerledes. Mange applikasjoner og praksiser automatiserer de repeterende oppgavene i en DevOps-syklus for å hjelpe deg med å publisere programvare, mobilapp, nettjeneste eller fysiske varer raskere enn konkurrentene dine.

Vet du ikke DevOps-automatiseringen ennå, eller er du usikker på hvor du skal begynne? Fortsett å lese!

Hva er DevOps Automation?

DevOps-automatisering er et sett med teknologier og verktøy som utfører repeterbare oppgaver og rutinejobber som programvare- eller produktingeniører ellers ville gjort manuelt. Det lukker også løkkene og hullene med tilbakemeldinger og forespørsler fra operasjonene til utviklingsteamet og omvendt.

Automatisering av utviklingsoppgaver gjennom en livssyklus for programvareutvikling (SDLC) hjelper driftsteam og apputviklingsteam med å samarbeide.

Slike samarbeid kan være for hva som helst i DevOps-syklusen, som kontinuerlig forbedring av design, byggeversjoner, tester, utgivelser, distribusjoner og sporing av programvareapplikasjoner. Dette gjelder også for livssykluser for utvikling av produkter og tjenester.

Følgende er de to hovedmålene med å automatisere DevOps-syklusen:

 • Øk samarbeid på tvers i prosjekter
 • Automatiser repeterende, rutinemessige, manuelle og feilutsatte oppgaver.

DevOps automatiseringspraksis og verktøy fremskynder time-to-market sykluser ved å redusere flaskehalser forårsaket av menneskelige feil, utsettelse, kompetansemangel osv. Dermed opplever utviklings- og driftsteamet færre og kortere tilbakemeldingssløyfer.

Du kan bruke automatisering i ulike DevOps-oppgaver. Her er noen eksempler:

 • Bruk de nyeste kodene effektivt på den siste forpliktelsen
 • Til en endelig utgivelse på et programvarelager
 • For tjenesteoppgraderinger
 • På en frittstående applikasjon klar til å gå på markedet

Automatisering gjør deg i stand til å gjøre DevOps-prosessen kostnadseffektiv, rimelig og fremtidsklar gjennom kontinuerlig og inkrementell utvikling av programvare/produkt/tjeneste.

Videre kan du optimalisere automatiseringen via containere, Kubernetes og mikrotjenesters infrastruktur.

Behov for automatisering i DevOps

Du trenger automatisering i DevOps for å la DevOps-teammedlemmene bruke mer tid på idédugnad, utvikle nye koder, teste koder osv. Det eliminerer hverdagslige og feilutsatte oppgaver fra teamenes jobbtavler. Derfor kan de samarbeide oftere og svare uanstrengt på hverandres spørsmål.

Andre bemerkelsesverdige grunner til å bringe en DevOps-automatiseringskultur til virksomheten din er som nedenfor:

Konstante funksjoner og funksjoner

Du kan gjøre produktet, appen eller tjenesten mer konsistent når du bruker et robotisert prosessautomatiseringsverktøy i hver fase av DevOps-syklusen. Roboter gjør ikke feil før koden er feil.

  feil: redefinering av ap_hack_apr_allocator_create

Derfor, hvis du trenger å churne ut flere kopier av programvare eller tjenester for ulike enheter og plattformer, bruk automatiserte DevOps.

Øker utviklingshastigheten

Hvis du trenger å utvikle flere apper eller tjenester på kortere tid, er DevOps-automatisering det beste alternativet. Ved å implementere denne praksisen kan du få et konkurransefortrinn i forhold til dine rivaler og raskt ta produktet ditt til markedet.

Ikke bare det første produktet, hvis det er noen feil eller sikkerhetstrusler identifisert av brukere og etiske hackere senere, kan du pushe patcher nesten umiddelbart. Dermed øker du brukernes tillit til merkevaren din.

Gjør DevOps skalerbar

Du kan skalere opp utviklingsprosessen raskere med automatiserte DevOps enn med konvensjonelle DevOps.

Gjør DevOps fleksibel

Endringer kan skje når som helst i virksomheten din eller markedet. Slike endringer vil kreve en umiddelbar produkt- eller tjenesteoppgradering for å matche kundenes etterspørsel etter funksjoner og funksjoner. Noen ganger kan du til og med fornye merkevaren din som du ønsker på tvers av produkter og tjenester.

I en automatisert DevOps-prosess må du gjøre raske konfigurasjonsendringer for å gjelde på tvers av tjenester og produkter. Derfor kan du holde deg i kappløpet om kontinuerlige endringer i markedsdynamikken.

Typer DevOps-automatisering

Typene DevOps-automatisering i en virksomhet varierer med bransje, kundebase, markedsstørrelse, investeringer, skyadopsjon osv. Her er standardtypene DevOps-automatisering du kan implementere:

#1. Automatisk testing

Automatisert ende-til-ende-testing identifiserer defekter, feil, sikkerhetssårbarheter og feil tidlig i pipelinen for kontinuerlig integrasjon og kontinuerlig levering (CI/CD).

Denne automatiseringen i DevOps sikrer regelmessig, sikker og høykvalitets levering av produkter, tjenester eller apper til brukerne.

#2. Automatisert CI/CD

Disse rørledningene er best egnet og praktiseres ofte av smidige DevOps-team. Automatisering av CI/CD-automatisering er avgjørende for å utvikle god kvalitet og sikker kode.

Dette hjelper deg også med å møte kritiske forretningsbehov. Du kan også utvide prosessen til kontinuerlig distribusjon – etter behov – der alle vellykkede modifikasjoner og oppdateringer automatisk går til produksjonsnivå.

#3. Automatisk samarbeid

Å sette opp møter, idédugnad og digitale tavlearrangementer kan koste DevOps-teamene dine mye tid. Det er heller ikke egnet for ingeniører å være opptatt med å sette opp møter.

Her kommer automatisering i DevOps-samarbeid. Mange verktøy, som Bitbucket Server, Atlassian Confluence, Microsoft Teams, Atlassian JIRA, Basecamp, etc., letter automatisert samarbeid.

#4. Automatisert nettverksprovisionering

I slik DevOps-automatisering får utviklere alltid tilgang til de nødvendige dataressursene på forespørsel. Det er ikke nødvendig for ingeniørene å engasjere seg i systemkonfigurering. Du kan bruke Kubernetes, Containers og mange andre verktøy for å klargjøre nettverks- og dataplattformer.

#5. Automatisk applikasjonsovervåking

Du kan sette opp de automatiserte app- og tjenesteovervåkingsverktøyene i DevOps-prosjektet ditt. Eventuelle nedetider, serviceproblemer, feil, ventetider osv. vil bli overvåket automatisk. Det reduserer gjennomsnittstiden til reparasjon (MTTR). Du kan også mate data gjennom verktøy for dynamisk miljøbehandling (DEM).

Brukstilfeller av DevOps-automatisering

Programvare utvikling

Den største DevOps-automatiseringen skjer i programvareutviklingsindustrien. Automatisering sikrer jevn kommunikasjon mellom lagkamerater, noe som resulterer i bedre og raskere samarbeid. Prosjektnedbryting og oppgavefordeling til forskjellige team kan gjøres automatisk med denne prosessen.

Automatiserte DevOps kan også hjelpe deg med tidlig defektdeteksjon. I tillegg reduserer det antall feil og fremmer enklere feilrettinger i hele livssyklusen for programvareutvikling. Til slutt legger det til rette for raskere programvareutvikling og levering til kunder.

  9 beste grafikkort (GPUer) for spillere

Online finansiell handelsselskap

Online finhandelsselskaper kan automatisere utviklings- og testprosessen gjennom DevOps-automatisering.

Det hjelper organisasjonene med å fullføre distribusjonsprosessen på mindre enn ett minutt, som pleide å ta dager og til og med uker med manuell innsats. Behandlingstiden reduseres også, og kundene får sine interesser ivaretatt.

Leverandører av telekomtjenester

Automatiseringen av DevOps hjelper telekomselskaper med å rulle ut nye nettverkssykluser gjennom design og distribusjon. Bortsett fra disse, blir testingen også mange ganger raskere.

Dessuten hjelper automatisering også disse selskapene med å legge til sikkerhetsoppdateringer til nettverkslagene sine daglig med minimal innsats. Den beskytter brukerdata fra alle typer sikkerhetstrusler.

Bankvirksomhet

Bank- og fintech-selskaper må være forsiktige med dataoverholdelse. Banker kan integrere sikkerhets- og overholdelsestiltak ved å automatisere DevOps-prosessen. Siden automatisering gjør integrasjonen rask, er det mindre sjanse for sikkerhetsfarer.

Det reduserer også tiden som brukes under regresjonstesting. Som et resultat kan bankene tilby sine kunder kvalitetsapplikasjoner på kortere tid. Det inkluderer også mindre beregningstid, noe som betyr at selskapene må bruke mindre på det.

Bilindustri

Å skalere opp produksjonen i bilindustrien betyr en hektisk metode. Det er viktig for produsentene å fange opp feilen før prosessen. DevOps-automatisering hjelper dem å gjøre det enkelt og fremmer sømløs oppskalering av produksjonen.

Funksjoner

For øyeblikket mangler DevOps-økosystemet et fullservice-automatiseringsverktøy. De fleste prosjekter bruker forskjellige verktøy for ulike faser av DevOps-livssyklusen til en app eller et produkt. Følgende er imidlertid standardfunksjonene som et automatiseringsverktøy for DevOps må tilby:

 • End-to-end-kryptering for programvarekoder eller produktdesigndata slik at rivaler og hackere ikke kan avskjære dine immaterielle rettigheter eller forretningsdata.
 • AI-basert kodefullføring og syntaksforslag for repeterende skripting.
 • En skriptplattform som Google Colab gir tilgang til forskjellige populære og mest brukte kodebiblioteker. Dermed kan utviklere velge bibliotekene og gjøre mindre endringer for å skrive mye kode på noen få minutter.
 • Prosjektledelsesfunksjoner bryter ned store prosjekter i små oppgaver og utfører dem raskt.
 • Et helhetlig dashbord for ett eller flere DevOps-prosjekter.
 • Tilby et produksjonsidentisk økosystem slik at utviklere kan jobbe på en standardplattform. Dette vil begrense utviklingsspørsmål.
 • Kontinuerlig testing og sikkerhetssårbarhetskontroll på baksiden i en automatisert prosess.

Deretter vil vi diskutere hvordan du velger et passende DevOps-automatiseringsverktøy.

#1. Brukervennlighet

DevOps automatiseringsprogramvare bør ha et grensesnitt som alle kan bruke uten å føle seg utfordret. Ulike team vil bruke denne applikasjonen, som kan være en ny opplevelse for mange. Derfor bør disse verktøyene være brukervennlige, enkle å bruke og tilby nødvendige visualiseringer for hver bruker.

#2. Skalerbarhet

Etter hvert som virksomheten din utvides, kan teamet ditt vokse. Hvis DevOps-automatiseringsapplikasjonen din ikke tilbyr skalerbarhet, vil du snart søke etter et annet verktøy. For å unngå slike situasjoner, gå for en applikasjon som tilbyr skalerbarhet i henhold til dine krav.

#3. Funksjoner vs. pris

Mens du velger en DevOps-automatiseringsplattform, må hvert selskap sammenligne prisen med verdien den tilbyr. Sjekk om et verktøy vil tilby alle funksjonene du trenger og hvor mye det vil koste deg.

  Slik deler du skjerm på en Chromebook (5 metoder)

#4. Integrering

Ulike team vil bruke disse verktøyene, så de bør støtte integrasjon med alle ofte brukte apper for en jevn arbeidsflyt. Sørg for at du integrerer det med utviklingsverktøy, IDE-er, prosjektstyringsplattformer, testrammeverk og kommunikasjonsverktøy.

Nedenfor finner du noen DevOps-automatiseringsverktøy som det mest suksessrike DevOps-teamet stoler på:

Docker

Docker er et verktøy for akselerert applikasjonsutvikling. Millioner av utviklere bruker denne plattformen til å bygge, kjøre og dele moderne applikasjoner raskt. Du kan bruke den gjennom hele utviklingens livssyklus for å hoppe over de repeterende konfigurasjonsoppgavene.

Denne omfattende plattformen kommer med brukergrensesnitt, CLI-er og API-er som fungerer sammen for effektiv og forutsigbar utvikling. Den støtter også skypartnere som AWS, Azure og JFrog.

Jenkins

Jenkins er den rette plattformen for enhver størrelse på utviklingsarbeid. Det er en åpen kildekode-automatiseringsserver som du kan bruke til å opprette, distribuere eller automatisere ethvert DevOps-prosjekt.

Du kan installere dette selvstendige programmet på Windows, Mac, Linux og Unix-lignende OS. Ved å bruke hundrevis av plugins kan du integrere dem med andre verktøy du bruker.

Git

Du kan automatisere DevOps-prosessen ved å bruke Git. Dette åpne kildekodesystemet kan raskt og effektivt håndtere prosjekter av alle størrelser. Den tilbyr også funksjoner som flere arbeidsflyter, praktiske oppsamlingsområder og billig lokal forgrening.

Siden denne applikasjonen utfører alle operasjoner lokalt, kan du merke prosessens høye hastighet. På grunn av distribuert og forgrenet system kan du implementere et hvilket som helst antall arbeidsflyter her.

Ansible

Med Ansibles automatiseringsfunksjoner kan du transformere DevOps-praksisene til utviklingsprosjektet. Det lar deg modernisere IT og distribuere programvareapplikasjoner raskere og bedre. Team kan enkelt forstå, ta i bruk og bruke denne plattformen for rask oppdagelse av feil.

Det er også nyttig for pålitelige distribusjoner og koordinerte tilbakemeldingssløyfer. Dermed kan ansatte svare og skalere opp arbeidsflyten i henhold til etterspørselen.

Fremskrittskokk

Progress Chef er en plattform som bringer utviklere og systemadministratorer sammen. Løsningen har fire produkter: Chef Infra, Chef Habitat, Chef InSpec og Chef Automate.

Det tilbyr en komplett automatiseringsløsning for applikasjoner og infrastruktur. Team kan akselerere DevOps-arbeidsflyten deres med Progress Chef samtidig som de sikrer overholdelse, administrasjon, app-levering og skysikkerhet.

Siste ord

For å utvide virksomheten din må du utvikle tjenester og produkter raskere. Bedrifter under slikt press bruker automatisering i sine DevOps-prosesser.

DevOps-automatisering eliminerer ikke arbeidsstyrken fra produkt-, tjeneste- eller apputviklingspipeline. I stedet øker det kvaliteten på produktene dine og reduserer feil.

Bruk DevOps-automatisering for å få produktet ditt på markedet ASAP med minst mulig feil. Oppdater også produktet ditt ofte uten å ødelegge banken. For hjelp kan du bruke DevOps-automatiseringsverktøyene ovenfor.

Deretter kan du sjekke ut DevOps-livssyklusen.

x