Hvor lenge skal et bærbart batteri vare?

Viktige takeaways

  • Bærbare batterier varer vanligvis i 2 til 5 år før de mister evnen til å holde en lading, men dette kan variere basert på bruksmønster og ladesykluser.
  • Faktorer som påvirker batteriets levetid inkluderer antall ladesykluser, kvaliteten på batteriet, feil ladeeffekt, overdreven varme og manglende bruk.
  • For å forlenge levetiden til laptop-batteriet, bruk hver ladesyklus med omhu, unngå overdreven varme, bruk anbefalt ladereffekt og oppbevar batteriet på riktig måte når det ikke er i bruk. Bytte ut batteriet med en OEM eller kvalitetstredjepartsalternativ kan også bidra til å forlenge den bærbare datamaskinens levetid.

I løpet av årene mister batterier i enheter som bærbare datamaskiner og telefoner evnen til å holde en lading. Perioden mellom første gangs bruk av batteriet og dets eventuelle manglende evne til å holde på strøm er kjent som batteriets levetid.

For å vedlikeholde den bærbare datamaskinen på riktig måte, er det viktig å vite hvor lenge batteriet skal vare.

  Hvordan flytte bilder i Microsoft Word

Hvor lenge varer bærbare batterier?

Vanligvis vil batteriet til den bærbare datamaskinen vare i to til fem år før det mister evnen til å holde en lading. Selv om dette anslaget gjenspeiler levetiden til et batteri i en bærbar datamaskin som brukes av gjennomsnittsbrukeren, er det strengt tatt ikke nøyaktig. Levetiden til batteriet avhenger av hvor raskt du jobber gjennom batteriets ladesykluser.

Hver ladesyklus oppstår når batteriet går fra en fullstendig ladning til en fullstendig utlading (100%-0%). Den gjennomsnittlige bærbare datamaskinen inneholder et batteri som kan vare mellom 300 og 500 ladesykluser i gjennomsnitt før noen betydelig reduksjon i batterikapasitet oppstår. Å bruke den bærbare datamaskinen sjeldnere kan forlenge disse syklusene, selv om fullstendig manglende bruk kan forkorte batteriets levetid.

Det er viktig å vurdere hvor lenge hver ladesyklus varer. Hvis den bærbare datamaskinen har strøm i ti til tolv timer når den er fulladet, kan du bare bruke én ladesyklus annenhver dag – noe som effektivt garanterer at batteriet varer i flere år. Hvis batteriet bare kan holde en fem timers lading, må du kanskje bruke flere ladesykluser hver dag.

Hva påvirker levetiden til bærbare batterier?

Flere faktorer påvirker levetiden til bærbare batterier, inkludert total ladesyklusbruk, eksponering for overdreven varme og kvaliteten på selve batteriet.

  Remo MORE er et strålende verktøy for desktop- og mobiloptimalisering for noobs

Ladesykluser

Den viktigste faktoren som påvirker levetiden til den bærbare datamaskinens batteri er hvor raskt du jobber gjennom ladesyklusene. Som nevnt har de fleste bærbare datamaskiner mellom 500 og 1000 ladesykluser før batteriet mister betydelig kapasitet. Som et resultat vil bærbare datamaskiner som brukes ofte, men i korte perioder, vanligvis ha lengre batterilevetid enn bærbare datamaskiner som brukes i timevis hver dag.

Batterikvalitet

Kvaliteten på selve batteriet vil også påvirke levetiden. Generelt vil du få den beste levetiden fra et OEM-batteri – eller et tredjepartsbatteri laget av et kvalitetsmateriale som litium. Billig konstruerte tredjepartsbatterier vil sannsynligvis ha en kortere total levetid og kan være mer sårbare for nedbrytning forårsaket av overdreven varme eller høy ladereffekt.

Feil lading

Effekten på den bærbare laderen er viktig. Levetiden til den bærbare datamaskinens batteri maksimeres når du bruker laderen som opprinnelig ble solgt med den bærbare datamaskinen – eller en tredjepartslader som er vurdert til en tilsvarende effekt. Bruk av en lader med høyere wattstyrke enn anbefalt (for eksempel 65W i stedet for 45W) vil føre til at den bærbare datamaskinens batteri forringes raskt.

  De beste robuste og vanntette kameraene

Overdreven varme

Varme er en viktig ekstern faktor som kan redusere levetiden til den bærbare datamaskinens batteri. Skader kan være forårsaket av interne eller eksterne varmekilder. Du bør unngå å bruke den bærbare datamaskinen i ekstremt varmt vær og sørge for at bunnventilene alltid er ublokkerte. Unngå å overklokke CPU-en eller bruke programmer som får den bærbare datamaskinen til å bli varm. Det kan hende du må fikse den bærbare datamaskinen hvis den overopphetes ofte.

Mangel på bruk

Sist men ikke minst, en faktor som påvirker batterilevetiden er å la den bærbare datamaskinen være ubrukt. Hvis batteriet lagres i flere uker eller lenger mens en ladning er igjen i batteriet, vil den stillestående ladningen raskt forringe batteriet. Du bør tømme den bærbare datamaskinens batteri helt før du lagrer den hvis du har tenkt å sette den bærbare datamaskinen til side i mer enn noen få uker.

Forleng levetiden til den bærbare datamaskinens batteri

Det er en stor plage når den bærbare datamaskinen ikke tåler en skikkelig lading. Selv om batterinedbrytning er uunngåelig, kan den reduseres ved å bruke hver ladesyklus med omtanke og bruke gode batteripleievaner. Når batteriet til slutt er utladet, er det en fin måte å forlenge levetiden til den bærbare datamaskinen ved å erstatte det med et OEM- eller tredjepartsbatteri av høy kvalitet.