Komplett guide til REGEX på Google Search Console

Google Search Console, eller GSC, er et kraftig våpen i hendene på SEO-spesialister🧑‍💻 når de tolker ytelsen til et nettsted.

Introduksjonen av REGEX har forbedret måten å få nyttig innsikt fra innholdet og samtidig generere nye ideer for å lage.

REGEX-funksjonen var etterlengtet for nettanalyse. Det tillot å filtrere særegne elementer fra en hvilken som helst URL, som ellers var vanskelig eller umulig.

Her bringer jeg oppmerksomheten din til tips og triks for å bruke REGEX på Google Search Console. Du vil også lære om de forskjellige settene med operatorer som skal brukes i kombinasjon med REGEX-koder for å få ønsket tolkning.

REGEX eller regulært uttrykk: en oversikt

Google Search Console er en helt gratis tjeneste som tilbys nettredaktører med det formål å administrere nettstedets ytelse. Den gir detaljerte rapporter om et nettsteds klikkfrekvens, visninger, klikk🖱️ og søkeordrangeringer, som brukes til å forstå suksessen til SEO-kampanjer.

Det var imidlertid begrensninger i filtreringen av en URLs suksessrate. GSC tillot eksport av maksimalt 1000 rader for analyse. Det var bare mulig å filtrere spesifikke seksjoner i en URL, for eksempel å definere banen, domeneegenskapen eller prefiksene, mens komplekse strenger og varianter manglet.

Regular Expression eller Regex er et effektivt tillegg til GSC. Hensikten er å tilby et system der SEO-eksperter kan bruke GSC for å finne ut mer innsikt om en nettsides funksjon og ytelse.

Regex gjør det mulig å finne ut kritiske SEO-detaljer for et nettsted ved å bruke disse kodene på sider eller søkefiltre. Kodene består av metategn som omslutter en streng relatert til filtreringsparameteren. Når du går inn i Regex på panelet, viser det resultatet, som du kan lagre for referanse.

Fordeler med å bruke Regex på GSC

Hensikten med å jobbe med Google Search Console er å analysere nettstedet fra et teknisk synspunkt. SEO-teamet jobber med mange slike verktøy og teknikker for en optimaliseringsstrategi der nettsiden rangerer høyt📈 på søkemotorer og genererer trafikk.

Regex gir en ekstra fordel ved å lette prosessen med å samle inn nyttige data, som kan brukes videre til å improvisere optimaliseringsplanene. Her er hva du kan tolke med Regex-rapporten.

✨ Ved å bruke Regex-koder på spørringer, kan du finne ut volumet av søk på spesifikke søkeord/fraser. Dette vil hjelpe deg med å lage nye innholdsideer for bloggen din og generere mer trafikk.

✨ Regex-koder sparer mye tid for SEO-er som jobber i store firmaer og håndterer enorme mengder nettdata. Det tar bare noen få metategn og strenger i riktig syntaks for å sortere spørringer eller sider for spesielle krav.

✨ En av de største fordelene er å jobbe med en typisk kombinasjon av ord, setninger og URL-er. Disse tegnene må plasseres i riktig rekkefølge for å danne en brukbar Regex-kode.

✨ Det gir utvilsomt bedre innsikt om nettstedet ditt, som inkluderer sider med høy ytelse og dårlig ytelse, sammen med trendene.

✨ Du kan bruke Regex-kodene på tilpassede rapporter for å spore trafikkflyten på nettsider for bestemte søk. Senere kan du instruere teamet til å jobbe deretter i en bestemt retning.

Du kan angi flere kombinasjoner av Regex-tegn for å definere en kode og bruke den til å tolke en løsning for å optimalisere nettstedet ditt.

Hvor skal jeg bruke regulært uttrykk på Google Search Console?

For å bruke Regex-funksjonen på GSC trenger du først og fremst tilgang til eierskapet til nettstedet ditt. Det er en tvangstilstand siden du ikke vil kunne legge den ved som din eiendom på Google Search Console for noen annen analytisk prosedyre.

Du må logge på Google Search Console med Gmail-ID-en din og begynne med å legge til egenskapen fra alternativet gitt i sidefeltet. Eiendom er nettstedet du eier eller har tillatelse til å få tilgang til på konsollen.

Når du legger til nettstedet eller en hvilken som helst URL i det gitte alternativet, vil panelet be deg om å bekrefte✅ det. Verifiseringsprosedyren er oppført i kolonnen, og når den er ferdig, kan du velge din eiendom for videre prosedyrer.

  11 tekniske podcaster du bør lytte til akkurat nå

Under det oppførte eiendomsnavnet klikker du på «Ytelse»-parameteren og trykker på «Ny»-knappen over grafen for filtreringsalternativer.

Du kan velge Spørring eller Sider for å bruke Regex-kode for å filtrere resultater.

Forklarer Regex-karakterene

Det er flere sett med tegn som brukes som Regex i filtrering av søk og sider på Google Search Console. Hvert metategn representerer en annen betydning på filteret. Hvis du forstår dem godt, vil det ikke være vanskelig å utføre en analyse på GSC ved å bruke Regex.

Her, i diagrammet nedenfor, har jeg forklart noen symboler og tegn som brukes i Regex-kode med et passende eksempel.

CharactersUsage()Disse parentesene brukes til å gruppere tegn eller uttrykk, også kjent som å fange opp grupper.(Geek)Du vil få alle nettsidene med ordet «Mobil» i begynnelsen av tittelen eller taggen. [^\mobile] Hvis omvendt skråstrek følger skråstrek, vil den filtrere nettadresser med det gitte ordet mobil. |Dette er et ELLER-symbol som bare brukes til å bruke valg i koden.Mobil|PCRapporten vil hente alle sidene med hvilket som helst av de to ordene. ^Cart-symbolet vil bare samsvare med ordet eller frasen i begynnelsen av en streng.^MobilDu vil få alle nettsidene med ordet «Mobil» i begynnelsen av tittelen eller taggen. [^\mobile] Hvis omvendt skråstrek følger skråstrek, vil den filtrere nettadresser med det gitte ordet mobil. $Dollarsymbolet vil bare samsvare med ordet eller frasen på slutten av en streng.Mobile$Du vil få alle nettsidene med ordet «Mobil» i begynnelsen av tittelen eller taggen. [^\mobile] Hvis omvendt skråstrek følger skråstrek, vil den filtrere nettadresser med det gitte ordet mobil. .Et punktsymbol brukes for å matche et enkelt tegn i en streng.to.Du vil få alle nettsidene med ordet «Mobil» på slutten av tittelen eller taggen. \Omvendt skråstrek brukes for å hoppe over den bokstavelige betydningen av tegn.\dDette vil matche sider med sifrene 0-9. [xyz]Denne RegEx-koden vil matche spørringen med ett eller alle disse tegnene i parentesen; x, y eller z.Mobil[xyz]Koden vil samsvare med sider som har alle ordene i en kombinasjon av mobil med x, y eller z, for eksempel mobilex, mobilezy og mobilezxy. [c-m]Denne RegEx-koden vil matche søket med alle små eller store bokstaver som faller mellom c og m.Mobile[c-m]Koden vil samsvare med sider som har alle ordene i en kombinasjon av mobil med bokstaver mellom c og m; slik som, mobilecjg, mobileeel, mobilecdf. [3-7]Denne RegEx-koden vil samsvare med søket med tall som faller mellom 3 og 7.Mobile[0-9]Koden vil samsvare med sider som har alle ordene i kombinasjon av mobil med tall mellom 3 og 7; slik som, mobile73, mobile654, mobile445. [\w]Dette vil matche hvert ord på nettsidene med bokstavene «til» like mot, inn, til.[\w]*Mobil[\w]Omvendt skråstrek etterfulgt av bokstaven «w» med liten bokstav inne i parentesen. Dette vil samsvare med alle ord eller tegn, for eksempel bokstav (både små og store bokstaver), tall eller understrek. [\W]Denne Regex-koden vil matche sider som har ordet «mobil» med andre ord, enten det er i tittel, meta eller artikkelen, for eksempel mobiltelefon, mobilapp[\W]*Mobil[\W]Omvendt skråstrek etterfulgt av bokstaven «W» med stor bokstav inne i braketten. Dette vil samsvare med alt unntatt bokstaver eller tall. Det betyr mellomromstegn, og symboler som; ?:#@$%.

Du kan lage flere koder med disse tegnene for å filtrere komplekse søk på GSC.

Spesifikke regexes på Google Search Console

Du kan bruke metategnene på Google Search Console til å lage unike mønstre eller koder for å oppfylle bestemte formål. Her er noen av dem, som du kan prøve på din GSC-portal.

🔶 ^[\w\W\s\S]{70,}$

Sekvensielt vil koden samsvare med alle ordene, tallene, ikke-ord eller spesialtegn, symboler, mellomrom og ikke-hvite eller nye linjer på siden. Mens kvantifisereren «70» betyr at strengen er lang eller minst 70 tegn.

Eksempel: Disse typene koder kan brukes til å verifisere passord, sortere produktlister med utdypet beskrivelse eller andre steder.

🔶 (\w+\s){6,}\w+

Denne Regex-koden har tre seksjoner. Den har som mål å matche ord og tall med mellomrom mellom dem. Derfor vil koden hente strengene som er på minst 6 ord eller lengre, slik som denne setningen; «Strengene som er på minst 6 ord eller lengre.»

Eksempel: Disse kodene kan brukes til å filtrere artikler med lengre titler, lengre kommentarer på sosiale medier osv.

🔶 ^(hvem|hva|hvor|når|hvorfor|hvordan)[“ “]

Denne Regex-koden er enkel og ganske gunstig for bloggere og SEO-eksperter. Det er lett å forstå at det vil samsvare med alle søk på søkemotorer som begynner med noen av disse ordene; hvem, eller hva, eller hvor, og andre i parentes. Strengen skal begynne med et hvilket som helst av disse ordene, etterfulgt av et mellomrom. Derfor vil den ikke hente ord som «men», «hele» osv.

  Amplitude en digital analyseplattform, fjernbase for å ansette eksterne arbeidere

Eksempel: Disse kodene er egnet for å forstå markedstrender og brukernes diskusjoner for å få nye innholdsideer.

🔶 «hvem|hva|hvor|når|hvorfor|hvordan»

Den ligner på Regex-koden diskutert ovenfor, men her vil funksjonen matche alle strengene som inneholder noen av disse ordene, uavhengig av om strengen begynner med disse ordene eller ikke.

Eksempel: Koden er egnet for å fremheve tvilsomme utsagn, filtrere brukerinndata osv.

🔶 .*

Metategnperioden etterfulgt av en stjerne kalles ofte et jokertegn-uttrykk fordi du kan bruke den til å matche en hvilken som helst spesifikk streng ved å sette den under denne koden.

Eksempel: Regex .*Android.* vil hente alle sidene på eiendommen din som inneholder ordet Android. Ved å bruke koden .* direkte på filteret vil det trekke ut alle sidene som vises på søkemotoren i løpet av en måned.

🔶 [^\/\.\-:0-9A-Za-z_]

Et skråstreksymbol etterfølges av en skråstrek, som vil ekskludere tegnene som er instruert i koden. Her vil koden samsvare med strenger som ikke har skråstrek, sifre, punktum, kolon, bindestrek og alle alfabetene med både store og små bokstaver.

Eksempel: Derfor kan koden brukes til å fange opp nettadresser, metabeskrivelser eller innhold som har spesialtegn som &%$@.

🔶 ?i)(((er|er).(merke|nettsted|selskap)|(merke|nettsted|selskap).(er|er)).*(avskum|pålitelig))

Det er en lang Regex-kode med spesifikke seksjoner. Tegnet «?i» brukt i begynnelsen av koden er for et flagg som ikke skiller mellom store og små bokstaver. Det betyr at koden vil matche strengene uavhengig av om de har store eller små bokstaver. Parentesen etter den inneholder noen ord atskilt med rørtegn (OR).

Regex-koden vil oppdage forespørslene uavhengig av bokstavstilfellene underforstått, som inkluderer ordene er eller er, merke, selskap eller nettsted, sammen med avskum eller pålitelig.

Eksempel: Denne Regex-koden kan brukes nøye for å finne mønsteret til kundenes forespørsler. Du vil kunne vite om nettstedet ditt har positive eller negative anmeldelser.

🔶 (kwd1|kwd2).*

Det er en forenklet bruk av disjunksjonskode der GSC vil filtrere ut sider eller spørringer som enten ordet kwd1 eller kwd2, etterfulgt av andre bokstaver eller tall.

Eksempel: Du kan bruke mønsteret til å trekke ut sider på nettstedet ditt som har noen av disse ordene knyttet til andre ord eller tall i nettadressen, tittelen, metaen eller innholdet.

🔶 (Søkeord1 OG nøkkelord2)

Denne koden er et tydelig eksempel på konjunksjonsuttrykk. «AND» er en operatør som brukes i Regex-koden. Det brukes til å få sider som har disse to gitte ordene i samme rekkefølge.

Eksempel: Du kan bruke koden på GSC for å få sider, tittel eller meta med to spesifikke ord i samme rekkefølge.

🔶 «søkeord1 søkeord2»

Koden er egnet for å matche en setning eller en nøyaktig rekkefølge av ord på nettsiden.

Eksempel: Bruk koden på GSC for å finne ut sider med tittel, beskrivelse eller innhold som inneholder en bestemt setning.

🔶 (Søkeord1 | Nøkkelord2)

Denne koden har to ord og et rørtegn. Det betyr at GSC vil vise sider på nettstedet ditt som har enten «Søkeord1» eller «Søkeord2», men ikke begge deler.

Eksempel: Bruk koden for å trekke ut sider fra nettstedet ditt som har ett av de to eller flere ordene atskilt med pipetegnet.

🔶 (Søkeord1)\b(Søkeord2)\b

Denne Regex-koden har to spesifikke ord med tegnet «\b» som er et symbol for ordgrense. Det vil gi sider med disse to ordene og ingen andre ord, siffer eller tegn mellom dem.

Eksempel: Bruk denne koden på GSC-filteret for å vite om sider som har to separate ord i fortsettelsen.

🔶 (søkeord1)\w+(søkeord2)

Koden inneholder to ord med metategn «\w+» i mellom, der «w» er med små bokstaver. Derfor vil den hente alle sidene som inneholder disse to ordene, enten det er i tittel, beskrivelse eller innhold, uavhengig av antall ord mellom dem.

Eksempel: Du kan bruke denne koden for å trekke ut alle sidene på nettstedet ditt som minst inneholder disse to ordene hvor som helst i tittelen, innholdet eller metaen.

🔶 (Søkeord)\bfrase

Det er en enkel Regex-kode for å matche strengen med ordet i parentes og etterfulgt av ordsetningen. Metategn «\b» betyr ordgrense eller ingen andre tegn mellom de gitte ordene.

  Forvandle ideene dine til mesterverk

Eksempel: Denne Regex-koden på din GSC vil levere sider som har de gitte ordene i serier hvor som helst i artikkelen, for eksempel «søkeordsetning».

🔶 a-url.|.b-url.|.c-url.|.e-url.|.f-url.|.g-url.|.h-url.|.i-url.|.j -url.|.k-url.|.l-url.|.m-url.|.n-url.|.o-url.|.p-url.|.

Denne Regex-koden viser flere URL-er «a,b,c,e,g….» atskilt med pipetegnet. Derfor vil den filtrere ut strenger med en av disse nettadressene.

Eksempel: Du kan bruke slike mønstre på GSC-panelet for å få nettsider som har spesifikke nettadresser i tittelen eller artikkelen.

🔶 ^(eple|ball|katt|andfarm)$

Den gitte koden innebærer å matche begynnelsen av en streng med ett av disse gitte ordene, «eple, ball, katt eller andegård» fordi pipetegnet skiller dem. Mens det også sørger for å ikke ha andre ord eller tegn.

Eksempel: Du kan bruke koden for å få detaljer om sider som har noen spesifikke søkeord i begynnelsen.

🔶 .*\/$

Den gitte Regex-koden tar sikte på å fange opp hver streng, enten ord eller tall, men den skal ende med en skråstrek.

Eksempel: Du kan bruke den til å matche sidene som har nettadresser som slutter med en skråstrek.

🔶 .(best|topp|vs|anmeldelse).*

Denne koden vil matche strenger som har en punktum i begynnelsen sammen med ett av de gitte ordene (atskilt med et rørtegn) og andre ord, tall eller spesialtegn i fortsettelsen.

Eksempel: Du kan bruke slike mønstre av Regex i kommersielle rapporter for å forstå markedstrendene.

🔶 (kjøp|billig|pris|kjøp|bestill).

Denne koden vil samsvare med strenger som har ett av de gitte ordene atskilt med et rørtegn og etterfulgt av andre ord, tall eller tegn.

Eksempel: Slike koder er nyttige for å matche transaksjonssøk eller søk relatert til nettstedets produkter.

🔶 (ansikt(b|be)ook) 🔶 (f(a|e)ce(b|be)ook 🔶 (fa(c|s)(e|i)bok)

Disse kodene har en kombinasjon av ord innenfor parentes sammen med rørtegn mellom dem.

Den første Regex vil matche strengene som har ordet «ansikt» etterfulgt av «b» eller «be» og slutter med «ok». Så de hentede sidene vil ha ordet facebook eller facebeook.

Den andre Regex vil matche strengene som har ordet «f» etterfulgt av «a» eller «e» etterfulgt av «ce» etterfulgt av «b» eller «be» og ender med «ook». Så de hentede sidene vil ha en hvilken som helst kombinasjon, for eksempel facebook, fecebook, facebeook eller fecebeook.

Den tredje Regex vil matche strengene som har ordet «fa» etterfulgt av «c» eller «s» etterfulgt av «e» eller «I» og slutter med «bok». Så, de hentede sidene vil ha en hvilken som helst kombinasjon, for eksempel facebook, facibook, fasebook eller fasibook.

Eksempel: Du kan bruke slike koder for å matche potensielle feilstavinger på nettsidene dine.

🔶 .wp-.

Den gitte koden vil samsvare med strengene som har en punktum etterfulgt av «wp-» etterfulgt av andre tegn.

Eksempel: Det er egnet for å trekke ut sider med WordPress-URLer.

🔶 .*/url-1/.* vs. .*/url-2/.*

Den gitte koden har to forskjellige URL-er med et sammenligningsregex-tegn. Den henter to spesifikke nettadresser fra nettstedet ditt for å sammenligne beregningene deres.

Eksempel: Du kan bruke denne koden for å sammenligne trafikken, brukeroppmøtet og annen fremgang mellom to spesifikke nettsider på nettstedet ditt.

Andre uvanlige regexes

🔺 (?i)\bsøkeord\b

Denne koden vil samsvare med en streng som har ordet «søkeord». Søket er uavhengig av bokstavsensitiviteten til ordet på nettsider.

🔺 «setning»

Denne koden vil ganske enkelt samsvare med sidene som har ordsetningen i seg.

🔺 \w{5}

Koden vil samsvare med søk som har 5-ordstegn.

🔺 \d{3}

Denne koden vil samsvare med søk som har nøyaktig 3 sifre.

🔺 ([^” “]*)

Denne Regex-koden vil samsvare med strenger som ikke har noen tegn i anførselstegn.

🔺 (?i)\b(søkeord1|søkeord2|søkeord3)\b

Denne gitte koden vil samsvare med strengene som har ett av ordene atskilt med et rørtegn og i alle eller store eller små bokstaver.

🔺 \W+

Koden vil matche et hvilket som helst antall ikke-ord-tegn, vanligvis spesialtegn.

🔺 \d{3,5}

Koden vil samsvare med alle strengene som har tall på 3 sifre og maksimalt 5 sifre.

🔺 \b\w+\b

Koden vil matche et hvilket som helst antall ordtegn med ordgrenser.

Siste ord

Google Search Engine har blitt en kilde til enorm informasjon etter å ha introdusert Regex-koder i ytelsesfiltrene. Alt det krever er en forståelse av strukturen til kodene for å trekke ut de analytiske rapportene.

Du kan lage flere Regex-koder på panelet ditt for å få særegne detaljer om nettstedets ytelse og bruke dem til å improvisere for bedre resultater.

Deretter kan du sjekke ut Google-søketriks for å hjelpe deg å bli bedre på nettsøk.