Mestring av videoopptak og redigering med QuickTime

For alle dine behov finnes det et verktøy der ute som kan hjelpe deg med å oppfylle det. Evnen til disse verktøyene utvikler seg over tid og prislapper. For slike verktøy er funksjonene tid og kostnad omvendt proporsjonale (med all teknologi egentlig). Å finne verktøy for å ta opp, redigere og gjengi videoer gratis uten et irriterende vannmerke eller oppløsningsgrense var en fjern drøm for 5 år siden, nå kan du gjøre det fra Quicktime-spilleren din og ikke miste et minimum av kvalitet. Følgende er en guide for hvordan du bruker Quicktime X best mulig.

Erfarne Mac-brukere har kanskje lagt merke til at hvis du slår opp Quicktime, vises det faktisk to ikoner i Launchpad, begge sier Quicktime Player. Det ene er et lyseblått ikon som heter Quicktime Player 7, det andre er Quicktime Player X. Du vil ha den mørkere fargen Quicktime Player X. Quicktime Player 7 er en gratis spiller, med betalte oppgraderingsfunksjoner, disse vil ikke være nødvendige da Quicktime X vil ivareta dine grunnleggende behov. Det er en lydspiller og -opptaker, skjermopptaksløsning, videoopptaker, editor og renderer, alt i ett.

La oss starte med det grunnleggende.

Hvordan ta opp

Hvis du har et eksternt ikke-firewire-kamera koblet til Mac-en din, trenger du spesielle drivere (et Google-søk unna) for å aktivere opptak med det. I alle fall, bare gå til filmenyen og klikk på Ny filmopptak. Det vil dukke opp en meny med en rød opptaksknapp, gi den et sekund for å initialisere kameraet, du kan starte opptaket når opptakeren begynner å streame video fra kameraet ditt.

  Hvordan oppdaterer jeg AMD-grafikkortet mitt?

Du kan de samme prinsippene for opptak av lyd, bare klikk på Nytt lydopptak og trykk på opptak.

Til slutt kan du trykke på Ny skjermopptak, og ta opp så lenge en skjermsending som lagringen tillater. Når du klikker på alternativet, vil du legge merke til en opptaksknapp i menylinjen. Du vil se en instruksjon på skjermen, i utgangspunktet, hvis du klikker hvor som helst på skjermen, vil du ta opp hele skjermen. Men hvis du vil ta opp en del av skjermen, dra musen over det området og ta opp. For å stoppe, trykk på stoppknappen på menylinjen, og den vil stoppe og starte videoen i Quicktime. Du kan også bruke Screen Replay som er like kraftig og like lett, selv om skjermvalg ikke er inkludert i den.

I alle tre scenariene vil lukking av opptaket starte et lagringsvindu. Kvaliteten på lyden er like god som opptaksutstyret (internt/eksternt) som, med mindre du er en profesjonell i bransjen, vil være vanskelig å finne noe galt med.

  Hvordan gjøre et bilde uskarpt i PowerPoint

Anta nå at du har flere opptak som du vil sy sammen til ett langt opptak, eller som du vil dele opp i biter. Det er mulig gjennom redigeringsfunksjonen.

Hvordan redigere

La oss starte med videoredigering. Åpne målvideoen som du vanligvis ville gjort, i Quicktime. Klikk på Rediger i menylinjen og klikk på Trim. Du vil se en gul linje som fremhever hele videoen, dra den gule regionen til området du vil beholde og klikk Trim. Nå vil området utenfor den gule linjen bli slettet.

Hvis du vil dele videoen i flere klipp, går du til Rediger og klikker på Del klipp (eller ⌘+Y). Her kan du dele den i så mange biter du vil. På den måten kan du trimme deler av klippet du vil slette. Du kan til og med omorganisere deler av et klipp her hvis du vil. Hvis du vil legge til et klipp, kan du enten gå til rediger og klikke på Sett inn klipp etter valg eller ganske enkelt dra et klipp til vinduet. Så enkelt er det. Det er en mulighet for duplisering; det er kanskje ikke en elegant løsning, men du kan lage forskjellige løsninger ved å bruke den.

  Hvordan finne en chat-ID i Telegram

Nå for lyd; alt er nøyaktig det samme som video, med den eneste forskjellen er at du vil se klippet i bølgeform. Du kan dele lyd, du kan trimme lyd og du kan legge til andre klipp. Når opptaket er fullført, kan du lagre det i et av de oppførte populære formatene. Du har til og med muligheten til å dele med utvalgte tjenester online.

Husk nå at dette ikke er en komplett løsning på alle redigeringsbehov, men det går langt i å sortere små problemer og er definitivt et mer fleksibelt alternativ til Windows» Movie Maker. Ulempen sammenlignet med betalte løsninger er at du ennå ikke kan manipulere lyd og video samtidig, eller synkronisere eksternt innspilt lyd. Det er også en begrensning at du ikke kan legge til et bildeklipp direkte. Løsningen er at du kan lage en video av bildet ved å bruke metoden ovenfor og bruke det resulterende bildets opptak som et innlegg i videoen din, ikke en elegant løsning, men en passende løsning.

Hvis du er en videoblogger som kjører screencasts, vil dette bidra langt med å få budskapet ditt over til publikum.