Android

Slik løser du feilen «Tilkoblingsproblem eller ugyldig MMI-kode» på Android

MMI- eller Man Machine Interface-koder er nyttige når du vil ha tilgang til informasjon om Android-telefonen din eller aktivere eller deaktivere visse funksjoner. Men hvorfor viser telefonen din feilen «Tilkoblingsproblem eller ugyldig MMI-kode»?

Dette kan blant annet skje på grunn av en nettverksfeil, SIM-kortfeil eller en app som ikke oppfører seg. Uansett årsak, vil løsningene nedenfor hjelpe deg med å fikse problemet.

1. Rediger koden

MMI-koder er ikke enkle å huske, så det er en sjanse for at du har skrevet inn feil kode. Ta et sekund og sjekk om du har skrevet inn riktig MMI-kode.

Alternativt kan du legge til et komma etter koden og se om det fungerer. Hvis du for eksempel vil prøve *#*#4636#*#* for å sjekke informasjon om telefonens databruk, skriv inn *#*#4636#*#* før du ringer.

2. Aktiver og deaktiver flymodus

Det er en sjanse for at Android-enheten din har fått feilen «Tilkoblingsproblem eller ugyldig MMI-kode» på grunn av et midlertidig nettverksulykke. Mesteparten av tiden bør oppdatering av nettverkstilkoblingene ved å aktivere og deaktivere flymodus løse problemet.

Gå til telefonens hurtiginnstillinger-meny og trykk på flymodus. Vent et par minutter og deaktiver den. I tillegg kan du få tilgang til flymodus ved å gå til Innstillinger > Tilkoblinger på Android-enheten din.

3. Slå SIM-kortet ditt av og på

Når du støter på nettverksproblemer på telefonen, kan du prøve å slå av og på SIM-kortet. Åpne telefonens Innstillinger-app og gå til Tilkoblinger > SIM-behandling. Her slår du av bryteren ved siden av SIM-kortet ditt, vent et par minutter og slår det på igjen.

4. Skriv inn koden i sikkermodus

En tredjepartsapp som ikke fungerer, kan være årsaken til at du får feilen «Tilkoblingsproblem eller ugyldig MMI-kode». For å teste den, prøv å skrive inn koden i sikker modus.

Åpne hurtiginnstillinger-menyen og trykk på strømikonet. Trykk deretter og hold Slå av til du ser ikonet for sikker modus. Trykk på den for å starte telefonen på nytt i sikker modus.

Når telefonen starter på nytt, prøv å slå en hvilken som helst MMI-kode. Hvis det fungerer nå, må du avinstallere den problematiske appen. Mens du holder på med dette, er det verdt å finne og avinstallere apper du aldri bruker.

5. Tilbakestill nettverksinnstillinger

Hvis du fortsatt ikke får MMI-koder til å fungere, bør du vurdere å tilbakestille nettverksinnstillingene på Android-telefonen din. Du bør imidlertid vite at tilbakestilling av nettverksinnstillingene vil fjerne sammenkoblede enheter, datagrenser og Wi-Fi-passord, blant andre nettverksverdier.

Rett opp ugyldige MMI-koder på enheten din

MMI-koder kan være svært nyttige, spesielt hvis du må betjene telefonen og trenger programvare- og maskinvareinformasjon. Nå, hvis du fortsatt ikke får MMI-koder til å fungere, må du kontakte nettverksleverandøren din for operatørspesifikke instruksjoner. Det er en god sjanse for at operatøren din vil tilby deg et nytt SIM-kort.

  9 beste spionapper for Android og iPhone
x