16 Forbløffende Netflix-statistikk og data [2023]

Netflix har vært kongen av OTT en stund nå, så det er fornuftig å dykke dypt ned i statistikken og dataene.

Det er ingenting som å sparke fra seg skoene, fylle popcorn-karet og se noe kult på Netflix etter en lang dag.

Med en sunn katalog har Netflix engasjerende innhold for alle slags stemninger. Ikke rart det ble en av de største streamingsidene i hele verden og dominerer OTT-bransjen. Men har du noen gang lurt på hvor mye dette selskapet tjener årlig? Eller hvor mange ser på Netflix hver dag? Eller antall titler som strømmeplattformen har?

Jeg vedder på at det er mange ting du ikke vet om Netflix. Forbered deg på å bli opplyst. I dette innlegget avslører jeg litt tankebloggingsstatistikk og data på Netflix, som beviser at det er det største strømmeselskapet globalt.

Netflix – Se mer, se bedre

Jeg er ganske sikker på at Netflix ikke trenger noen introduksjon, men det er ingen skade å oppdatere noen grunnleggende fakta. Bli hos meg.

Netflix er en on-demand, over-the-top streamingtjeneste som strømmer filmer og TV-serier produsert av Netflix Inc. Bortsett fra å strømme originalt innhold, strømmer den også prisvinnende programmer, anime, filmer, dokumentarer og mer, alt på lav månedspris.

Du kan se de ikoniske favorittprogrammene dine, som Friends, Big Bang Theory og That 70s Show, mens du overser noen av de klassiske originalene, som The Crown, Bridegerton og mer. Men dette er bare noen få titler å nevne.

Plattformen er vert for hele 17 300 titler i forskjellige sjangre, språk, målgrupper og steder. Det er ingen overraskelse at Netflix kommer for noen av de største produksjonsnavnene i verden, inkludert Warner Bros, Disney og Paramount.

Les også: Slik endrer du Netflix-region med eller uten VPN

Dessuten har Netflix også begynt å gi ut noen interaktive spill. Disse spillene lar deg velge din slutt, noe som gjør historien svært tilpassbar og interaktiv. Netflix var den første til å adoptere ideen, så vi kan trygt si at strømmeplattformen vet hvordan den skal overleve konkurransen og alltid levere noe unikt og annerledes for å holde publikum hektet.

La oss se noen av de svimlende statistikkene som beviser at Netflix har og vil forbli en OTT-gigant, hva som måtte skje, i det minste i det neste tiåret eller så.

Netflix-abonnenter

Netflix er et betalt strømmenettsted, så det er ingen gratisversjon. For å få tilgang til innhold på plattformen, må du velge fra planene deres, hvor den grunnleggende koster $6,99 månedlig.

Fra andre kvartal 2023 har Netflix ca 238,39 millioner betalte abonnenter verdensomspennende. Den opplevde en topp på rundt 5,89 millioner abonnenter sammenlignet med kvartalet før.

  15 beste Galaxy Note 3 tilpassede ROM-er

Kilde: Statista

De fleste av disse abonnentene er konsentrert i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika), med nesten 80 millioner av den totale globale abonnentbasen til Netflix bosatt i disse regionene.

Vi kan forvente at antallet abonnenter bare vil øke fra nå av. Jeg er ganske sikker på at det vil komme opp med en idé om å holde de eksisterende kundene fornøyde mens de legger til flere til listen.

Globale inntekter

Netflix streamer noen av de største TV- og filmhitene i verden. Titler som Black Mirror, House of Cards og de siste programmene som Bridgerton og Stranger Things har hjulpet strømmenettstedet til å tjene mye penger.

For ikke å nevne, de har også andre inntektsstrømmer, som annonser, lisensiering og merchandising. Alt dette akkumulerte til at Netflix genererte en total inntekt på 8,19 milliarder amerikanske dollar i andre kvartal 2023, en økning fra 7,97 milliarder i tilsvarende kvartal 2022.

I 2022 samlet den en årlig omsetning på rundt 31,6 milliarder amerikanske dollar. La oss se hva 2023 har i vente for dem når det gjelder årlige inntekter.

Utgifter til originalt innhold

Mens den årlige inntekten og de betalte abonnentene når nye høyder for Netflix, kan ikke det samme sies om deres opprinnelige innholdsutgifter.

I 2022 rapporterte streamingplattformen å ha brukt 16,7 milliarder amerikanske dollar på innhold, mens video-on-demand-tjenesten i 2021 brukte mer enn 17 milliarder amerikanske dollar. Originaler som Stranger Things og megahitserien The Crown tok opp mye av Netflix-budsjettet, men vi klager ikke. Showet rettferdiggjorde pengene brukt på det.

Selv om innholdsforbruket for 2023 ennå ikke er avslørt, antyder prognosen at det kan bruke rundt 7 milliarder amerikanske dollar på det originale innholdet, noe som vil rangere det på 5. plass blant globale mediebedrifter, som Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery, og Comcast. God gang, Netflix!

Global markedsandel

Netflix har stått overfor en tilstrømning av konkurranse i markedet. Flere og flere OTT-plattformer dukker opp og kjemper om brukernes oppmerksomhet, med noen gamle våpen som Disney+ som også vinner terreng.

Men Netflix holder navnet sitt som den ledende strømmeplattformen i USA, siden plattformen i 1. kvartal 2023 klarte en markedsandel på 44,21 %ned 5,56 % fra 1. kvartal 2022.

Kilde: Similarweb

Ja, det er en nedgang, men den har likevel klart å ligge i forkant av kundene. Og med Netflix som gir ut hits etter hits, er det trygt å anta at den kan glede seg over OTT-plattformen nummer 1 i noen år fremover, til tross for kampene den må kjempe om eksklusivt innhold, prisstrategi, rimelighet og mer.

Innholdsbibliotekstørrelse

Netflix har en omfattende bibliotekstørrelse, med over 1500 originaler, inkludert noen av de største programmene som Money Heist (min favoritt), Queen’s Gambit og Stranger Things. For ikke å glemme den mest populære originalen på Netflix så langt, Squid Game.

Det har det i hvert fall 17 300 titler på tvers av alle sine internasjonale biblioteker per oktober 2022. Bortsett fra originalene, har katalogen forskjellige gamle og nye klassikere som holder oss limt til skjermene våre i timevis.

  Hvordan fryse eller skjule kolonner og rader i Google Sheets

Foruten TV-serier og filmer, har Netflix også anime og interaktive spill. Hvis det er en ny OTT-trend der ute, har Netflix det sikkert.

Abonnentvekst under COVID-19-pandemien

COVID-19-pandemien presset oss bak de låste dørene, bort fra livet på utsiden. I en tid da mange bransjer opplevde nedetid, fant OTT-plattformer som Netflix øyeblikket til å skinne.

Folk som en gang hatet ideen om å sitte passivt og bla gjennom Netflix-titler, fant ut at de gjorde akkurat det fordi hva annet kunne de gjøre?

Om 26 millioner like kjedelige mennesker fant veien til Netflix da det fikk flere brukere 1. 2020. Dette tallet er gitt av både Wall Street og de interne prognosene.

Gjennomsnittlig streamingtimer per abonnent

Personlig kan jeg enkelt gjøre 12 timer med Netflix hvis du foreslår et bra show til meg. Men Netflix-abonnenter bruker i gjennomsnitt ca 3,2 timer per dag å se innhold på OTT-plattformen.

Kilde: Backlinko

Det er 6 milliarder timer hver måned! Og jeg klandrer ikke disse menneskene; Netflix har noen virkelig kule ting å vise.

Oscar-nominasjoner

Oscars eller Oscar-utmerkelser er de mest prestisjefylte prisene i underholdnings- og filmindustrien, gitt for kunstnerisk og teknisk fortjeneste.

Alle som har vunnet en Oscar har vunnet i livet. Det er den ultimate premien hvis du har skapt, regissert, spilt eller jobbet på noen måte i filmindustrien, så det er ikke rart at Netflix også kjemper for valideringen. Og det får det til.

Netflix har tjent ca 35 nominasjoner frem til 2021, hvoretter det har vært en nedgang. I 2023 hadde den fått 15 nominasjoner. Men disse tallene sier mye om kvaliteten på innholdet plattformen kommer med.

Emmy-priser

Etter Oscar-utdelingen er Emmy-prisen de mest prestisjefylte skuespillerutmerkelsene som finnes. De er en del av «Triple Crown of Acting» av en grunn.

I 2022 ble Netflix nominert for en enorm 105 Emmy-priser, hvorav de vant 26 priser. Men dette er ingenting. De presterte mye bedre de foregående årene, tjente 129 nominasjoner og vant 44 Emmys.

Selv om det kan ha vært en nedgang, ser Netflix utvilsomt etter å komme tilbake med sitt nylige utvalg av spennende innhold.

Netflix sin gjeld

Alt er imidlertid ikke alltid bra på Netflix. Til tross for svimlende årlige inntekter, fantastisk innholdsutvalg, skyhøye månedlige abonnementer og økende priser, står det i gjeld til kneet.

Kilde: Companiesmarketcap

I henhold til selskapets siste økonomiske rapporter, er det total gjeld er rapportert å være $14,46 milliarder. Gjelden har gått jevnt ned siden 2020, og trendene viser at de er på rett vei til å rydde gjelden. Men fordi de har en kontantreserve på 7,83 milliarder dollar, er nettogjelden mindre på rundt 6,61 milliarder dollar.

Innholdslokalisering

Netflix dominerer det globale OTT-markedet, med innholdet tilgjengelig i rundt 190 land. Det er nesten alle land i verden! De fleste av disse landene liker innhold på morsmålet sitt fordi Netflix strømmer innhold på 62 fremtredende språk i verden.

  5 tekstbaserte eventyrspill du kan spille i nettleseren din

Mens noen språk er like vanlige som japansk, fransk, spansk og hindi, er noen like sjeldne som quechua, sanskrit, nepali, tsjekkisk, persisk, jiddisk, assamisk og wolof.

Oversettere over hele verden kan tilby ulike oversettelser, der du kan bytte språk med bare noen få klikk. Dette gjør Netflix tilgjengelig og morsomt for folk fra forskjellige land, språk og etnisiteter.

Global ekspansjon

Som nevnt tidligere, Netflix er tilgjengelig i 190 land, nesten alle land i verden. Imidlertid varierer innholdsbiblioteket i alle disse landene avhengig av ulike faktorer, inkludert sensurpolitikken i disse regionene.

Netflix USA ser veldig annerledes ut enn Netflix India eller Netflix Thailand. Det kan være variasjoner, men dens eksklusive originaler er tilgjengelige i nesten alle land bortsett fra noen.

OTT-plattformen er dessverre utilgjengelig i Kina, Krim, Nord-Korea, Russland og Syria. Jeg tror ikke jeg trenger å nevne årsakene, så jeg lar det ligge.

Abonnent geografi

Mens Netflix er tilgjengelig i de fleste land over hele verden, kommer de fleste av abonnentene fra EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika), med 79,81 millioner abonnenter i dette området i 2. kvartal 2023.

Kilde: Statista

Neste på rekken er USA og Canada, som står for rundt 75,57 millioner abonnenter, fulgt av Latin-Amerika og Asia Pacific med henholdsvis 42,47 og 40,55 millioner.

Netflix Likestilling

OTT-plattformen ligger foran kvinnerettighetskurven. De siste årene har Netflix begynt å fokusere mer på kvinnelige artister, slik at kvinnelige skuespillere og regissører kan skinne igjennom. Så mye at mellom 2018 og 2021, mer enn halvparten (det er 55 %) av alle filmene og seriene inneholder enten en jente eller en kvinne som leder eller medleder.

Mange av disse kvinnene er fra underrepresenterte rase/etniske grupper. Så Netflix bidrar ikke bare til å støtte kvinner, men representerer også marginaliserte samfunn.

Kvinnelige regissører

Apropos Netflix som støtter kvinner, i 2021 var 26,9 % av regissørene på Netflix-filmer kvinnermens mer enn halvparten av seriene på plattformen, omtrent 54,75 %, hadde fargede kvinner i hovedroller eller co-hovedroller.

Dessuten har antallet fargede kvinner som serieregissører økt fra 5,6 % i 2018 til 11,8 % i 2021. Dette beviser at kvinner blomstrer som skuespillere, skapere og regissører.

Netflixs inntekter per bruker

En gang i tiden var Netflix kanskje et luksusabonnement, men nå er det en husholdningsvare, med forskjellige hjem som har minst én konto.

Kilde: Demandsage

Gjennomsnittlig, en bruker betaler rundt $11,76 på månedlig basis globalt. Siden 2016 har den vokst med 26,13 %. Mens den globale gjennomsnittlige månedlige inntekten per betalende bruker i 2017 var $9,43, har den økt jevnt og trutt, med hvert påfølgende år opplevd en topp.

Avsluttende tanker

Netflix er den ledende OTT-plattformen i hele verden av en grunn. Den har en fantastisk tittelsamling, eksklusivt innhold og konkurransedyktige priser. Denne statistikken beviser at selv om plattformen kan ha opplevd økende konkurranse de siste årene, er den fortsatt foran kurven og har alltid ideer i ermene for å være foran konkurrentene.

Deretter kan du sjekke ut disse sosiale mediestatistikkene og trendene.