9 beste SharePoint-alternativer for innholds- og arbeidsledelse

Microsoft SharePoint er den beste programvaren for innhold, dokument og arbeidssamarbeid. Men hvis du vil utforske noe bedre enn SharePoint, kan du prøve ut følgende SharePoint-alternativer nå.

SharePoint har vært den raske bevegelsen innen innholds- og arbeidssamarbeidsspekteret. I begynnelsen ville store bedrifter bare bruke SharePoint siden de har råd til kostnadene for et SharePoint Classic- eller Office 365-abonnement.

Imidlertid endret skyadopsjon og SaaS-boomen økosystemet mye. I dag har enhver bedrift, liten som stor, råd til apper for arbeid og innholdsadministrasjon. SharePoint er derfor ikke lenger den eneste intranett- eller innholdssamarbeidsappen lenger.

Nedenfor finner du noen populære alternativer til SharePoint hvis du ser etter bedre innholdsadministrasjon på skyen sammen med en samarbeidsplattform.

Hvorfor utforske SharePoint-alternativer?

Den primære grunnen til at du ser etter et alternativ til SharePoint er Microsofts push til Modern SharePoint og den mulige avviklingen av klassiske SharePoint-versjoner 2013, 2016 og 2019 👋. Ifølge en diskusjon vedr Microsoft Lærdet kan skje etter 2026. Du vil imidlertid fortsatt kunne bruke programvaren.

Hvis Microsoft uansett avskriver Classic SharePoint, skal det ikke oppdatere eller tilby støttetjenester. Hvis det interne IT-teamet ditt er en ekspert på SharePoint, kan du fortsatt bruke det etter den forventede slutten av levetiden i 2026.

Dermed er det bedre å få et forsprang i søket etter et alternativt verktøy for teamsamarbeid og dokumentdeling. Med mer tid til å velge, kan du også ta en bedre beslutning, ettersom programvaren tross alt skulle gjøre arbeidet enklere, spesielt for eksterne arbeidere.

Andre grunner til å få et alternativ til SharePoint

#1. Du trenger SharePoint-eksperter eller -byråer for å sette opp et SharePoint-intranet, innholdsstyringssystem og arbeidssamarbeidsgrensesnitt på dette verktøyet. Det koster penger💵!

#2. SharePoint er tilgjengelig som et gratis verktøy med Microsoft 365 Business Basic og bedre abonnementsplaner. Men selv denne grunnleggende planen koster $6/bruker/måned, og Microsoft fakturerer deg årlig med denne prisen. Så hvis du er en liten eller mellomstor bedrift eller har et stramt budsjett for bedriftsapper, kan det være lurt å få en rimelig løsning.

#3. Du leter etter en enkel løsning som alle ansatte kan betjene uten å gå gjennom en lang læringskurve, noe som SharePoint absolutt krever.

#4. Å navigere i SharePoint Classic og Moderne utgaver er igjen en utfordrende oppgave. Jeg har sett folk som bokstavelig talt ville ta notater av SharePoint-dokumenter, lister, innstillinger, bibliotek, etc., plasseringer.

#5. Selv om Microsoft gjorde en god jobb med å oppgradere Classic SharePoint til en skybasert Modern SharePoint, har den fortsatt feil i hele brukergrensesnittet. Noen ganger vil ikke noen få knapper, topppanelet eller firmalogoen vises før du oppdaterer et par ganger.

#6. Det ser ut til at det er mange tilpasninger, men disse er svært begrenset innenfor Microsofts egne grenser. Så hvis du trenger en unik app for innholdssamarbeid med kompleks automatisering, er kanskje ikke SharePoint det riktige valget.

#7.SharePoints ytelse er drevet av Power Automate for automatisering, som igjen er en ferdighet på toppnivå. SharePoint-alternativer bruker If-This-Then-That-tilnærmingen (IFTTT), som ikke er lett å lære og implementere.

  10 måter å fikse Spotify kan ikke logge på

Funksjoner du bør vurdere når du velger et alternativ

Før du kjøper et hvilket som helst SharePoint-alternativ, sørg for at dokumentsamarbeidsverktøyet inneholder en blanding av følgende funksjoner:

#1. Enkelt samarbeid på appen med rollebasert tilgang for dokumenter, filer, arbeidsflyter, prosjekter osv.

#2. Delbare lenker for internt og eksternt samarbeid.

#3. Offentlige koblinger for arbeidsområder, dashbord og visninger som ikke krever kontoer i det samme innholdssamarbeidsverktøyet.

#4. Ingen eller lav kodeintegrasjon med ulike tredjeparts bedriftsapper for å utvide funksjonaliteten til innholdsstyringssystemet.

#5. Verktøyet bør ha forhåndsbygde innholds- og arbeidsledelsesmaler.

#6. Appen skal ikke være stiv, men fleksibel nok til å tillate brukere å lage tilpassede innholdsbiblioteker, arbeidsflytautomatisering og prosjekttavler.

#7. Det bør være alternativer for metadatabasert innholdssøk.

#8. Hvis verktøyet lar deg lage en kunnskapsbase, vil det være et annet pluss.

Nå som du lærte behovet for et alternativ til SharePoint, la oss utforske noe innhold og samarbeidsapper nedenfor som gjør enda bedre.

Produktbemerkelsesverdige funksjonerSammenløpInnholdssamarbeid, dokumentasjon, fjernarbeidsalternativ.Google WorkspaceAlt-i-ett forretningsarbeidsområde med flere apper.MangoAppsRimelig SharePoint-erstatning med forhåndsbygde funksjoner.EskeSamarbeidende innholdsskaping, omfattende brukstilfeller, sikker.HjelpesaftBygg kunnskapsbaser og integrasjon med kundeservice.JostleSkybasert suksessplattform for ansatte med et brukervennlig intranett.Document360Plattform for å lage en online selvbetjent kunnskapsbase.ArbeidsplassForretningskommunikasjon, samarbeid og intranettplattform.ONLYOFFICESamarbeidende kontorpakke med sanntidsdokumentredigering.

Sammenløp

Confluence er en programvare for innholdssamarbeid og dokumentasjon fra Atlassian. Den fungerer som et alternativ til SharePoint, og gir smarte team et alternativ for enkelt eksternt arbeid. Den fokuserer på å lage og administrere innhold.

Så det blir enkelt å lage og organisere dokumenter, møtenotater, prosjektplaner, programvarekoder, designe wireframes og mer på Confluence.

Videre er Confluence enkel å bruke, slik at ansatte kan bruke den på mobil og datamaskiner uten en bratt læringskurve.

Innholdsadministrasjonssky-appen muliggjør samarbeid i sanntid, og gjør det lettere for team å redigere og vurdere innhold sammen. Offentlig delte sider, tavler og rom er også lett tilgjengelige, akkurat som en nettapp, uten å registrere deg for en konto.

Den tilbyr et bredt spekter av integrasjoner med andre populære verktøy, noe som øker allsidigheten. Populære integrasjoner inkluderer Salesforce, Invision, Box, Slack, Teams og så videre.

Bortsett fra innhold og arbeidsadministrasjon, støtter Confluence versjonskontroll, som sikrer at alle endringer og revisjoner spores. Derfor, hvis du finner noe innhold i en utilfredsstillende tilstand etter en redigering, kan du rulle tilbake til den siste kjente gode konfigurasjonen umiddelbart.

Prissetting av Confluence: Starter fra $5,75/bruker/måned | Gratis plan er også tilgjengelig

Les også: Confluence vs. Delingspunkt

Google Workspace

Google Workspace er en alt-i-ett-arbeidsområdepakke for bedrifter som tilbyr en omfattende liste over apper slik at du enkelt kan jobbe med tekniske og kreative prosjekter.

Flaggskip-appene som du ofte jobber med for å lage, dele og lagre innhold er Gmail, Meet, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms, Sites, Keep, Jamboard, Cloud Search og Apps Script.

For å utvide funksjonaliteten til Google Workspace-abonnementet ditt kan du få Voice, Meet-maskinvare og AppSheet. AppSheet er det siste tilbudet fra Google som lar deg lage internt og eksternt delbare nettapper uten å lære å kode.

  Del filer, mapper og skjermbilder med et klikk

For arbeidsplasssikkerhet og administrasjonsformål kan bedriftsledere eller IT-administratorer begynne å bruke Google-apper som Admin, Endpoint, Work Insights og Vault.

Nesten alle Google-appene som lar deg lage tekster, bilder, nettsider, lysbilder osv. kommer også med et versjonskontrollsystem. Så du kan gjenopprette gammelt innhold når det er nødvendig.

Google Workspace-priser: Starter fra $6/bruker/måned/årlig fakturering | Gratis plan tilgjengelig

Les også: Google Workspace Individual: Alt du trenger å vite

MangoApps

MangoApps er en rimelig erstatning for SharePoint. Den tilbyr de fleste funksjonene du får fra SharePoint.

For eksempel er det intranettsider, kunnskapsbaser, kommunikasjonsportaler for ansatte, lærings- og utviklingssystem for ansatte (LMS), tilbakemeldingsportal for ansatte, engasjementssider for hele organisasjonen, bedriftskundemiljøer og selvbetjeningsportaler for kunder.

Dette er bare forhåndsbygde funksjoner. Ved å bruke dine egne tekniske og kreative ferdigheter og MangoApps-verktøy som Workflows, Wikis, To-Do List, Task Management, Project Workspaces, Pages og Open APIs, kan du lage endeløse tilpassede arbeidsflyter på verktøyet uten ekstra kostnader.

Du og dine ansatte kan begynne å bygge funksjonelle prosjekter og innholdsbiblioteker på MangoApps med samarbeid i løpet av få timer etter at du har registrert deg for verktøyet. Den har en veldig kort læringskurve sammenlignet med SharePoint.

MangoApps-priser: Starter fra $12/bruker/måned | 14-dagers gratis prøveversjon tilgjengelig

Eske

Box er innholdsskyen for alle virksomhetstyper som leter etter samarbeidsskaping av innhold ved hjelp av en digital tavle, som Box Canvas. Du kan også opprette innholdsgodkjennings- og forbruksprosesser ved å bruke Box Relay, arbeidsflytautomatiseringsverktøyet.

Box har bevist brukstilfeller med omfattende suksess i industrisektorer som finans, biovitenskap, myndigheter, helsevesen, detaljhandel, ideelle organisasjoner, media, underholdning, utdanning og profesjonelle tjenester.

Du kan bruke innholdsadministrasjon og arbeidssamarbeidsfunksjoner i Box i avdelinger som HR, Juridisk, Salg, Markedsføring, Finans og så videre.

Box fokuserer på cybersikkerhet og datavern, og har derfor prestisjetunge registreringer av overholdelse av myndigheter og helsetjenester for datalagring. Box Content Cloud har samsvarssertifisering mot internasjonale forskrifter som GxP Validation, GDPR, ITAR, PCI, HIPAA, ISMAP, FedRAMP, DSS, og så videre.

Prissetting av boks: Starter fra $20/bruker/måned | Gratis plan tilgjengelig

Hjelpesaft

Hjelpesaft hjelper deg med å bygge online kunnskapsbaser som sømløst integreres med kundeserviceprogramvare som Freshdesk.

Kunnskapsbaseprogramvaren er basert på funksjoner som innholdsforfatting og formatering, rapportering og analyse, kunnskapsbasetilpasninger, Google-lignende søkeboks og omfattende integrasjon med bedriftsapper.

Verktøyet for innholdsforfatter kommer med forskjellige merknader og tekstredigeringsalternativer som tekstformatering, bilder, videoer, interaktive svar og mer. Du kan sette opp backend-logikk i kunnskapsbasen slik at portalen kan vise hjelpeartikler eller feilsøkingstrinn basert på brukerinndata.

Du kan også samarbeide om kunnskapsbaseinnhold i sanntid i redigeringsverktøyet ved å dele koblingene med andre redaktører eller skapere. For ikke å nevne, det er et pålitelig versjonskontrollsystem for å gjenopprette slettet innhold. Kunnskapsbaseportalen kan også tilpasses i henhold til SEO-praksis, slik at brukere kan finne hjelpeartiklene dine på Google Søk.

Prissetting av Helpjuice: Starter fra $30/bruker/måned minimum 4 brukere | 14-dagers gratis prøveversjon tilgjengelig

Jostle

Jostle er en skybasert suksessplattform for ansatte hvor hvert medlem av en organisasjon kan ha en brukervennlig intranettopplevelse. Mens mange kanskje anser SharePoint som en kompleks løsning, har Jostle et enkelt, tilgjengelig, strømlinjeformet og visuelt tiltalende grensesnitt.

Funksjonene, som nyhetsfeeds, verktøy for medarbeidergjenkjenning og diskusjonsfora hjelper de ansatte med å skape en følelse av fellesskap gjennom kommunikasjon. Ansatte kan også dele ideene sine og få kontakt med kollegene sine ved å bruke de sosiale nettverksfunksjonene til denne applikasjonen.

  Hvordan fungerer hologrammer på scenen?

Ved å bruke et organisasjonskart og medarbeiderkatalog kan brukere enkelt finne og få kontakt med kolleger.

Du kan også integrere Jostle med Google Workspace, Airtable, Asana, Dropbox, Evernote, Outlook, MS Teams, Salesforce, YouTube og WordPress.

Prissetting av Jostle: Starter fra $75/person/måned | Gratis plan er også tilgjengelig

Document360

Document360 er først og fremst en plattform hvor du kan lage en online selvbetjeningskunnskapsbase for dine ansatte. Den kan brukes til å lage SOP-er for visse team og privat dokumentasjon for klienter.

Du kan opprette, organisere og publisere KB-artikler og dokumentasjon på denne brukervennlige og søkbare plattformen. Selv nybegynnere kan skrive og redigere artikler ved hjelp av intuitive verktøy. Document360s versjonskontroll kan brukes til å spore endringer og administrere dokumenthistorikk.

I tillegg får du funksjoner som tilpassbare maler og merkevarebygging, innebygd analyse og rapportering, flerspråklig evne og integrasjon.

Prissetting av Document360: Starter fra $149/prosjekt/måned | Gratis plan er også tilgjengelig

Arbeidsplass

Arbeidsplass by Meta er en forretningskommunikasjons- og samarbeidsplattform som har etablert seg som et populært SharePoint-alternativ med funksjoner som intranett. Kunnskapsbiblioteket er stedet hvor du kan opprette, lagre og dele filene dine for enkel tilgang og oppdagelse for andre.

Mens du bruker dette biblioteket til å dele alle nøkkelressursene dine, kan du administrere filtilgangstillatelsen for å fastslå at bare de autoriserte personene får tilgang til den sensitive informasjonen. Den tilbyr også en søkefunksjon for å finne ønsket fil raskt og smertefritt.

Dens brede spekter av integrasjoner inkluderer SharePoint, HubSpot, Asana, OneDrive, Box, Smartsheet, TaskList, etc. Den tilbyr også andre funksjoner som grupper, live video, nyhetsfeed, sikkerhetssenter og innsikt.

Prissetting av arbeidsplass: Starter fra $4/person/måned

ONLYOFFICE

Hvis du er en startup som synes et SharePoint-abonnement er kostbart, kan du bruke ONLYOFFICE. Denne samarbeidende kontorpakken tilbyr en gratis plan for oppstart der man kan opprette, redigere og administrere ulike filtyper som dokumenter, regneark og presentasjoner.

På denne plattformen jobber flere brukere på samme dokument i sanntid, og alle endringene vil være synlige for alle brukere umiddelbart.

Den har også nyttige dokumentadministrasjonsfunksjoner, som historiesporing, versjonskontroll og kommentarer, som gjør det enklere for brukerne å organisere og kategorisere filene.

Takket være den sømløse integrasjonen med skylagringstjenester som Box, Dropbox, OneDrive og Google Drive, kan du enkelt lagre og få tilgang til viktige filer. Ytterligere integreringsstøtte inkluderer SharePoint, Jira, ChatGPT, Google Translate, Zoom og AWS.

Bortsett fra disse, beskytter ONLYOFFICE de sensitive dataene til organisasjonen din med smarte sikkerhetsfunksjoner og lar administratorer administrere tilgangstillatelsene til alle brukere.

Prissetting av ONLYOFFICE: Starter fra $8/bruker/måned

Konklusjon

Så kjenn nå til de beste innholds- og arbeidssamarbeidsappene som enkelt kan erstatte SharePoint-prosjektene og innholdsbibliotekene dine. Alle disse Software-as-a-Service (SaaS)-verktøyene kommer også med skalerbare prisalternativer, slik at du kan starte med en liten investering. Når arbeidet ditt øker, kan du skalere opp.

Hvis du ikke har et innholds-, arbeids- og prosjektstyringsverktøy og ser etter et, vil det være lurt å sjekke ut noen av alternativene ovenfor til SharePoint før du kjøper dyre Microsoft 365-abonnementer.

Når du allerede har et Microsoft 365-abonnement, trenger du ikke migrere til noen av disse alternativene fra Sharepoint umiddelbart ved å stoppe virksomheten din. Gjør det over tid for å holde virksomhetens arbeidsflyt i gang.

Neste opp, det beste åpen kildekode hodeløse CMS for apputvikling.