Google Pixel 8 Pro vs. Galaxy S23 Ultra: Hvilken bør du kjøpe?

Viktige takeaways

 • Google Pixel 8 Pro og Samsung Galaxy S23 Ultra er førsteklasses Android-flaggskiptelefoner, med Pixel billigere fra $999 sammenlignet med Galaxys $1199.
 • Galaxy S23 Ultra er større og tyngre enn Pixel 8 Pro, noe som gjør den mindre egnet for de med mindre hender. Begge telefonene har IP68-klassifisering, aluminiumsrammer og Gorilla Glass Victus 2-beskyttelse.
 • Pixel 8 Pro har en litt mindre, men lysere skjerm sammenlignet med Galaxy S23 Ultra. Galaxy har en mer raffinert kameraopplevelse med bedre videokvalitet, mens Pixel tilbyr nyttige programvarefunksjoner og nøyaktig fargegjengivelse. Galaxy har også en kraftigere prosessor, men Pixels Tensor-brikke er spesialisert for AI-oppgaver.

Hvis du er ute etter å kjøpe en topp Android-flaggskiptelefon, er Google Pixel 8 Pro og Samsung Galaxy S23 Ultra to av de beste alternativene som er tilgjengelige på markedet akkurat nå. Førstnevnte starter på $999 mens sistnevnte starter på $1,199.

Det er mye å elske med begge enhetene, så det kan være vanskelig å ta en kjøpsbeslutning. Vi hjelper deg med å sammenligne dem og bestemme hvilket som er det beste valget for deg.

Design og holdbarhet

Bildekreditt: Google

 • Google Pixel 8 Pro: 162,6 x 76,5 x 8,8 mm; 213 gram
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm; 234 gram

Galaxy S23 Ultra er høyere, bredere, tyngre og har nesten samme tykkelse som Pixel 8 Pro. Så hvis du er noen med mindre hender, kan førstnevnte være litt tungvint å holde og bære, spesielt med sin mer boksede design i motsetning til Pixels mer avrundede hjørner.

Begge enhetene har en IP68-klassifisering for vann- og støvmotstand, bruker en aluminiumsramme og kommer med Gorilla Glass Victus 2-beskyttelse foran og bak.

Mens S23 Ultra kan skryte av sin ikoniske pekepenn som kan hjelpe deg med å ta notater, signere dokumenter og til og med utløse kamerautløseren for å ta bilder på avstand, introduserer baksiden av Pixel 8 Pro en ny infrarød temperatursensor som kan hjelpe deg med å måle temperaturen på gjenstander i nærheten som drikkevarer, metaller, stoff, keramikk og mer.

  Slik slår du på mørk modus i Microsoft Outlook

Pixel 8 Pro kommer i tre farger: Bay, Porcelain og Obsidian. Galaxy S23 Ultra kommer i fire farger: Grønn, Phantom Black, Lavendel og Cream.

Hvis du kjøper fra det offisielle Samsung-nettstedet, kan du også velge mellom fire ekstra eksklusive fargevalg, inkludert Lime, Graphite, Sky Blue og Red. Du kan lære mer om hvilken Galaxy S23-farge som passer best for deg hvis du trenger hjelp til å velge en.

Vise

Bildekreditt: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: 6,7-tommers Super Actua OLED-skjerm; 1Hz–120Hz variabel oppdateringsfrekvens; 1344 x 2992 oppløsning; 489 PPI; 2400 nits topp lysstyrke
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 6,8-tommers dynamisk AMOLED 2x; 1Hz–120Hz variabel oppdateringsfrekvens; 1440 x 3088 oppløsning; 501 PPI; 1750 nits topp lysstyrke

Pixel 8 Pro har en litt mindre 6,7-tommers skjerm, men treffer en betydelig høyere topplysstyrke på 2400 nits sammenlignet med 6,8-tommers skjermen til S23 Ultra som bare går opp til 1750 nits. Begge enhetene har variabel oppdateringsfrekvens og kan ringe den ned fra 120Hz til 1Hz når du ser på noe statisk for å spare batterilevetid på telefonen.

Mens Pixel 8 Pro har gått over til en fullstendig flatskjerm, har Galaxy S23 Ultra fortsatt en svak kurve i kantene. Du kan selv bestemme hvilken stil du liker best. Begge enhetene egner seg utmerket til medieforbruk, men fordi S23 Ultra har litt tynnere rammer og et boksy design, kan noen oppleve at det gir en mer kinomatisk seeropplevelse.

Kamerakvalitet

 • Google Pixel 8 Pro: 50MP f/1.68 primær, OIS, Laser AF, 4K-video ved 60fps; 48MP f/1,95 ultrabred (125,5-graders FoV), makrofotografering; 48 MP f/2.8 telefoto, OIS, 5x optisk zoom; Foran: 10,5 MP f/2.2, 4K-video ved 60 bilder per sekund
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 200MP f/1.7 primær, OIS, Laser AF, 8K video ved 30fps; 12MP f/2.2 ultrabred (120-graders FoV), makrofotografering; 10MP f/2.4 3x optisk zoomsensor med OIS; 10 MP f/4.9 telefoto, OIS, 10x optisk zoom og 100x digital zoom; Foran: 12MP f/2.2, 4K-video ved 60fps

Pixel 8 Pro har et helt nytt sett med kameramaskinvare denne gangen, og det er flott på papiret, men husk at optimalisering for ny kameramaskinvare tar tid. For deg betyr det at selv om bilder fra Pixel 8 Pro fortsatt ser fantastiske ut, er ikke kameraopplevelsen som helhet – i hvert fall foreløpig – så raffinert som på S23 Ultra.

  Nettlesere slår av irriterende varslingspopups

På grunn av dette har S23 Ultra bedre videokvalitet, jevnere linseoverganger og renere bilder med lite lys. Og hvis du er nysgjerrig, har vi også forklart hvorfor 200MP-kameraet på S23 Ultra ikke er en gimmick og faktisk kan være nyttig hvis du lærer deg å bruke det riktig.

Husk også at når du bruker de nye generative AI-kamerafunksjonene på Pixel som Best Take og Magic Editor, skjer ikke behandlingen av disse funksjonene på enheten. I stedet gjøres det på Googles servere, noe som gjør prosessen treg og treg. Faktisk kan du ikke bruke disse AI-funksjonene med mindre bildene dine er sikkerhetskopiert i Google Photos først.

Mens Pixel er bedre på nøyaktig fargegjengivelse, spesielt takket være Real Tone, går Galaxy for et mer Instagrammable utseende og er også bedre på kantdeteksjon for mer profesjonelle portretter. Galaxy har også et lengre zoomområde på opptil 10x optisk zoom enn Pixel som sitter på 5x.

Prosessor

Bildekreditt: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: Google Tensor G3; 4nm fabrikasjon; Mali-G715 GPU
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: Snapdragon 8 Gen 2; 4nm fab; Adreno 740

Begge enhetene er i stand til å kjøre alle moderne Android-apper og -spill, men hvis ytelse er din prioritet, har du det bedre med den skreddersydde Snapdragon 8 Gen 2-brikken på Galaxy S23 Ultra enn Tensor G3 på Pixel 8 Pro.

Førstnevnte er kraftigere, mer effektiv og bedre på varmestyring. Hvis du spiller mange grafikkintensive spill og gjør mye multitasking og videoredigering på telefonen, kommer du til å dra nytte av all den ekstra kraften og effektiviteten.

På den annen side er Googles Tensor mer spesialisert til å gjøre oppgaver som krever AI og maskinlæringsevner. Det betyr at Pixel vil bli bedre på ting som bildegjenkjenning, talegjenkjenning, bildemanipulering, direkteoversettelse og mer.

Tensor er grunnen til at Pixel-funksjoner som Magic Eraser, Magic Editor, Best Take, Photo Unblur, Video Unblur, Audio Magic Eraser, Call Screen, Hold for Me, Guided Frame og mer. I utgangspunktet er Snapdragon bygget for utholdenhet mens Tensor er bygget for å være mer nyttig i hverdagen.

RAM og lagring

 • Google Pixel 8 Pro: 12 GB RAM; 128GB/256GB/512GB/1TB UFS 3.1-lagring
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 8/12 GB LPDDR5X RAM; 256 GB/512 GB/1 TB UFS 4.0-lagring
  Rett opp en feil som oppstod under oppstart av Roblox

Begge enhetene tilbyr opptil 1 TB lagringsplass, men Galaxy S23 Ultra starter med 256 GB grunnlagring, mens Pixel 8 Pro starter med 128 GB. 128 GB er vanligvis nok lagringsplass, men siden du kjøper et flaggskip, er du sannsynligvis den typen bruker som har til hensikt å gjøre mer på telefonen din enn gjennomsnittspersonen.

I så fall er 256 GB et must. For kontekst koster 256 GB-varianten av Pixel 8 Pro $ 1059 – bare $ 60 mer enn basisvarianten. Galaxy bruker imidlertid en nyere UFS 4.0-lagringsstandard som er dobbelt så rask og mer effektiv enn UFS 3.1-standarden på Pixel. Pixel kommer med 12 GB RAM mens S23 Ultra kommer med 8/12 GB RAM avhengig av varianten du kjøper.

Batteri og lading

 • Google Pixel 8 Pro: 5050mAh batteri; 30W kablet og 23W trådløs lading; omvendt trådløs lading
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 5000mAh batteri; 45W kablet og 15W trådløs lading; 4,5W omvendt trådløs lading

Selv om Pixel 8 Pro har en litt større celle, vil du få langt lengre batterilevetid på Galaxy S23 Ultra takket være dens mer effektive prosessor og bedre programvareoptimalisering.

Begge enhetene støtter omvendt trådløs lading for å drive tilbehøret ditt, men Galaxy kan skryte av raskere kablet lading mens Pixel har raskere trådløs lading.

Pixel 8 Pro er flott, men den trenger arbeid

Det meste av det som gjør Pixel 8 Pro til en god telefon, er dens nyttige programvarefunksjoner – ting som ikke vises på et spesifikasjonsark. Glem heller ikke at Google nå lover syv år med store Android-oppgraderinger, sikkerhetsoppdateringer og funksjonsfall sammenlignet med fire år med oppgraderinger på Galaxy flaggskip.

Med Pixel får du bedre bilder, nyttige programvarefunksjoner, en lysere skjerm, raskere trådløs lading og en billigere pris. Men som mange anmeldere påpekte, føles ikke enheten riktig optimalisert for å faktisk dra nytte av mange av de nye funksjonene.

Med Galaxy får du mer kraft, lengre batterilevetid, en mer raffinert kameraopplevelse, raskere kablet lading, flere fargealternativer og et mer pent brukergrensesnitt generelt. Enkelt sagt, Galaxy er litt mer pålitelig og mindre sannsynlig å gi deg problemer, men Pixel er fortsatt bra hvis du er villig til å tåle noen feil og vente på at Google skal optimalisere enheten bedre.