Disken sitter fast i Xbox Series X? Slik løser du ut den manuelt

Hvis Xbox Series X ikke vil løse ut en plate, kan det hende du ser grunn til panikk. Men selv om du ikke kan løse ut en plate ved å bruke programvaren til Xbox-en eller ved å trykke på knappen på konsollen, kan du fortsatt hente den fastkjørte platen manuelt. La oss ta en titt.

Løs ut Xbox-platen manuelt ved å bruke det skjulte utløserhullet

Å måtte tvinge en plate ut av spillkonsollen er aldri ideelt, og manuell fjerning av en plate fra Xbox Series X blir sett på som en siste utvei av Xbox. Det er imidlertid relativt enkelt å gjøre det på Xbox Series X og er avhengig av å finne et skjult hull i bunnen av konsollen.

For å få sikker tilgang til platen, foreslår Xbox å bruke en opprullet binders for å få tilgang til utløserhullet. For å fjerne en Xbox-plate fra Xbox Series X manuelt, sørg for at du har en binders for hånden og følg disse trinnene:

  • Rull ut bindersen slik at den ene siden er omtrent to tommer lang og tynn nok til å passe gjennom et lite hull.
  • Sørg for at Xbox Series X er slått av ved å koble konsollen fra strømnettet.
  • Hvil Xbox-en på siden, slik at du kan se konsollens base.
  Hvordan fikse Razer Audio Visualizer som ikke fungerer

  • Ved siden av platestasjonen og langs stativet ved konsollens base skal du kunne se et lite Eject-hull.
  • For manuelt å løse ut en fast plate fra Xbox Series X, sett den lange enden av bindersen inn i Eject-hullet.

Bildekreditt: Xbox

Etter noen sekunder med å sette inn bindersen, skal mekanismen som holder platen inne i Xbox Series X-en utløses manuelt, og frigjøre den fastkjørte platen. Selv med muligheten til å spille gamle Xbox-spill på Xbox Series X, vil utløsing av Eject-hullet løse ut enhver plate du setter inn i konsollen.

Men selv om bruk av Eject-hullet er en rask og enkel løsning, er det noen viktige punkter rundt manuell utmating av en plate som kan hindre deg i å stole på Eject-hullet som en permanent løsning.

  Slik fikser du LoL Wild Rift-påloggingsfeil

Ting du trenger å vite om å mate ut en Xbox-plate manuelt

Selv om Eject-hullet er en sikker måte å hente en fast Xbox-plate på, er det å stole på metoden en svært upraktisk måte å mate ut en plate fra Xbox Series X. Tross alt kan bruk av Eject-hullet gjenopprette platen som har satt seg fast, men det gjør det ikke ikke korrigere problemet som får platene til å sette seg fast.

Av denne grunn gir Xbox noen viktige punkter om håndtering av Xbox-plater som sitter fast, som kan hindre deg i å håndtere problemet igjen. For å være spesifikk kan disse punktene defineres ved følgende:

  • Xbox fremhever at en fast plate i en Xbox Series X kan fikses ved å tilbakestille Xbox-konsollen. Hvis plater fortsetter å sette seg fast, kan det være lurt å tilbakestille Xbox-en i stedet for å bruke Eject-hullet.
  • Xbox påpeker også at selv om utløserknappen på konsollen din kanskje ikke henter platen din, kan det å bruke kontrolleren. For å gjøre dette, fra startskjermen til konsollen, trykk på X-knappen for å løse ut platen.
  Hvordan fungerer sammenleggbare telefoner, og når får jeg en?

  • Hvis du kontinuerlig stoler på at utløserhullet frigjør en plate, er det sannsynlig at konsollen har et maskinvareproblem. For å fikse dette permanent, anbefales det at du sender inn Xbox Series X for reparasjon.

Men selv med disse tipsene fra Xbox angående hvordan du unngår å stole på Eject-hullet, kan du alltid stole på den manuelle metoden for å hente en plate som kan sitte fast inne i Series X.

Sørg for at du alltid kan hente plater fra Xbox Series X

Med en konsekvent og pålitelig metode for manuelt å hente fast Xbox-plater inne i Series X-en din, kan du være rolig og bør alltid kunne hente plater fra konsollen.

Og med ytterligere råd fra Xbox kan du kanskje til og med rette opp det generelle problemet som påvirker Xbox Series X i utgangspunktet.