tipsbilk.net

Hva er den beste gratis plagiatkontrollen?

Hurtigkoblinger

Pass på at du ikke har kopiert andres arbeid med en plagiatkontroll. Fortsett å lese for å oppdage noen gratis nettsteder for å se etter plagiat og unngå potensielt alvorlige konsekvenser. Du vil også lære om de ulike typene plagiering.

Hva er plagiat?

Når vi snakker om plagiering, refererer vi vanligvis til kopiering av andres arbeid. Noen ganger innebærer plagiering å kopiere og lime inn innhold fra andre steder uten å endre noen del av teksten. Imidlertid betraktes også feil omskrevet innhold uten sitering som plagiat.

Konsekvensene av plagiering er ofte svært alvorlige. Andre menneskers arbeid er ofte opphavsrettsbeskyttet, noe som betyr at du potensielt kan møte rettslige skritt for å kopiere og lime inn arbeid – spesielt hvis nettstedet har en klar «du kan ikke reprodusere arbeidet mitt uten tillatelse» (eller noe lignende).

Selv om du ikke møter juridiske konsekvenser for plagiering, er det viktig å unngå slik praksis. Skoler og høyskoler har vanligvis en nulltoleranse til denne spesielle handlingen; hvis du blir funnet skyldig i plagiat, kan du automatisk mislykkes i oppgaven og – i alvorlige tilfeller – bli fjernet fra kurset ditt helt.

Plagiat tolereres heller ikke på arbeidsplassen. I beste fall vil du motta en streng advarsel (spesielt hvis du jobber innen innholdsmarkedsføring eller journalistikkrelatert felt). Men i noen tilfeller kan plagiering resultere i en umiddelbar oppsigelse.

Hva er de forskjellige typene plagiat?

Plagiat er ikke alltid lett å oppdage, og det finnes flere typer. For å hjelpe deg med å sikre at du ikke plagierer ved et uhell eller med vilje, vil vi dekke noen av de vanligste versjonene nedenfor.

  Slik oppnår du enkelt jevne linjer i Adobe Illustrator

1. Parafrasering

Parafrasering er en av de vanligste formene for plagiering, og det innebærer å kopiere og lime inn arbeid utgitt av noen andre – men omformulere det. Det er imidlertid verdt å merke seg at parafrasering ikke alltid regnes som plagiat. Hvis du gir kreditt til den opprinnelige skaperen, plagierer du vanligvis ikke arbeidet deres.

2. «Konsensuell» plagiat

Husker du «kopier, men endre det litt»-memene som refererer til lekser? Hvis du faktisk kopierer leksene til vennen din, er det en form for plagiering (selv om du endrer det litt).

Å kjøpe essays eller kurs skrevet av noen andre kan også utgjøre plagiat i noen situasjoner.

3. Utilsiktet plagiat

Det er lett å tro at all plagiering er gjort i ond tro, men dette er ikke sant. Noen ganger kan du ubevisst plagiere – og det er en god idé å sjekke før du sender inn noe arbeid. Å ikke sitere kilder er ett eksempel på utilsiktet plagiering.

Hvordan du siterer disse kildene avhenger; for college essays, kan du ofte bruke en bibliografi. Når du skriver nettartikler, er det lurt å lenke tilbake til den opprinnelige kilden i teksten.

4. Eksplisitt plagiat

Denne formen for plagiering er det du sannsynligvis forbinder begrepet med. Eksplisitt plagiat er når noen kopierer og limer inn et helt prosjekt, men hevder at det er deres eget. Du begår også denne typen plagiering hvis du bare kopierer og limer inn deler.

Selv om dette er noen av de vanligste formene for plagiering, er de ikke de eneste. Det er også verdt å merke seg at du kan bruke plagiatkontrollere for spesifikke programmer, for eksempel disse plagieringskontrollene for Google Docs.

Hva er den beste gratis plagiatkontrollen?

Nå som du har en bedre forståelse av hva plagiat er (og noen av de vanligste formene), la oss se på noen gratis nettsteder for å se etter plagiat. Nedenfor er våre utprøvde favoritter.

  11 beste markedsføringsplattformer for rekruttering som skal brukes i 2023

1. Grammatisk

Det er flere grunner til å bruke Grammarly som forfatter, og å sjekke for plagiat er en av dem. Mens du trenger et abonnement for ubegrenset tilgang til Grammarlys funksjoner, har den en gratis plagiatkontroll som lar deg sjekke tekster på opptil 10 000 tegn.

Du kan enten kopiere og lime inn teksten din i Grammarly via boksen som følger med eller laste opp en fil. Hvis du velger førstnevnte, følg disse instruksjonene:

 • Kopier og lim inn teksten din i Grammarly og velg Skann etter plagiat.
 • Grammarlys redigeringspakke vil da åpnes. Tilpass innstillingene og trykk Ferdig.
 • Trykk på Plagiat for å se etter plagiat. Analyser teksten din for å sikre at du ikke har plagiert.
 • Hvis du vil bruke Grammarly for alle dine skriveinnsats, bør du vurdere å sjekke ut denne Grammarly vs. Quillbot sammenligningen før du forplikter deg til en hvilken som helst plattform. Priser for Grammarly Premium starter på $12 per måned.

  2. Copyscape

  Copyscape er et av de mest kjente plagiatdeteksjonsverktøyene. Hvis du ikke har råd til fullversjonen, lar nettstedet deg sjekke plagiat gratis i begrenset kapasitet. Med Copyscape kan du skrive inn en URL og se om det finnes andre kopier av siden din på nettet.

  En annen nyttig funksjon i Copyscape er muligheten til å sammenligne to sider eller artikler ved siden av hverandre. Skriv inn URL eller tekst og trykk Sammenlign elementer for å få full oversikt.

  Copyscape har også en premiumversjon som koster $0,03 for de første 200 ordene i teksten din, pluss $0,01 ekstra for hver 100 ord deretter.

  3. Plagiat

  Plagiering er et helt gratis nettsted som sjekker for plagiat, og du kan se etter plagiert innhold på både Google og Bing. Verktøyet støtter mer enn 190 språk, inkludert engelsk, fransk, svensk og tysk. I tillegg til å kopiere og lime inn teksten din, kan du også søke ved å lime inn nettadresser du vil sjekke.

    Hva er Deepfakes og hvordan lage dem?

  Når du har søkt etter teksten din i Plagiarisma, kan du bla nedover for å se en prosentandel av hvor unik teksten din er. Du har også muligheten til å laste opp filer i .docx og en rekke andre formater.

  4. PapersOwl

  PapersOwl er et alternativ til Plagiarism hvis du vil ha en gratis plagiatkontroller, og nettstedets layout er litt mer brukervennlig enn den tidligere nevnte versjonen. Når du bruker PapersOwl, kan du skrive inn tittelen og teksten til artikkelen. Kopier og lim inn begge før du trykker på Se etter plagiat.

  Når du har sendt inn teksten din for plagiatkontroll, vil du se en prosentandel av det som er unikt – og det som ligner – innen noen få sekunder. Du kan deretter skrive inn endringene i tekstboksen og lime dem inn i prosjektet ditt igjen.

  5. Duplichecker

  Hvis du vil ha et annet nettsted som sjekker plagiat gratis, må du ta en titt på Duplichecker. Programmet lar deg laste opp filer fra Google Drive og Dropbox, i tillegg til å kopiere og lime inn teksten din for en plagieringssjekk. Du kan også laste opp filer fra datamaskinen din hvis du foretrekker det.

  Duplichecker lar deg søke etter plagiering fra URL-er også.

  Når du har sendt inn teksten din for en plagiatsjekk, vil du se hvor originalt innholdet ditt er. Med gratisversjonen kan du sjekke opptil 1000 ord; du kan oppgradere til Pro (fra $25 per måned) for mer fleksibilitet.

  Du finner flere gratis nettsteder for å se etter plagiat, og det er en veldig god idé å gjøre dette hver gang du skal sende inn et større prosjekt. Å gjøre det vil bidra til å holde deg unna problemer og sikre at arbeidet ditt er originalt. Start med denne listen og oppgrader senere om nødvendig.

  x