tipsbilk.net

Hva er en Smart Home Bridge?

Hvis du har forskjellige smartteknologiske merker i hjemmet ditt, kan det hende at kompatibilitet på tvers av plattformer er et frustrerende problem. Men med en smarthusbro kan du overvinne mange av disse hindringene. Så, hva er en smarthusbro, og trenger du en?

Hvordan fungerer smarte hjemmebroer?

Logokreditt: Apple Inc./Wikimedia Commons

Som navnet antyder, fungerer smarthusbroer som en bro mellom en plattform og en annen. For eksempel, hvis du bruker både Alexa- og Apple HomeKit-enheter i hjemmet ditt, vil du ikke kunne koble dem naturlig ettersom Apple HomeKit ikke kan kobles til Alexa via appen. Men med en bro kan disse to plattformene kommunisere med hverandre, noe som gjør ditt smarte hjem til en sømløs maskin.

Tenk på dette som en oversetter. Den ene smartenheten snakker fransk, og den andre snakker spansk, så den ene kan ikke forstå den andre. Men ved hjelp av en bro kan denne barrieren overvinnes, slik at de to kan kommunisere. Nå kan den inkompatible høyttaleren din kobles til huben din, eller smartlåsen din kan kobles til smartassistenten din.

  15 dataanalysekurs for å få karrieren din til å vokse

Noen smarthusbroer emulerer smarte plattformer for krysskommunikasjon. For eksempel emulerer Homebridge Apple HomeKit API slik at HomeKit-enheter kan fungere med annen smarthjemteknologi, som Echo-høyttalere eller Nest-huber.

Pass på å ikke forveksle smarte broer med smarthushuber. Mens smarte huber lar ulike enheter delta i automatiserte oppgaver som utløses av et sentralt system, lar broer ulike smarthusplattformer samarbeide.

Det er også verdt å merke seg at smarte hjemmebroer også refereres til som enheter som kobler en smartenhet til et Wi-Fi-nettverk. For eksempel kan en bro gi en forbindelse mellom den smarte ringeklokken og Wi-Fi-nettverket. Men vi vil fokusere på broer som tillater kommunikasjon på tvers av plattformer her.

Typer smarte hjemmebroer

Smarthusbroer er ikke alle en og samme. Det er to hovedtyper smarthusbroer: programvarebasert og maskinvarebasert. Noen populære smarte hjemmebroer for programvare er Homebridge, IFTTT og Scrypted. Disse fungerer alle litt annerledes og krever ulike nivåer av tekniske ferdigheter, men de er alle helt gratis å bruke.

  Hvordan konvertere valuta i Google Sheets

Hvis du er ganske kjent med JavaScript, vil du sannsynligvis kunne sette opp Homebridge på datamaskinen din, så lenge operativsystemet ditt er kompatibelt. Imidlertid må Homebridge-programvaren være aktiv til enhver tid for å fungere, noe som betyr at du må la datamaskinen kjøre hele døgnet. På samme måte krever Scrypted også en konstant operasjon.

IFTTT, på den annen side, krever ikke koding og kan brukes av nybegynnere. Du kan bruke IFTTT via smarttelefonappen, som er tilgjengelig for Android og iOS.

Last ned: IFTTT for Android | iOS (Gratis, premiumversjon tilgjengelig)

Når det gjelder maskinvarebaserte smarte hjemmebroer, er HOOBs det mest populære alternativet. HOOBs (Homebridge Out Of the Box) ser ut som små Wi-Fi-rutere. Denne lille enheten eliminerer behovet for kompleks koding ettersom den kjører Homebridge direkte.

  13 beste Xbox-spill for barn å glede seg over

HOOBs støtter over 3000 plugins for alle slags smarthjem-funksjoner og integrasjoner, noe som gir deg en enorm mengde valg mellom en lang liste med smarte enheter. Du kan også flashe HOOBs-bildet på en Raspberry Pi-datamaskin, noe som betyr at du ikke trenger å kjøpe en enhet.

Dette bildet kan være lastet ned gratis, selv om du også kan donere et lite beløp til HOOBs som en gest av velvilje. Å blinke et bilde på en Raspberry Pi krever imidlertid et høyere nivå av teknisk kunnskap.

Du kan dra nytte av en Smart Home Bridge

Hvis du har ulike typer smartenheter i smarthjemmet ditt og sliter med kompatibilitetsproblemer, kan du nyte den ekstra funksjonaliteten som tilbys av en smarthusbro. Enten du er en nybegynner eller en ekspert, er det en smarthusbro der ute for deg.

x