Hvordan dempe noen på Instagram og ha en ren og tilpasset feed

Sosiale medier er nå en del av vår daglige rutine. Den har nok kraft til å påvirke våre tanker, tankesett og handlinger. Det er her du må slå av noen kilder.

Rundt 60 % av verdens befolkning bruker sosiale medier, hvor Instagram er den 5. mest besøkte sosiale medieplattformen. Å være en så berømt og innflytelsesrik nettplass, blir det viktig å kontrollere og administrere innholdet du ser. Instagram-feeden påvirker brukerens oppførsel ubevisst. Det er der «Mute»-alternativet kommer til unnsetning.

Demp er en takknemlig funksjon i Instagram som lar deg tilpasse innholdet du ser. Det hjelper deg å opprettholde positivitet og forbedre opplevelsen din. Derfor er denne bloggen utelukkende for å gjøre deg kjent med Mute-funksjonen.

Her vil vi diskutere hvordan du bruker demp-funksjonen og forstår fordelene med det samme. Så følg denne bloggen til slutten for å vite mute-funksjonen og scenariene der du kan bruke den. La oss dykke inn.

Hva betyr det å dempe noen på Instagram?

Før du går direkte inn i trinnene for å dempe noen, er det klokt nok å forstå konsekvensene av å gjøre det. Så, hva betyr demping? Og hvordan påvirker det Instagram-feeden din?

Å dempe noen på Instagram er som å ta høflig avstand fra noen uten at de er klar over det. Du kan administrere noens historier, kommentarer og mer gjennom dempingsfunksjonene. Når du ignorerer noens Instagram-historier og innlegg, skjer det spesifikke endringer:

 • Historiene og innleggene deres vises ikke lenger på feeden din, noe som gir deg en pause fra innholdet deres.
 • Innleggene dine vil imidlertid fortsatt være synlige for dem på feeden deres, akkurat som før.
 • Personen du ignorerte vil ikke bli varslet om at de har blitt dempet av deg, noe som opprettholder en følelse av privatliv.
 • Til tross for demping, kan du fortsatt kommunisere ved å sende meldinger og besøke hverandres profiler.
 • Demping innebærer ikke å slutte å følge eller blokkere dem, slik at du kan opprettholde en tilkobling mens du administrerer innholdet.

Totalt sett er det å dempe noen på Instagram en ensidig handling. Når du ignorerer noen, kobler du deg bare fra innholdet deres uten å påvirke eller endre feeden og andre funksjoner.

  Kan du endre dato på Instagram-innlegg?

Demp noen på Instagram

Ettersom du vet hva demping betyr, la oss sjekke trinnene for å dempe noen på Instagram.

#1. Demper noens innlegg

Trinn 1 – Gå til profilen til personen du vil dempe.

Trinn 2 – Trykk på «Følger»-knappen (den kan være merket som «Følg» i tilfelle du ikke følger dem).

Trinn 3 – Velg «Mute» fra alternativene.

Trinn 4 – Velg «Innlegg» for å dempe innleggene deres. Du kan også dempe historier basert på dine preferanser.

#2. Demper noens historier

Det er to metoder for å dempe noens historier. Den ene er nevnt ovenfor, mens den andre muter direkte fra feeden. Her er trinnene for å dempe noens historier direkte fra feeden.

Trinn 1 – Åpne Instagram og logg på (om nødvendig).

Trinn 2 – Finn personens historie du vil dempe.

Trinn 3 – Trykk på de tre prikkene i øverste høyre hjørne mens du ser på historien deres.

Trinn 4 – Trykk nå på «Mute».

Trinn 5 – En pop-up vises. Velg alternativet «Demp historier».

Ved å følge disse trinnene vil du ikke lenger se historiene deres på feeden din uten å varsle dem.

#3. Dempe noens direktemeldinger

Å dempe meldinger på Instagram er like enkelt som å dempe innlegg. Men når du demper noens meldinger på Instagram, mottar du ikke tekstvarsling. Det er ingen andre endringer som finner sted i denne funksjonen. Her er trinnene for å dempe noens meldinger.

Trinn 1 – Gå til meldinger og finn chatten til personen du vil dempe.

Trinn 2 – Trykk lenge på chatten, og en pop-up vises.

Trinn 3 – Velg «Mute meldinger»; enda en meny vises.

Trinn 4 – Velg ønsket varighet.

Ved å følge disse trinnene vil du ikke lenger motta tekstvarsler fra personen du ignorerte. Chatten vil imidlertid fortsatt vises i listen over direktemeldinger.

Det er ingen måte å dempe noens kommentarer på Instagram. Men du kan permanent blokkere hvem som helst fra å kommentere innleggene dine. Når du blokkerer noen fra å kommentere, kan de fortsatt se bildene og videoene dine.

Den eneste endringen etter å ha blokkert dem fra å kommentere er at de nye kommentarene deres ikke vil være synlige for andre enn dem selv. Så her er trinnene for å blokkere noen fra å kommentere innleggene dine på Instagram.

Trinn 1 – Trykk på profilbildet ditt i nedre høyre hjørne.

Trinn 2 – Trykk nå på tre linjer i øverste høyre hjørne, og velg deretter «Innstillinger og personvern».

Trinn 3 – Under overskriften «Hvordan andre kan samhandle med deg» trykker du på «Kommentarer».

Trinn 4 – Velg deretter «Blokker kommentarer fra» og trykk på «Folk».

Trinn 5 – I søkefeltet ovenfor, skriv inn navnet på personen du vil blokkere, og trykk deretter på «Blokkér»-knappen ved siden av navnet.

Du kan også oppheve blokkeringen av personen ved å følge de samme trinnene til trinn 4. I trinn 5 må du søke etter personen du vil oppheve blokkeringen og trykke på «Opphev blokkering»-knappen ved siden av navnet.

  Hvordan tjene penger på Instagram? Topp 10 måter diskutert –

Positive effekter av muting på Instagram

Du er kjent med demp-funksjonen og hvordan du bruker den. La oss nå forstå hva som er fordelene med å bruke denne funksjonen. Demp-funksjonen gir deg kontroll over feeden din. Du kan spesifikt unngå innholdet du ikke vil ha. Her er noen positive effekter av å bruke Mute-funksjonen på Instagram.

Reduser negativitet og irrelevant innhold

Noen ganger kan Instagram-algoritmer rote til og bringe irrelevant eller skadelig innhold til feeden din. I tillegg til dette kan du også legge merke til kontoer som sprer negativitet og legger ut utløsende eller støtende innhold. Å dempe slike kontoer lar deg beskytte feeden din mot unødvendig stress og opprettholde positivitet mens du bruker plattformen.

Fremme et sunnere nettmiljø

Når du selektivt følger og demper kontoer på Instagram, skaper du et komfortabelt nettrom for deg selv. Du kan justere feeden din basert på dine interesser og verdier. Demp-funksjonen bidrar til å skape et støttende og oppmuntrende fellesskap på Instagram.

Forbedre mental helse

Konstant eksponering for skadelig eller frustrerende innhold kan påvirke din mentale helse negativt. Demp-funksjonen gir en enkel og effektiv måte å beskytte deg selv mot innhold som utløser eller skader din mentale fred.

Lag en bedre feed

Instagram-algoritmen holder øye med hver handling for å få frem det beste. Så når du muter en konto, tar Instagram-algoritmen automatisk hintet og unngår å bringe lignende innhold til feeden din. Som et resultat opplever du relevant og hyggelig innhold.

Uønskede distraksjoner

Instagram er ikke bare for underholdning. Det kan hjelpe deg innen utdanning, næringsliv og mer. Derfor lar mute-funksjonen deg koble fra kontoer som legger ut irrelevant innhold og bruker tiden din.

Bevar relasjoner

Noen ganger kan du følge venner eller en slektning hvis innlegg ikke går inn i deg eller gir deg stress og usikkerhet. Det er der mute-funksjonen hjelper deg. Ved å dempe dem kan du koble deg fra innholdet deres uten å skade og skape sosial spenning.

Gir deg kontroll

Demp-funksjonen gir deg muligheten til å kontrollere Instagram-opplevelsen din. Den lar deg administrere innholdet du ser uten å gå på akkord med sosiale relasjoner og ha full kontroll over feeden din.

Situasjoner der muting kan være nyttig

Du vil allerede være klar over hvor kraftig og effektivt Mute-alternativet er. Men nå kommer spørsmålet når den skal brukes. Hvor ellers kan du bruke denne funksjonen i tillegg til å ignorere irrelevant, giftig eller psykisk skadelig innhold? Her er noen dagligdagse situasjoner der du kan bruke denne funksjonen.

 • Håndtere troll og nettmobbing – I tilfelle du er en innholdsskaper eller en som alltid kommer frem på Instagram, kan dempingsfunksjoner være din beste venn. Du kan dempe personer som driver med trolling eller nettmobbing, og det lar deg også koble fra negative interaksjoner uten å tilfredsstille dem med et svar.
 • Håndtere overveldende innhold – Noen kontoer kan legge ut spennende innhold i historier, men irrelevant i innlegg eller omvendt. Den eneste måten å administrere dette på er ved å dempe innholdet på den kontoen, helst.
 • Unngå spoilere eller uønsket innhold – Under arrangementer, lanseringer av serier eller filmer kan du finne flere brukere som oversvømmer feeden din med spoilere eller irrelevant innhold du helst vil unngå. Det er da du kan dempe disse kontoene for å oppdatere Instagram-feeden din og få den tilbake til live.
 • Reduser distraksjoner – Mange bruker Instagram for å få studie- eller forretningstips. Imidlertid ender de opp med å følge personlige kontakter som bringer distraherende innhold. Dermed kan du dempe personlige kontakter for å holde Instagram verdifull kilde uten å såre noens følelser.
 •   Slik sletter og deaktiverer du Instagram: En trinn-for-trinn-veiledning

  Hvordan slå på lyden for noen på Instagram?

  Demp er en reversibel funksjon. Du kan alltid slå på lyden for innlegg, historier og kommentarer til kontoen du ignorerte før. Å slå på lyden for noen er like enkelt som å dempe dem. Her er to måter å slå på dempet profil.

  Metode 1 – Gjennom profilen din

  Trinn 1 – Åpne Instagram og trykk på profilbildet nederst til høyre.

  Trinn 2 – Trykk nå på tre linjer i øverste høyre hjørne.

  Trinn 3 – Velg «Innstillinger og personvern».

  Trinn 4 – Trykk på alternativet «Dempede kontoer».

  Trinn 5 – Nå vil du se listen over personer du har dempet. Finn kontoen du vil slå på lyden.

  Trinn 6 – Trykk på knappen for å slå på lyden ved siden av kontonavnet.

  Trinn 7 – Du vil legge merke til en pop-up med forskjellige alternativer. Nå, bytt bryteren etter dine preferanser.

  Metode 2 – Gjennom deres profil

  Trinn 1 – Søk etter profilen du vil slå på lyden.

  Trinn 2 – Åpne profilen til den dempede kontoen.

  Trinn 3 – Trykk på «Følger»-knappen.

  Trinn 4 – Velg alternativet «Mute».

  Trinn 5 – Trykk på «Slå på lyden»-knappen i henhold til dine preferanser.

  Når du følger disse trinnene, vil innleggene og historiene til kontoer som er dempet vanligvis være synlige på feeden din. Men etter at du har deaktivert profilen, må du alltid være oppmerksom på dem. I tilfelle de skader din mentale helse eller bringer negativitet til feeden din igjen, kan du alltid dempe dem eller bruke til og med dristige funksjoner som å begrense eller blokkere dem.

  Konklusjon

  Instagram prioriterer alltid brukeropplevelse over alt; mute-funksjonen er et eksempel på det. Denne allsidige og reversible Instagram-funksjonen lar deg forme feeden din til en positiv, inspirerende, relevant og hyggelig plass samtidig som du ivaretar ditt velvære.

  Denne bloggen diskuterte nøye trinnene for å bruke demp-funksjonen. Ved å lese denne bloggen til slutten, vil du være klar over hvordan, når og hvorfor du bør bruke denne funksjonen. Så få mest mulig ut av Instagram-funksjoner og forbedre opplevelsen din!

  Deretter kan du også lese hvordan du lager Instagram-ruller og øker engasjementet for en bedre tilstedeværelse på sosiale medier.