Smarthone vs. nettbrettspill: Hvilken er for deg?

Mobilspill har vist seg å være en seriøs virksomhet og ikke bare noe å overse. Enten du er en konkurransedyktig spiller eller ønsker å bli fordypet, er det ganske viktig å velge riktig enhet for spillopplevelsen din.

Vi er her for å sammenligne telefon- og nettbrettspill, slik at du kan velge hvilken som er for deg.

Telefon vs. nettbrettspill: Tommelfinger vs. fingertupper

Det er to hovedmåter å kontrollere de fleste mobilspill på. Selv om de deler det fellestrekket å berøre skjermen, er det hvordan du berører skjermen som vil gjøre en forskjell.

Hvis du spiller skytespill som mobilversjonene av PUBG eller Call of Duty, vil du mest sannsynlig bruke et kontrollergrep – ved å bruke tommelen til å kontrollere karakterens bevegelse og sikte. Hvis du bruker tommelen på denne måten, vil en mindre enhet være bedre for deg, og vi foreslår at du bruker en telefon.

Du kan også lære å bruke klogrepet slik at du kan bruke de andre fingrene i tillegg til tomlene for å gi deg en kant. Hvis du leter etter en spilltelefon, kan det være lurt å sjekke ut iQOO 11 spilltelefonen, siden den fortsatt ser profesjonell ut til tross for spillmulighetene.

Claw grip er imidlertid ikke bare for telefoner, siden det er mange dyktige PUBG- og Call of Duty-spillere som bruker det på et nettbrett. Den eneste viktige faktoren er at de stort sett trenger å bruke et bord eller bena for å sette nettbrettet på. Et nettbrett er imidlertid mye bedre egnet for spill som bruker fingertuppene som rytmespill.

  Slik overfører du Nest-kontoen din til en Google-konto

Et nettbrett gjør rytmespill mye enklere å spille fordi målene blir mye større, noe som gjør dem lettere å se og treffe. Nettbrett er også mindre tilbøyelige til å bevege seg rundt når de treffer mål i høyt tempo, spesielt med rytmespill som har skyveknapper.

Telefon vs. nettbrettspill: Konkurransedyktig eller avslappet?

Konkurranseevnen avhenger hovedsakelig av to ting: deg og spillet du spiller. Du kan spille et konkurransespill tilfeldig, men du kan også ta dem på alvor, og ønsker så lite som mulig å hindre ytelsen din.

For mer avslappede spill vil enheten du spiller på avhenge mer av komforten din. Hvis et spill er enklere og mer praktisk å spille på en telefon, bør du holde deg til det. Noen spill er imidlertid mer visuelle, og ved å bruke et nettbrett kan du nyte disse bildene mye mer enn med en telefon.

For konkurrerende spill og spillere bør du bruke enheten som får deg til å prestere bedre. For eksempel foretrekker de fleste profesjonelle Mobile Legends, Wild Rift og til og med PUBG-spillere å bruke en telefon for å spille. Dette er mest fordi det reduserer tiden det tar å nå en handling, da det å være noen millisekunder for sent kan sette deg i en enorm ulempe.

Telefon vs. nettbrettspill: Fordypning

Hvis du liker å bli sugd inn i spillene dine og føler at det omgir deg, er det vanskelig å gå galt med et nettbrett da det tar opp mer av synet ditt.

  7 best pålitelige ringeløsninger for å forbedre kundenes tillit og tillit

Nettbrett er spesielt oppslukende ettersom de vanligvis har kraftige høyttalere, enda mer hvis nettbrettet har stereohøyttalere. Du trenger ikke hodetelefoner siden lyden fra høyttalerne lett kan omgi ørene dine, noe som gir en flott opplevelse.

En ting som telefoner kan gjøre, er uten tvil mer oppslukende enn nettbrett, er VR. Hvis du har et VR-hodesett som du kan sette telefonen inn i, kan du spille disse morsomme VR-spillene for smarttelefonen din og bli mer oppslukt enn noe et nettbrett kan gi deg. De eneste begrensningene er reisesyke og den begrensede mengden spill som er på mobil VR.

Telefon vs. nettbrettspilling: hjemme eller på farten?

Hvor du spiller spillene dine vil spille en annen viktig rolle i hvilken enhet som passer deg best. Dette vil kreve at du selv bedømmer hvilke scenarier du vanligvis befinner deg i – eller i det minste har lyst til å spille.

Når du alltid er ute, kan en telefon være det beste alternativet siden den er lett å ta med seg. Det trenger imidlertid ikke alltid være tilfelle; Hvis du alltid har tilgang til et bord som i et samarbeidsrom, kan du alltid spille på et nettbrett når du tar en pause. Du vil ha mer bruk for nettbrettet når du tar notater og jobber uansett.

Bildekreditt: Jhet Borja

Hjemme er imidlertid et nettbrett ganske fornøyelig. Hvis du har en spill-PC, kan du til og med bruke Steam Link til å streame spill til nettbrettet ditt og nyte PC-spillene dine på sengen. Hvis du ikke er en Steam-spiller, kan du alltid bruke GlosSI til å spille Xbox Game Pass-spill på Steam Link. Husk at noen spill kan fortsatt være bedre på en telefon til tross for at de er hjemme.

  Hvordan finne klær etter bilde [8 Outfit Finder Apps]

Hvilken bør du velge for mobilspilling?

Det er ikke noe entydig svar når det kommer til hvilken enhet du bør bruke til mobilspilling. Men med informasjonen vi har gitt ovenfor, hjelper vi deg med å komme til en avgjørelse som er best for deg.

Du har kanskje allerede en smarttelefon – så hvis du finner deg selv i forhold til det vi har sagt om nettbrett og bestemmer deg for at det er verdt det, bør du sjekke ut de beste spillbrettene hvis du trenger hjelp til å lete etter en.

Men hvis du ikke ser deg selv i en situasjon hvor du kan bruke et nettbrett ofte, bør du nok holde igjen og skaffe deg en bedre telefon for spilling i stedet. Spilling på en smarttelefon er perfekt fornøyelig, og er til og med ideell for mange konkurrerende spill som PUBG Mobile, Call of Duty Mobile, Wild Rift og mer.

Spill favorittspillene dine på favorittenheten din

Spillene du spiller vil ha innflytelse på hvilken enhet som er best, men det er mange spillere der ute som liker spillene deres og til og med presterer bra med det de har. Men å kjøpe en ny enhet kan også åpne for flere spill; spill som kan ha vært for krevende for din nåværende enhet.

Vi håper at denne guiden har hjulpet deg med å ta den beste avgjørelsen for deg selv og vil forbedre spillopplevelsen din.