tipsbilk.net

Velge den beste prosjektstyringsprogramvaren

Tenk deg at du leter etter et verktøy som hjelper deg å strømlinjeforme arbeidsflyten din som lagspiller eller prosjektleder. I så fall vil ClickUp vs. Trello sannsynligvis være med på kortlisten din over viktige verktøy for sanntidssamarbeid, planlegging, planlegging, sporing av tid, tildeling av oppgaver og innstilling av tidsfrister.

Selv om begge verktøyene fortsatt er populære blant enkeltpersoner, team og organisasjoner over hele verden, kan det være en oppoverbakke oppgave å velge de beste verktøyene for virksomheten din.

Denne artikkelen vil nøye undersøke prosjektledelse (PM) programvare Trello vs. ClickUp, og vurdere deres styrker og svakheter for å hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen basert på dine behov.

Oversikt over ClickUp

Med kallenavnet «Den ene appen som erstatter dem alle,» ClickUp er prosjektledelsesprogramvare som søker å erstatte alle PM-verktøy og huse dem på et enkelt sted. Selskapet markedsfører et enkelt ClickUp-arbeidsområde som har verktøy som dekker så mange verktøy som kan være nødvendig for å øke alle nødvendige produktivitetsbehov på en enkelt prosjektstyringsplattform.

Det enkle ClickUp-arbeidsområdet omfatter viktige funksjoner som tavler, lister, kalendere, tabeller, tidslinjer, diagrammer, aktivitetskart, tankekart, dokumenter, kommentarer, arbeidsmengder og skjemaer. I tillegg til muligheten til å lage dashbord og flere arbeidsområder, kan du også legge til vedlegg og kommentarer i tillegg til å tilpasse maler for å dekke personlig bruk, drift, prosjektledelse og menneskelige ressurser. Ytterligere funksjoner inkluderer:

 • Salg og kundehåndtering.
 • Rekruttering.
 • IT profesjonelle tjenester og support.

Helt fra starten presenteres ClickUp som et funksjonsfylt sofistikert PM-verktøy med kapasitet til å tilfredsstille ulike brukstilfeller som involverer fullstendig automatisering, oppgavebehandling og teamsamarbeid.

Brukere kan sette milepæler, visualisere rapporter og vurdere prosjektmål i sanntid. Og takket være de mange integrasjonene, er ClickUp det riktige administrasjonsverktøyet for å drive et prosjekt som involverer et stort klientell. Dens dedikerte brukere inkluderer firmaer som Samsung, IBM og Presidio.

Oversikt over Trello

Prosjektledelse Trello er designet for å tilby et primært og svært brukervennlig grensesnitt som ikke inkluderer de mange funksjonene som tilbys av konkurrenten ClickUp. Trello, døpt «produktivitetskraftverket», gjør det fortsatt godt ved å tilby et PM-visualiseringsverktøy som gjør det mulig for team og enkeltpersoner å samarbeide om prosjekter de jobber med effektivt.

Trello-brukere kan få tilgang til kort, tavler, lister og andre relaterte funksjoner som gjør det enklere å spore, administrere og organisere oppgaver.

For brukere som ønsker å komme raskt inn i ting, presenterer Trello en enkel læring som bare krever at en oppretter en konto og begynner å bygge tavler så snart de er ferdige.

Dessuten kan en bruker bruke en enkel mal for å lage flere arbeidsområder, som de kan se via Kanban-tavler, dashbord, kalendere, tidslinjer og kart. Andre tilgjengelige elementer inkluderer muligheten til å administrere, spore og organisere oppgaver.

Trello er populær blant brukere, og lar dem strømlinjeforme driften i forretningsområdene sine med noen anerkjente organisasjoner som Zoom, Coinbase og Google. Trellos allsidighet krysser også bedriftens rom og utover for å inkludere personlige problemer som å lage innholdskalendere, skrive bøker eller til og med planlegge bryllup.

  iCloud-filer lastes ikke ned på iPhone og iPad? 10 tips for å fikse dette problemet!

Viktige fordeler ved å bruke programvare for prosjektledelse

Prosjektplanlegging er avgjørende for hvert teams suksess, og å prøve å administrere arbeidet manuelt via e-post, klistrelapper, notatblokker og regneark fungerer ikke effektivt. Foruten å la oppgaver og filer ligge spredt overalt og ikke vite hvem som er ansvarlig for hva, kaster det gamle systemet bort mye tid.

I følge a Wellingtone-studie gjennomført i 2020 og involverte 111 organisasjoner spredt over 29 land, rapporterte mer enn en fjerdedel av alle prosjektteamene at de jobbet under frustrasjonen over mangelen på riktige samarbeidsverktøy.

Dessuten observerte 36 % av respondentene at de manuelt satt sammen prosjektstatusinformasjon over 5 timer daglig. For slike team ville prosjektinformasjonsprogramvare vært en perfekt løsning.

Den enklere måten å kommunisere prioriteringer på og sikre at alle er på samme side, er ved å bruke prosjektstyringsprogramvare som plasserer all kommunikasjon på et sentralisert sted og gjør det enkelt for hvert teammedlem å kjenne sine tildelte oppgaver og prioriterte områder. Nøkkelfunksjonene ved bruk av PM-programvare inkluderer følgende:

 • Forbedret planlegging og planlegging
 • Forbedret samarbeid
 • Fjernarbeid
 • Effektiv oppgavedelegering
 • Stressfri filtilgang og deling
 • Avslappet integrering av nye medlemmer
 • Effektiv risikoreduksjon
 • Budsjettstyring
 • Forbedret produktivitet

Hvis du er lei av å håndtere hengende notater, rotete tavler eller rope over hele kontoret som krever resultater fra andre teammedlemmer, er prosjektstyringsprogramvare som Trello & ClickUp den moderne måten å gjenvinne kontrollen og overvinne kaos på arbeidsplassen mens du takler leveransene dine med trygghet.

Trello vs. ClickUp: Sammendrag av funksjoner

FeatureTrelloClickUpIntegrasjon med andre verktøy✅✅Tilpasning og fleksibilitet✅✅Brukervennlig✅❌Samarbeid✅✅Tidssporing og rapportering❌✅Mobilkompatibilitet✅✅Kundestøtte✅✅Budsjettering✅begrensninger✅w.

Prissetting

Både Trello og ClickUp presenterer forskjellige prislister, noe som betyr at en sammenbrudd er nødvendig slik at du kan ta en informert beslutning.

Trello

 • Gratis plan: Designet for små team som arbeider med grunnleggende oppgaver, tilgjengelig som gratisversjon.
 • Standard plan: Starter på $6 månedlig per bruker, men faller til $5 månedlig når du betaler årlig. Pakken inneholder alle aspekter av gratisplanen, men har flere tilpassede felt, inkludert lagrede søk og ubegrenset lagringsplass.
 • Premium-abonnement: Designet for personer som kjører flere prosjekter, da det omfatter tabeller, kalendere, kartvisninger og dashbord. Planen koster $12,50 per bruker, men faller til $10 månedlig hvis den faktureres årlig.
 • Enterprise-plan: Enterprise-planen som koster $17,50 per månedlig bruker når den faktureres årlig, er designet for store organisasjoner. Den kommer med alle funksjonene til premium-prosjekter, flerbordsgjester og ubegrensede arbeidsplasser.

Klikk opp

 • Gratis plan: ClickUps gratisprogram tillater ubegrensede prosjekter, oppgaver og medlemmer i tillegg til å sikre tilgang via tofaktorautentisering og tilgang til kundestøtte 24/7.
 • Ubegrenset plan: Fra $ 9 per månedlig bruker eller $ 5 når den faktureres årlig, har denne planen alle funksjonene til det gratis programmet i tillegg til egendefinerte felt, ubegrenset lagringsplass og mange integrasjoner.
 • Business and Business Plus-plan: Førstnevnte koster $ 19 månedlig eller $ 12 når faktureres årlig, mens sistnevnte koster $ 29 månedlig eller $ 19 når faktureres årlig. De inkluderer alle de ubegrensede planfunksjonene, men introduserer avanserte funksjoner som underoppgaver i flere lister eller detaljerte tidsanslag.
 • Enterprise-plan: Enterprise-planen tilbyr skreddersydde priser basert på store organisasjoners spesifikke behov og ønskede funksjoner. Brukere kan nyte en 30-dagers gratis prøveversjon for brukere som er interessert i Unlimited-, Business- og Enterprise-planene.

Vår dom

ClickUp tilbyr den mest tiltalende prisplanen med tanke på funksjonene den gir med gratisplanen og mer dynamiske elementer i de betalte planene.

Trello

Som med alle andre prosjektstyringsverktøy, øker integrasjoner produktiviteten; du kan integrere Trello med verktøy som Slack, Zapier, Evernote, Microsoft Teams, Google Drive, Dropbox, JIRA, GitHub, Asana og Salesforce.

Klikk opp

En kortliste over ClickUps kvalifiserte interaksjoner inkluderer verktøy som Zoom, Hubspot, Harvest, Trello, Google Drive, JIRA, Zapier, Evernote, GitHub og Slack.

Vår dom

Mens både Trello og ClickUp har nesten like mange integrasjoner, slår ClickUp sin rival når den integreres med Trello.

  Slik fjerner du utestengelsen av PSN-konto

Tilpasning og fleksibilitet

Trello

Trello lar deg lage arbeidsområdet ditt, designlister, tavle og kort fra bunnen av og akkurat slik du vil ha dem. Ikke desto mindre er det egendefinerte maler du kan velge mellom for å unngå bryet med å lage en. Brukere kan legge ved mockups og bilder for å illustrere ideer til andre teammedlemmer.

Klikk opp

Brukere kan kontrollere varslene de ønsker å motta eller nevne teammedlemmer under en diskusjon ved å trykke «@» eller redigere kommentarer de allerede har sendt. I tillegg til å tilby en rekke tilpassbare forhåndsbyggede maler, kan brukere lage tilpassede felt- og oppgavebaserte statuser.

Vår dom

ClickUp tar kronen ved å tilby mer tilpassbare funksjoner for å håndtere oppgaver effektivt.

Brukervennlighet

Et prosjektstyringsverktøy er bare så godt som intuitivt, inkludert hvordan du kan navigere på plattformen uten mye hjelp, da det vil avgjøre hvor godt et prosjekt løper.

Trello

For å bruke Trello må du registrere deg, opprette arbeidsområdet ditt, inkludere andre teammedlemmer og begynne å tildele oppgavekort. Appens dra-og-slipp-grensesnitt gjør det mulig for brukere å flytte elementer rundt på brettet ettersom behovet oppstår raskt.

Klikk opp

ClickUp-oppsettet fremstår som tungvint med det store utvalget av funksjoner en bruker har å velge mellom, noe som gjør det tungvint for de uinnvidde. Dessuten ser brukergrensesnittet ikke så tiltalende ut.

Vår dom

Trello er vinneren her; du kan være i gang på noen få minutter.

Samarbeid

Trello

Trello gir en kommentarfunksjon der medlemmer fritt kommuniserer på detaljerte kort eller oppgaver. Det tilbyr også forbedret samarbeid ved å integrere med tredjepartsverktøy som Slack.

Klikk opp

ClickUp tilbyr samarbeidsverktøy som lar brukere dele skjermer og filer, lage rapporter og nevne seg selv i sanntidschatter. En innebygd aktivitetsfeed gjør det mulig for teammedlemmer å spore endringer mens de er på farten.

Vår dom

ClickUp vinner her ettersom den tilbyr flere uavhengige samarbeidsfunksjoner.

Tidsregistrering og rapportering

Trello

Trello kjører en rapporterings- og tidssporingsfunksjon via tredjepartsintegrasjon med en kalenderoppstart du kan bruke til å vise kort med forfallsdatoer, pluss muligheten til å bytte mellom uker eller måneder, uansett hva som er å foretrekke. Sporingsfunksjonen tillater også å lage sjekklister, markere løste oppgaver eller de som pågår, og skreddersydde statuser for å beskrive fremdriften.

Klikk opp

ClickUp har en innebygd tidssporingsfunksjon som lar teammedlemmer overvåke tiden brukt på en oppgave eller et prosjekt. Du kan velge mellom å spore tid manuelt innenfor plattformen og å bruke en timer. I tillegg kan du generere oppgavestyringsrapporter og eksportere dem i forskjellige formater, inkludert regneark eller PDF-er.

Vår dom

ClickUp tilbyr bedre sporings- og rapporteringsfunksjoner med sin innebygde tidssporing, som identifiserer problemer med å overvåke fremdriften en tur i parken.

Mobil kompatibilitet

Trello og ClickUp har investert i Cloud-, Web- og SaaS-kompatibilitet og er kompatible med iOS- og Android-enheter.

Vår dom

Begge verktøyene henger sammen med denne beregningen, siden du kan bruke dem mens du er på farten så lenge du har internettforbindelse.

Kundeservice

Trello

Trellos kundestøtteavdeling lar brukere stille spørsmål ved å bruke et forespørselsskjema på nettsiden deres eller via e-post. Verktøyet tilbyr også en dedikert YouTube-kanal og en kunnskapsbase som består av hundrevis av artikler for brukerstøtte. Trello har minst ti on-demand webinarer som tar for seg det grunnleggende, automatisering, hacks osv.

Klikk opp

ClickUp-brukere kan kontakte kundeservice via e-post eller et forespørselsskjema på nettstedet i tillegg til live chat. Live chat-funksjonen gjør at ClickUp skiller seg ut fra annen PM-programvare siden den er mindre vanlig i dette domenet.

Dessuten har ClickUp andre kommunikasjonskanaler, for eksempel en brukers private Facebook-gruppe, en YouTube-kanal, en rekke live- og on-demand webinarer og et ClickUp University som tilbyr over 20 brukerklasser i eget tempo.

  [Explained] Hvordan lage varmekart i Python

Vår dom

Både Trello og ClickUp tilbyr forskjellige måter for brukere å søke hjelp, men vår stemme på denne beregningen går til ClickUp på grunn av live chat-støtten.

Budsjettering

Trello

Trello trenger funksjoner som håndterer fakturering, fakturering eller budsjettering. Hvis prosjektet ditt krever disse spesielle funksjonene, må du bruke tilleggsprogramvare ved siden av dette verktøyet.

Klikk opp

ClickUp er designet for å spore prosjektets budsjett, noe som betyr at du enkelt kan knytte dine økonomiske mål til prosjektets fremdrift. Fakturerings- og faktureringsfunksjonene er imidlertid ikke så avanserte siden du ikke kan bruke dem til å foreta direkte betalinger.

Vår dom

ClickUp kan ha en liten fordel over Trello på denne avstemningen.

Ulemper og begrensninger

Trello

Trello passer ikke regningen for et PM-verktøy for store team eller organisasjoner siden du ikke kan samhandle mellom styrene. Designet er også slik at arbeidsflyter blir kompliserte med mindre du integrerer eksterne verktøy. At du må være fullstendig koblet til internett for å nyte maksimal funksjonalitet kan bli en hindring, siden gratisplanen er begrenset til kun 10 MB lagringsplass. Samtidig har resten et forbehold på 250 MB. Alle disse gjør Trello uegnet for mellomstore til store organisasjoner.

Klikk opp

ClickUps oppsett kan se skremmende ut for nybegynnere på grunn av dets overbelastede funksjoner og UI-design. Dessuten er læringskurven høy, noe som betyr at du trenger lengre tid på å forstå å bruke verktøyet helt. Kundeanmeldelser antyder at verktøyet lett påvirkes av feil, og akkurat som Trello kan du ikke få tilgang til det med mindre du er helt koblet til internett, og betalte planer kan være utenfor rekkevidde for folk flest.

Trello vs. ClickUp: Brukstilfeller

Trello

Fremvoksende Austin, Texas-basert gründer og eier av Desk Plants Lawrence Hanley rapporterer en vekst på 30 % etter å ha tatt i bruk Trello. Etter å ha slitt med å holde teamet sitt i kontakt med aktuell informasjon og blitt viklet inn i opp- og nedturer ved å drive en liten bedrift, ble Trello hans redningsmann, og hjalp ham med å strømlinjeforme virksomheten innen seks uker.

Klikk opp

David Corner fra Stanley Security hadde stolt på e-post og Excel for oppgavehåndtering og intern kommunikasjon, men Covid-19-pandemien kompliserte saker. Søket deres etter et skalerbart prosjektstyringsverktøy for å øke produktiviteten og eliminere informasjonssiloer gjorde at de integrerte ClickUp. Resultatet var 80 % forbedring i teamarbeid, 50 % reduksjon i rapporteringstid og 8 timer spart ukentlig på møter.

Hva er den beste programvaren for prosjektledelse for deg?

Vår ClickUp vs. Trello-guide har sett på flere standardfunksjoner og små forskjeller mellom de to PM-programvarene. Sliter du fortsatt med å sammenligne i tankene dine? Nedenfor er et sammendrag av det vi har sagt så langt:

Hvorfor velge ClickUp fremfor Trello

 • ClickUp har flere funksjoner enn Trello, som må ha ekstra Power-Ups for å fungere
 • ClickUp er mer tilpassbar og fleksibel
 • ClickUp har utvidede funksjoner for automatisering av arbeidsflyt
 • Du kan spore beregninger, ytelsesindikatorer og bygge tilpassede dashboards
 • ClickUp kan være billigere enn Trello i det lange løp når du vurderer de ekstra avgiftene du betaler for Power-Ups

Hvorfor velge Trello fremfor ClickUp

 • Trello er enkel å sette opp sammenlignet med den rimelig komplekse ClickUp-konfigurasjonen
 • Trello har færre funksjoner; derfor lettere å forstå
 • Trello tilbyr et utvalg av integrasjoner og Power-Ups for utvidet funksjonalitet
 • Trello tilbyr en gratis plan for mindre prosjekteiere

Trellos funksjoner gjør den ideell for personer med små prosjekter eller små prosjektteam som utfører grunnleggende oppgaver. Trello kan være treg med å svare på brukernes bekymringer, men teamet er først og fremst nyttig når du trenger hjelp.

ClickUp, på den annen side, er designet for store bedriftsorganer som foretrekker å finne alle nødvendige verktøy på en enkelt plattform. Kundeanmeldelser viser at kundeserviceavdelingen er blant de mest responsive på markedet, noe som betyr at du kan få raske svar når du tar kontakt. Vår siste stemme går til ClickUp.

Deretter kan du sjekke ut de beste programvareverktøyene for oppgaveadministrasjon for å effektivt administrere arbeidsmengden din.

x