Hvor mye koster en Tesla Cybertruck og når er utgivelsesdatoen?

Viktige takeaways

  • Tesla Cybertrucks introduksjon gikk ikke som planlagt, med glasset som sprakk under en demonstrasjon, men det tjente bare til å øke hypen rundt den futuristiske elektriske pickupen.
  • Cybertruck lover eksepsjonell ytelse, med imponerende figurer som kan konkurrere med høyytelses EV-modeller. Den har også imponerende nyttelast og slepekapasitet, samt unike funksjoner som en spesialbygd ATV.
  • Mens Rivian R1T allerede har kommet på markedet og tilbyr lignende egenskaper, gir Cybertruckens større sengestørrelse og bakhjulsstyring den en fordel. Tesla forventes å innfri løftet sitt om å overgå sine rivaler i segmentet for elektriske pickuper.

Tesla Cybertruck er et av de mest hypede produktene noensinne. Elon Musk har vekket folks interesse for denne futuristiske elektriske pickupen i årevis, spesielt etter «panserglass»-fiaskoen. Problemet er at Cybertrucken ble annonsert i november 2019, og den mangler fortsatt i segmentet for elektriske pickuper.

I sitt fravær har Rivian og Ford hatt markedet for seg selv. Dette reiser spørsmålet: når kommer Cybertrucken til markedet, hvor mye vil den koste, og hvordan vil den sammenlignes med et økende antall talentfulle rivaler?

Cybertruckens introduksjon gikk ikke etter planen

Tesla Cybertruck imponerte verden da den ble introdusert av Elon Musk, selv om introduksjonen ikke gikk helt etter planen. Cybertrucken skulle være den mest imponerende pickupen som noen gang er unnfanget; den inneholdt til og med pansrede vinduer, som ville være ugjennomtrengelige for metallgjenstander som ble skutt direkte mot dem.

Men en stor fiasko skjedde på scenen den dagen Cybertrucken ble introdusert. Glasset sprakk under demonstrasjonen som skulle vise hvor tøft det var, og Elon så klar til å sparke mange mennesker. Fiaskoen tjente imidlertid bare til å forsterke hypen rundt Cybertrucken. Memes begynte å regne, og pressen ble gal. Det eneste noen snakket om dagen etter var Cybertruckens panserglass.

  Hvordan slå sammen Excel-filer

Men selve lastebilen fikk også mye oppmerksomhet, og fortjent det, fordi mange av spesifikasjonene som Elon Musk fablet om på scenen var ekstremt imponerende. Cybertrucken var (og er fortsatt) ulik noe vi noen gang har sett. Formen er rett ut av en science fiction-film, og ytelsestallene som ble lovet under avdukingen er forbløffende.

Tesla Cybertruck lover å levere fenomenal ytelse

Bildekreditt: Tesla

TeslaBeskrivelsen av Cybertrucken fanger perfekt essensen av den elektriske pickupen:

Bedre nytte enn en lastebil med mer ytelse enn en sportsbil

Cybertruck-spesifikasjonene som Tesla lovet på tidspunktet for avdukingen av lastebilen var uhørt, med ytelsesvurderinger som kan sammenlignes med høyytelses EV-modeller. Cybertrucken lovet å levere imponerende figurer som kan konkurrere med Ferraris og Lamborghini mens den sleper massive laster og leverer imponerende nyttelastkapasitet.

Cybertrucken hadde til og med en spesialbygd ATV (den såkalte Cyberquad) som kunne lades direkte fra elbilens lastebil. Tesla lover 3500 lbs nyttelastkapasitet og 14 000+ lbs slepekapasitet. Disse tallene er utrolige nok for ethvert kjøretøy, men de er virkelig bemerkelsesverdige når du tenker på at Cybertrucken også skal akselerere til 60 mph på 2,9 sekunder.

Vil Teslas Cybertruck være bedre enn Rivian R1T?

Bildekreditt: Rivian

Rivian R1T er en lastebil som leverer mye av det Cybertrucken lovet, og den er allerede til salgs. R1T har stjålet noe av Cybertruckens torden, men hypen rundt Cybertrucken er fortsatt sterk. Elon Musk sa at Cybertrucken ikke er som alle andre kjøretøy, og at dette ikke bare er Tesla-markedsføring. Cybertrucken er vanskelig å sammenligne med noe, selv R1T, på grunn av hvor unik den er.

Rivian kan konfigureres til å taue 11 000 lbs. Den kan også akselerere til 60 mph på 3 sekunder. Begge disse figurene inspirerer samme type ærefrykt som Cybertruck-spesifikasjonene opprinnelig gjorde. Med sin Cybertruck lovet Tesla den sprøeste statistikken i verden blandet med fantastisk nytte, men Rivian var den første som leverte alt dette i en lastebil.

  Beste dokumentsamarbeidsverktøy for eksterne team [Notion + 8 Alternatives]

Når Cybertrucken kommer på markedet, må den bevise at den kan utkonkurrere den multitalenterte Rivian-lastebilen. Dette er en utfordring som Tesla sannsynligvis ikke vil ha noe problem med å håndtere, spesielt med tanke på all ytelsesekspertise på elbiler Tesla har samlet opp med sine Plaid-versjoner av Model X og Model S.

Cybertrucken har allerede R1T-beatet når det kommer til sengelengde. Rivians 4,5 fot lange seng er ynkelig sammenlignet med Teslaens seng, som forventes å være over 6 fot lang. Sengestørrelse er veldig viktig i pickup-verdenen, og Cybertrucken har fordelen. Tesla-lastebilen vil også tilby bakhjulsstyring, som R1T ikke kan utstyres med.

Et sted R1T helt sikkert vil ha Cybertruck-beatet, er bagasjerommet foran, for å dømme ut fra den lekkede videoen av Cybertruckens frunk, er det ikke akkurat hule. En annen interessant Cybertruck-godbit (hvis du tror Elon Musk) er at Cybertrucken er vanntett nok til å fungere som en båt for korte stints. Dette er imidlertid ikke noe vi vil anbefale å prøve med Cybertrucken din.

Tesla har nevnt at den vil tilby et firemotoroppsett på Cybertrucken i stedet for tri-motorkonfigurasjonen selskapet tidligere sa at de ville sette i toppversjonen. Dette er sannsynligvis et direkte svar på Rivian R1T og dens firemotors AWD. Cybertruckens 4680 battericeller er 10 % mer energitett enn de som er i produksjon, noe som viser at Tesla virkelig tar alle deler av Cybertruckens utvikling på alvor.

Når kommer Cybertrucken i salg?

Teslas produktutgivelsesplan er gjenstand for hyppige endringer, så det kan være vanskelig å forutsi når en ny modell kommer ut, men det ser ut til at denne gangen er Cybertrucken virkelig rundt hjørnet.

Elon Musk kommenterte at han forventer at Cybertruck-leveranser starter på slutten av Q3 2023 ved en spesiell leveringsarrangement, noe som betyr at utvalgte individer (mest sannsynlig Tesla-innsidere) vil kunne få tak i en Cybertruck før slutten av 2023.

Tesla forventes også å gi ut fullstendige spesifikasjoner for Cybertruck under denne spesielle leveringsbegivenheten. Elon Musk sa at Teslas Gigafactory Texas allerede har bygget sin første produksjonskandidat Cybertruck, og antydet at Tesla kan starte produksjonen tidlig i oktober.

  Skjermen slår seg ikke på under samtaler på grunn av ødelagt nærhetssensor? Her er rettelsene

Elon Musk twitret et bilde av seg selv bak rattet til en av disse produksjonskandidatene Cybertrucks, og det ser bra ut. Lastebiler som frakter flere Cybertrucker fra Gigafactory Austin til Teslas Fremont-anlegg har også blitt oppdaget, og de ser alle ut til å være produksjonsklare modeller, noe som antyder hvor nært lastebilen er produksjonen på dette tidspunktet.

Hvor mye vil Tesla Cybertruck koste?

Bildekreditt: Tesla

Cybertrucken skulle opprinnelig komme i salg i tre prisklasser. Enmotorvarianten vil koste 39 900 dollar. Den doble motorversjonen av den futuristiske EV pickupen ble priset til $49.900. Den dyreste Cybertrucken (tri-motorvarianten) skulle koste 69 900 dollar.

Elon Musk presenterte først lastebilen som en rimelig elektrisk pickup for massene. Dette virket alltid litt langsøkt, spesielt med tanke på at Cybertrucken var laget av rustfritt stål og hadde pansret glass. Ikke bare det, men den har også unik styling og enorme offroad-hjul. Luftfjæring var også standard, selv på enmotorvarianten.

Cybertrucken ville være en absolutt tyveri til disse prisene, selv om quad-motor-versjonen, som vil erstatte tri-motor-versjonen, er betydelig dyrere. Selv til et forhøyet prispunkt er Cybertrucken imponerende når du sammenligner ytelsestallene med konvensjonelle pickuper som for tiden er i salg.

Elon Musk uttalte på årsmøtet for aksjonærer i 2022 at prisen på Cybertrucken vil øke, og det samme vil spesifikasjonene:

Cybertruck-priser ble avduket i 2019, og reservasjonen var $99. Mye har endret seg siden den gang, så spesifikasjonene og prisene vil være annerledes. Jeg hater å gi litt dårlige nyheter, men jeg tror det ikke er mulig å forutse inflasjonen vi har sett og de forskjellige problemene.

Realistisk sett virker en $39 900-versjon av Cybertruck ikke sannsynlig, og prisene vil helt sikkert stige over hele Cybertruck-serien.

Cybertrucken nærmer seg endelig lansering

Cybertruck er et av de mest etterlengtede produktene noensinne. Forhåpentligvis kan Tesla bringe dette uvanlige, men likevel svært kapable kjøretøyet til markedet og gjøre det til en av mange grunner til at folk forelsker seg i Tesla. Selv om det har tatt en stund å få Cybertrucken på markedet, hvis Tesla leverer på kjøretøyets fantastiske potensial, vil folk definitivt elske den, selv om de må betale mer enn de forventet.