Slik fjerner du Norton eller McAfee fullstendig fra Windows

Fjerning av Norton og McAfees produkter har en tendens til å legge igjen mye dritt, selv om du går gjennom de riktige kanalene som tilbys i kontrollpanelet ditt. Begge selskapene erkjenner dette og tilbyr fjerningsverktøy for fullstendig avinstallering. Hvis du ønsker å lære hvordan du fjerner Norton eller McAfee og erstatter dem med noe gratis og effektivt, har du funnet den rette artikkelen.

Slik fjerner du Norton eller McAfee fra datamaskinen

Siden Norton og McAfee er ganske klissete – noen går så langt som å kalle dem bloatware – kan det hende at en måte å fjerne dem ikke fungerer for alle. Heldigvis er det mer enn én måte å gjøre dette på. Så vi har dekket en rekke forskjellige måter å sette opp tingene dine på. La oss hoppe rett inn.

  Hvordan endre tid i Windows 10

1. Avinstaller McAfee eller Norton Through Windows-innstillingene

Å fjerne tredjepartsapper på Windows via Innstillinger-menyen er selvfølgelig den mest testede metoden for å avinstallere. Dette gjelder også for McAfee. Følg trinnene nedenfor for å avinstallere McAfee fra din Windows-PC:

 • Gå til startmenyens søkefelt, skriv inn «innstillinger» og velg den beste matchen.
 • Derfra velger du appene og finner McAfee- eller Norton-appen.
 • Klikk nå på appen din og velg Avinstaller.
 • Avinstalleringsveiviseren vil bli lansert så snart du har fullført trinnene ovenfor. Følg de trinnvise instruksjonene fra veiviseren, så er du i gang. Dessuten vil den samme metoden gjelde for Norton også; bare gå til Innstillinger-appen og fjern appen derfra.

  2. Bruk et tredjeparts avinstalleringsverktøy

  Selv om tilnærmingen til å bruke Innstillinger-menyen vil fungere i de fleste tilfeller, er McAfee beryktet for å være klissete og forsvinner derfor ikke like raskt. Ikke ta vårt ord for det; selskapets grunnlegger, John McAfeekarakteriserte antiviruset som et bloatware i sine senere år.

    Hvordan spille lyder på 2 enheter i Windows

  Så du kan også trenge spesiell hjelp fra tredjepartskilder. MCPR er et slikt verktøy. Slik kommer du i gang:

 • Last ned og installer MCPR-verktøy.
 • Start verktøyet og følg instruksjonene på skjermen fra avinstalleringsveiviseren til du kommer til avinstalleringsprosessen.
 • Til slutt, når avinstalleringen er fullført, klikk på Start på nytt for at endringer skal tre i kraft.
 • I de fleste tilfeller vil alle McAfee-filene dine bli fjernet etter omstart.

  I likhet med McAfee-avinstalleringsprogrammet kan du bruke Norton-avinstalleringsprogrammet og kvitte deg med klissete filer fra Norton for godt. Dette er hvordan:

 • Last ned gratis Norton antivirus avinstalleringsverktøy og installer den.
 • Når du er ferdig, klikker du på Fjern og installer på nytt.
 • Derfra klikker du på Avanserte alternativer og velger bare Fjern.
 • Klikk deretter på Fortsett og velg Start på nytt nå.
 • Norton antiviruspakken og alle dens gamle filer bør fjernes ved neste oppstart.

    Hvordan åpne HEIC-filer på Windows-PC

  3. Fabrikkinnstilling

  I noen tilfeller kan fabrikktilbakestilling være din eneste utvei. Selv om det vil være unødvendig langvarig, er det sannsynligvis ingen annen måte å få Windows tilbake til en ren tilstand ellers.

  Dette er utvilsomt en hodepine, men du kan ta dette som en leksjon for å unngå å tulle med mulig bloatware i fremtiden.

  Når du kommer til fabrikkinnstilling, har du en rekke alternativer for å utføre det. Faktisk har vi dekket fire forskjellige måter å tilbakestille Windows på. Avhengig av hva som passer best for deg – for eksempel en fullstendig eller delvis tilbakestilling – kan du velge en metode som vil fungere best for deg. Fabrikkinnstilling kan fjerne McAfee eller Norton fra PC-en ganske enkelt.

  Fjerne McAfee Antivirus for din Windows-PC

  Å fjerne tredjeparts antivirus trenger ikke å være en hodepine. Mens McAfee og Norton er beryktet for sin bloatware-lignende oppførsel, kan metodene ovenfor hjelpe deg med å fjerne dem fra PC-en for godt. Så prøv dem ut og se hvilken som fungerer best for deg.